Läkaren och underverket

Här om dagen när jag var hos doktorn så påpekade han, som jag egentligen redan visste, att jag har dålig hållning. Och det faktum att jag har en utmärkande byst påverkar inte bara mitt inflytande i manligt sällskap och man uttrycker det så. Det är en ganska stor vikt på kroppen och eftersom jag inte har varit så bra på det där med ordentliga BH-ar så har det blivit extra tufft mot axlarna. Så vi kom överrens om, min läkare och jag, att jag skulle gå till en butik som specialiserar sig på underkläder och sen gå på sjukgymnastik så jag får ordning på min stackars nacke.
Sagt och gjort! Efter att jag jobbat färdigt den dagen gick jag raka vägen till Underverket. De hade helt underbar personal som var väldigt hjälpsamma. Det behövs nästan när man ska pröjsa 800 kronor för en BH. *skratt* Men å andra sidan så ska de hålla väldigt länge och att få må bra och ha en hälsosam rygg och nacke kan vara värt 800 kronor. Och den sitter förbaskat bra! Sen att jag gick från en D-kupa till en F-kupa på en halvtimme behöver vi inte gå in på. ;) 

Renate Wretefelt

Skönt att du fick hjälp med att köpa en hälsoriktig bh. Vet hur det är med smärtor i nacken. Går f n hos sjukgymnast och på både vattengymnastik och rörelseskolans bassängbad på lasarettet.

Något som är braförhållningen är stavgång då får man en upprätthållande hållning och fler muskler jobbar än vid vanlig promenad bla bröstryggens muskler.

Ha en fin start på veckan!

Måndagskram Renate

Svar: Åh, tusen tack för tipset! Jag har haft så väldigt mycket besvär från nacken och inte riktigt relaterat det till dålig hållning. Så nu har jag förstått att det är viktigt med mycket muskler omkring så jag har något som orkar hålla upp. Ska absolut testa gå med stavar. :)
Elin

Renate Wretefelt

Gokväll!
Det var så lite! Hållningen påverkar mer än vad man kan tro och
nacken kan vara riktigt känslig. Jag har hemövningar som jag gör
varje dag. Det är lite svårt att förklara. Man ska ligga och låta huvudet vara passivt. Det är ögonen som jobbar uppifrån taket och ner mot fötterna. Likaså åt sidorna. Då får de inre djupa musklerna både på bak/framsidan i nacken jobba.

Testa gärna att gå med stavar men det är också viktigt att man går på rätt sätt. Jag träffade en instruktör som visade mig rätt teknik. Uppvärmningen är också viktig liksom efterstretchingen.

Lycka till!

Kram Renate

Svar: Tusen tack för tipsen! Jag ska passa på att prata med min sjukgymnast om stavar när jag är där, så kanske de kan visa mig tekniken. :)
Elin

Renate Wretefelt

God eftermiddag! Vsg! Det var så lite. Glömde tillägga att andningen också är viktig!

Ha en fin dag!

Onsdagskram Renate

Svar: Jaså, tänkte du på övningarna du gör på golvet då, eller är andningen viktigt på något annat sätt? :)
Elin

Renate Wretefelt

Andningen är alltid viktig! Jag är själv dålig på det blir mest när jag försöker slappna av:))

Idag på eftermiddagen har jag varit i lasarettets bassäng med vår terapeut Ingmarie. Hon är sjukgymnast i botten och utbildad Feldenkraispedagog. Leder också Rörelseskolan på min hemort.

Ha en fortsatt fin dag!

Kram Renate

Kom ihåg mig

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo