Hey, I'm gonna marry you!



Gårdagen var f.a.n.t.a.s.t.i.s.k. Tack alla!



Edit

Andreas ville lägga till 'Åka till Ullared' på listan nedan. Och plötsligt älskar jag honom lite mer.



Things to come

Fredag: Skriver kontrakt för försäljning av lägenheten! WOHO!
Lördag: Säger 'ja' i kyrkan och blir gift! WOHO!
Söndag: Tar med pick och pack och sover första natten i vårt hus! WOHO!
Måndag: Flyttar bohaget! WOHO!
Tisdag: Åker till IKEA och införskaffar möbler och andra nödvändigheter! WOHO!
Torsdag: Arbetsintervju i Västerås! WOHO!



Det tog slut nu.

Idag har vi: 
  • Lämnat av bakingredienser till bror och hans kvinna så de kan baka till på lördag.
  • Varit i Västerås och skrivit på nycklar i utbyte mot nycklar till huset
  • Varit i huset och ätit smultron samt symboliskt burit in de första flyttlådorna
  • Skuttat av lycka för att vi har fått vårt hus
  • Haft en lägenhetsvisning för mycket intresserad lägenhetstittare
  • Lämnat tärnornas klänningar till sömmerskan för sista justeringar
  • Träffat fotografen inför lördagens fotografering
  • Tagit oss igenom ett smockat Kupolen utan att avlida
  • Rotat igenom flyttlådorna på jakt efter det sista så som skor till brudgummen
Och nu tog energin bara slut. Jag har ju massor kvar att göra. Min telefon har gått i ett kör idag och Andreas har nog tryck på lika många gröna lurar som jag eftersom jag varit upptagen nästan varenda gång de har ringt. Nu går allt som sägs eller görs in genom ena örat och ut genom andra som tjock gele men inget fastnar. Jag behöver ett bad och lite återhämtning innan jag ger mig på resten av dagens göromål. 
 
 
 



Äntligen!




Det har varit så mycket annat den senaste tiden så träningen har liksom kommit i kläm. Men nu unnade jag mig en personlig stund, bara jag och skrotet. Så skönt! Är sådär härligt skakig i kroppen nu. Försökte att inte lyfta för tungt eftersom det var ett tag sen sist. Men jag gillar ju att lyfta tungt, så det är svårt. Behöver snart köpa fler vikter hur som helst. Nu duschen, sen påfyllning av fransar och avslutningsvis middag med brudarna,



Snygg-pyssel!

 
Jag kan erkänna att jag inte trodde att jag skulle lägga så mycket energi på kroppsfix inför bröllopet som det blivit. Men en del har ju varit för att jag fått det till så bra pris eller för att jag fått det som tidig bröllopsgåva. Känner mig väldigt ompysslad i alla fall, på ett bra sätt! Dock är jag lite snurrig i bollen av all planering. Försov mig med en timme imorse när jag skulle till frisören men skippade frukost och så, så jag hann ändå. Har fått himlas fin provuppsättning som känns hur bra som helst! Sprang in och lämnade lite grejer på förra jobbet och hälsade på tjejerna där också. Hade tänkt lämna min TENS-apparat när jag var i Falun, men det kom jag förstås på att jag glömt mitt på motorvägen på väg tillbaka till Borlänge. Lena har i alla fall varit här nu och fixat sista piffet på bröllopsklänningen som nu är klar. Vi har köpt det sista tyget till tärnornas klänningar. Igår fick jag också manikyr av Jessica när jag var i Avesta för att låta vår Best Man prova sin kostym en sista gång. Så nu har jag superfina bröllopsnaglar också! Nu tänker jag slappna av en stund, käka lyxig kycklingsallad med fetaos OCH cashewnötter, lyssna på MIKA och se fram emot lördagen.



Done, done, done!

Nu är alla placeringskort, tomma reservkort, matkort och sångblad utskurna och vikta. Jag har passat på att han en av mina fastedagar idag också eftersom jag mest suttit och sysslat med detta hela dagen. Dessutom har vädret ute varit riktigt trist. Hoppas på finare imorgon, så kommer jag kanske iväg på en promenad. Blir ju en tur till Avesta imorgon också för att fixa mina naglar!



Cut, cut, cut!

 
Jag kommer garanterat ha träningsvärk i armen när jag är klar med alla placeringskort, matkort och sångblad. Har en del att skära och vika, så det är väl bara att sätta igång!



Gett upp!

 
 
Jag kanske borde ge upp det här med att försöka planera. Hittills har ingenting blivit som jag tänkt mig. Det blev inget IKEA och inget besök hos mor. Istället rusade jag runt halva stan i jakt på lakan, ingredienser till bakningen, klädpåsar osv. Jag har även städat i två dagar, bakat fyra sockerkakor och hoppas idag hinna baka två till och ca 150 havrekakor. Jag måste även idag hinna hämta upp vår best mans kostym från kemtvätten, ha en lägenhetsvisning, hinna hem till mamma eftersom vi ska träffa prästen i kyrkan imorgon i Fagersta. På fredag är det provuppsättning i Falun och på söndag ska jag få mina naglar fixade och fina. Sen är det ju bara några dagar kvar. Pirrigt!!! Bilden ovan är på min vackra karl från personalfesten i måndags.



Så sjukt produktiv

 
Dagen började i väldigt degigt tillstånd. Gjorde inte mycket alls. Dök ner i ett bad med hårinpackning och ansiktsmask tillslut. När jag kom om och tittade på att-göra-listan till bröllopet så vände allt. Jag har varit helt galet produktiv på eftermiddagen och checkat av en massa saker. Det kanske blir bröllop tillslut i alla fall, hehe! Imorgon bär det av till Västerås och Ikea för att införskaffa lite mer prylar till bröllopet. Sen på kvällen blir det middag med jobbet och sova hos mor. Om jag hinner ska jag baka lite till bröllopet på förmiddagen (måste ju städa först) och sen blir det väl lite bakning hos mamma i några dagar. Får se hur många, men det är ju roligare när man är två!



Pojken som inte fick dansa - omslaget

Det var lite snabba puckar som gällde när vi skulle sammanställa bokomslaget till Jonas Lindhs bok Pojken som inte fick dansa. Deadline är idag så vi satte igång med fotograferingen igår förmiddag och hade ett färdigt bokomslag igår kväll. Jag älskar den här typen av kreativa arbete där jag får följa processen från idé till färdigt resultat. Jag hade aldrig kunnat slutföra det om jag inte haft Therese Mikkola som fixade make up och Jens Hallman som agerade modell. Jag är nöjd med resultatet och författaren är nöjd. Jag hoppas att ni gillar det och att storyn lyckas inspirera er till att läsa boken som kommer att finnas på hemsidor så som adlibris, CDon och Bokia mfl. inom kort. Jag lovar att länka när den finns att köpa!



Pojken som inte fick dansa - omslaget

 
Det var lite snabba puckar som gällde när vi skulle sammanställa bokomslaget till Jonas Lindhs bok Pojken som inte fick dansa. Deadline är idag så vi satte igång med fotograferingen igår förmiddag och hade ett färdigt bokomslag igår kväll. Jag älskar den här typen av kreativa arbete där jag får följa processen från idé till färdigt resultat. Jag hade aldrig kunnat slutföra det om jag inte haft Therese Mikkola som fixade make up och Jens Hallman som agerade modell. Jag är nöjd med resultatet och författaren är nöjd. Jag hoppas att ni gillar det och att storyn lyckas inspirera er till att läsa boken som kommer att finnas på hemsidor så som adlibris, CDon och Bokia mfl. inom kort. Jag lovar att länka när den finns att köpa!



Just do it!

 
 
Jag hade gett upp att nå mina 10 kg inför bröllopet. Efter den fantastiska (och kaloririka) möhipps-helgen så har jag släppt ganska mycket mat-spärrar och ätit allt möjligt. Idag kände jag att jag ändå måste ta tag i kosten och skärpa mig. Men först, ett kliv upp på vågen. Jag tappade nästan hakan för jag har inte gått upp ett hekto. Jag har fortfarande 1,6 kg kvar till tian. Med tanke på hur mycket som antagligen är vätska och att jag har två veckor på mig så borde jag kunna klara det, eller vad tror ni? Jag blir ju arbetslös nu och har all tid i världen utöver bröllopsplanering på mig att träna. Jag kan för övrigt inte fatta att jag ska gifta mig om 14 dagar!



Möhippan



Min möhippa i helgen var helt fantastisk! Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle bli så bra. Mina tjejer hade verkligen planerat och förberett hela kvällen. Jag har ett och annat blåmärke, rejäl träningsvärk och kommer att behöva några dagar till för att återhämta mig. Men det var så värt det. En oförglömlig dag. Tack mina underbara vänner!



Dagens känslomässiga status

*Fniss* ... *Panik!* ... *Fniss*



Dagens snilleblixt

Efter en timme i solen tittade jag på mina ben och t tänkte" åh, vad brun jag har blivit!". Sen tog jag av mig solglasögonen och blev besviken.



Wedding nightmare



Inatt hade jag min första mardröm relaterad till bröllopet. I drömmen blev allt fel. I kyrkan kom vi på att vi glömt byta om. Fotografen dök inte upp först efteråt och erbjöd oss gratisbiljetter till en flyguppvisning som kompensation som Andreas glatt tackade ja till, men jag blev helt galen. Vi hade glömt fixa mitt smink och att gå till frisören. Regnet öste ner och gästerna var helt snurriga. Jag försökte instagramfota som kompensation för att fotografen inte kommit men bilderna blev bara förvrängda. Vi hade glömt köpa musiken till bröllopsvalsen och fick dansa till mix Megapol istället. Andreas började bugga istället för valsen och så fortsatte det tills jag vaknade. Nu känns det som om nåt skulle gå lite snett på den riktiga dagen så är det nog inte hela världen.



Skatteåterbäringen

Den här dagen började riktigt dåligt. Superstressad och allmänt låg. Men i kombination med dubbelt så mycket skatteåterbäring mot vad jag räknat med och att Iza kommer imorgon är det svårt att sura. Nu hoppas jag bara att bilen blir godkänd på ombesiktningen.



Svårt att förklara

Det är utmattande för Rasmus med all planering.
 
Just nu ser livet ut såhär; Flytt - Jobb - Bröllop - Flytt - Jobb - Bröllop - Flytt... ja ni fattar. Vi försöker fortfarande få lägenheten såld samtidigt som vi jobbar som galningar och försöker planera ett bröllop. Det blir inte så mycket bloggande då. Det är svårt att sammanfatta känslan av att det snart är dags. Det varierar mellan eufori och känslan av att det aldrig kommer hända, att det inte är vårt bröllop utan i själva verket någon annans. Idag har vi i alla fall pratat med bolaget och reserverat allt vin och all champagne så det finns när vi behöver det. Vi har köpt en BH som jag kan ha under klänningen, rispåsar, skjorta till Andreas, osv. Att-göra-listan minskar sakta men säkert och jag håller hela tiden tummarna för att vi ändå ska hinna flytta innan bröllopet. Vi får se hur det hela slutar.