Nyttig jordgubbsglass med chokladrippel

Vad som är nyttigt är förstås relativt beroende på hur man väljer att se på saken. Men jag har valt att kalla den här glassen nyttig eftersom den innehåller jordgubbar som är rika på antioxidanter, folat, C-vitamin, fibrer, magnesium, koppar, b-vitaminer och jod. Den innehåller kvarg som har ett högt proteininnehåll vilket bidrar till att den mättar länge till ett relativt lågt fettinnehåll. Den lilla mängden choklad består av 86% kakao som bidrar med järn, kalcium, vitamin B2 och magnesium. För att inte glömma att den är seretoninhöjande vilket gör att vi blir lyckligare när vi äter den. Så, ja. Jag väljer att kalla den här glassen nyttig. 
Viktigast av allt... Den är fantastiskt god! Dessutom otroligt enkel att göra.
 
För en portion behöver du:
125 gram vaniljkvarg
1½ dl jordgubbar
10 g choklad (minst 86% kakao)
 
Mixa kesella och jordgubbar till en slät smet. Hacka chokladen och blanda i smeten. Häll upp i serveringsform och placera i frysen. Efter ca en timme brukar det vara perfekt konsistens för att avnjuta som glass. Svårare än så är det inte!
Receptet kommer från LCHQ - kokboken. Alltså INTE LCHF. LCHF förespråkar Low Carb High Fat utan att ta någon direkt hänsyn till vart fetterna kommer ifrån. LCHQ står för Low Carb High Quality. Den kosten innebär att allting du stoppar i dig ska vara till nytta för kroppen. Och ja, du äter fortfarande kolhydrater. Ca 20 % av kosten består av kolhydrater. Kosten jag äter just nu heter ISO och är viktminskningsversionen av LCHQ.

Renate Wretefelt

Tack för receptet som är värt att testa! En portion är perfekt för mig som ensamstående.

Ha en fortsatt fin kväll!

Kram Renate

ice - kubiix - ruffs

Vi får göra den när du kommer hit? :D Haha. Ser rätt så god ut! :D

Svar: Absolut! :D
Elin

Kom ihåg mig

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo