Dag 1 med PT och dietist

Idag börjar mina 35 dagar med PT och dietist. Första veckan kommer att fokusera enbart på kosten. Men det är egentligen inte så man förlorar något på det för man betalar ju för 30 dagar så de första fem är ju bonusdagar just för att man ska få ordning på kosten. Så nästa vecka börjar träningen. Det passar mig dock ganska bra eftersom jag varit sjuk i några dagar och inte vill påfresta kroppen med träning riktigt än. 
För att sammanfatta kosten nu när jag sett kostschemat - helt i min smak och väldigt likt mitt eget tänk. Mat av hög kvalitet. Inget uteslutet, varken fett proteiner eller kolhydrater. Tvärt om så är upplägget likadant som jag ätit tidigare då 33% av kalorierna kommer från fett, 33% från kolhydrater och 34% från protein. Men protein innehåller ju inte lika mycket energi som fett så massamässigt så blir det ju väldigt mycket protein. Maten har högt mättnadsindex, bra näringsinnehåll, lågt energivärde, osv. Smarta mejeriprodukter som innehåller lägre fett till priset av högre proteininnehåll. Man äter ofta så man behöver aldrig gå hungrig, men det kräver ju lite mer planering. Det finns också en tanke bakom vad du äter när t ex innan träning, tidig morgon eller sent på kvällen. Man får även en dag i veckan då man har ett antal fria kalorier som du får lägga på vad du vill.
Något som jag gillar är att man kan kombinera sitt eget schema på ett väldigt enkelt sätt med hjälp av en receptbank. Då behöver man inte oroa sig för att få mat man inte tål eller inte gillar på sitt schema, men man behöver inte själv fundera på hur man komponerar ihop måltiden eftersom recepten är klara och baseras på ditt näringsbehov. Det här kan nog bli riktigt kul! OBS! Gammal bild från när jag åt ISO. :)

Kom ihåg mig

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo