VAB

Redan igår började jag bli förkyld, men gick och la mig med övertygelsen om att jag säkert skulle bli frisk idag. När jag vaknade klockan två inatt kändes det som om det var morgon och att jag var frisk men att jag haft en jobbig och intensiv dröm. Sen började jag frysa som sjutton och insåg snart att det inte var någon dröm utan feberyra och frossa. Till råga på allt vaknade Minou med ett stort flin och började prata följt av att hon gjorde i blöjan. Och det betyder att hon tycker det är morgon och dags att gå upp. Lyckligtvis kunde Andreas rycka in och vi bestämde att det var lika bra för mig att sjukskriva mig så fick han vabba idag. Troligen vabbar han halva dagen imorgon också. Så himla skönt att veta att Minou har någon som tar hand om henne när jag är sjuk och inte riktigt orkar med. Imorgon har jag bestämt mig för att åtminstone vara på bättringsvägen.



Ett första skratt

Andreas börjar äntligen bli fri från sin förkylning och Minou har blivit av med sitt magknip nu när vi funnit boven i dramat. Så himla skönt att alla får må bra igen. Det var påtagligt idag när de fick chansen till lite egentid att de saknat varandra. Vi har även känt på oss att något annat varit på väg att hända med Minou. Små försök som vi ändå inte varit säkra på om vi hört rätt. Men idag kom det definitivt. Vi tittade på varandra, Andreas och jag, med stolthet i våra blickar. Hon skrattade just för första gången. Och det lät ljuvligt!



Utmattad

Redan innan morfar och bonus-mormor hann anlända så slockande prinsessan i min famn. Hon har varit trött hela dagen kombinerat med magknip så hon har inte riktigt varit sig sitt vanliga lättsamma jag. Hon har smilat mellan de jobbiga stunderna i alla fall men hon har sovit mer än vanligt. Kanske inte allt före konstigt eftersom vi hållit oss sysselsatta sedan i tisdags mer eller mindre varenda dag. Så nu på eftermiddagen har vi bara tagit det lugnt. Medan hon sov passade jag på att ta ett glas alkoholfritt vin. Sedan badade jag henne i baljan vilket funkar riktigt bra nu. Hon tycker det är roligt att plaska i vattnet och sparka med benen. Nu varvar vi ner för natten med vad jag antar är sista amningen för idag eftersom hon sover nätterna igenom utan någon nattamat alls just nu. Imorgon blir det säkerligen också en lugn dag med en promenad på sin höjd om vädret tillåter. 



Hela tjocka släkten

Igår sov jag och Minou hos Minous mormor. De badade på kvällen och sedan sov Minou som en klubbad säl hela natten. Strax före klockan sex slog hon upp de blå för matning och slocknade sedan fram till nio-tiden. Även natten till idag har hon sovit utan avbrott men missade förmiddagsluren pga magknip. Hon tog igen det lite senare och var sedan pigg och glad och tog vara på möjligheten att få prata lite med sin far. Nu inväntar vi besök från mormor, bonus-morfar och moster. Imorgon kommer morfar och bonus-mormor. Det blir hela tjocka släkten på en helg (nästan). Nu ska jag återgå till tjejen som tittar surt på mig för att jag ger henne för lite uppmärksamhet. ;)



Mars, sköna mars

När vi träder in i mars månad känns plötsligt inte våren så fasligt långt borta längre. Jag kikade ut i trädgården och skymtade små skott från krokusarna sticka upp. Jag längtar efter värmen och att få börja påta i trädgården. Ta med Minou på upptäcktsfärd utomhus. Hon har börjat hata vagnen totalt tyvärr. Jag hoppas det är en fas i samband med att hon sover oroligt nu. Tidigare har hon somnat så fort vi passerat tröskeln men nu ligger hon vaken och efter en stund skriker och gråter hon utan hejd. Vi har testat olika kombinationer utan framgång. Som sagt hoppas jag att det vänder snart så hon kan komma till ro med våra små promenader. Tills dess får vi väl testa oss fram. Här näst blir det nog att testa gå med bärselen.