Paris-spaning!

Sitter och spanar på flygstolar till Paris. I bröllopspresent fick vi en weekend i Paris och vi tänkte att vi skulle passa på att åka nu under hösten.
 
På tal om bröllops har vi nu äntligen fått våra bröllopsfoton! Dags att förbereda lite tackkort med andra ord. :)



Brrrr!

 
Idag har känts som en låååång dag. Sovit dåligt några nätter på raken. Och idag var det så kyligt både inomhus och utomhus. Blir nog tidig sänggång ännu en kväll. Ser fram emot en lugn helg. Igår fick vi dessutom hem soffan så man kan sitta och mysa i den med en kopp thé eller två. Nu tänker jag plumsa ner i bubbelbadkaret. 
I tisdags var det förresten ingen vanlig dag. Det var dagen då jag passerade 5 fantastiska år med världens underbaraste man.



Längtar!

Idag är det exakt 16 dagar kvar tills jag börjar min månad med personlig tränare och dietist! Är galet taggad och ser fram emot det. Det är alltid spännande att se hur vida man är rätt ute med kost och träning.
 
Något annat som jag längtar till är att vi planerar en resa till Paris här under hösten. Vi fick en weekend i Paris som bröllopspresent och den gäller bara till mars nästa år. Så det blir en romantisk höst-weekend i Paris inom (förhoppningsvis) kort. Sen längtar jag ju inte desto mindre till vår planerade trepersonersresa till Ullared med en övernattning. Bra höst med andra ord!



Bloggtorka

Det är lite bloggtorka just nu. Vi jobbat på. Idag var det friluftsdag och vi har spatserat 8 km, grillat korv och gjort gruppövningar. Men nu är det äntligen efterlängtad helg och det betyder för vår del en tur till sjön igen. Andreas var där förra helgen när jag var i Linköping och då fick han upp två fina regnbågar. Så vi hoppas att fiskelyckan håller i sig! Nu ska vi snart äta upp en av dem tillsammans med lite härligt grönt. Riktigt fredagsmys. Nästa helg höjer vi ribban lite eftersom vi på tisdag firar fem fantastiskt fina år tillsammans. Då blir det utemiddag och antagligen också bio. 



Inte som planerat

Tanken var ju att fortsätta med shakes i några dagar till, men det blev inte riktigt som planerat. Idag har jag i alla fall haft min första dag tillbaka på jobbet. Är galet trött då det hela följdes av en tripp till Västerås. Nu blir det strax sängen. Undrar om jag har en förkylning på ingång?



Home sweet home

Nu är jag tillbaka på hemmaplan igen efter en av de bästa vistelserna jag haft i Linkan. Träffade Malin och Marcus och myste massor med deras dotter Ronja. Vi promenerade runt i affärer där jag fyndade ett par supersnygga skor till hösten. Vi myste hemma, träffade deras familj och hälsade på en vän som bjöd på middag vilket slutade med en sen kväll och många skratt. Lugnt och skönt och ta dagen som den kommer liksom. Fyra dagar kändes alldeles för kort. Men nu är jag hemma som sagt och imorgon börjar jag jobba. Åskan har mullrat hela eftermiddagen till och från sedan jag kom hem och det har varit perfekt mysa med maken-väder när regnet har öst ner utanför. Nu är jag i valet och kvalet om jag ska ta ett bad eller inte eftersom jag inte vet om jag kommer orka ta mig upp efteråt eller inte. Men jo, det blir nog ett dopp i jacuzzin med en bra bok.
 
 



Dag 8 och - 10kg!

 
Jag fick mig en smärre chock idag när jag ställde mig på vågen. Jag hade nog väntat mig 0,2kg som vanligt. Jag var tvungen att ställa mig på vågen två gånger. Jo, men visst. -1kg. Nu har jag nått min magiska 10kgsgräns och passerat. 10,5 kg har jag gått ner sen i januari. Galet lång tid, men jag tänker ändå vara stolt med tanke på alla distrationer som bröllop, bröllopsresa och flytt heter. Och huvudsaken är inte när jag fixar det, det är att jag fixar det. Nu är det nästa mål som gäller! Men idag reser jag bort och packar inte med mig vågen. Och när jag kommer tillbaka så är det ju upptrappning med en portion vanlig mat om dagen. Så det blir lite mer sporadiska viktuppdateringar, men jag ska försöka fortsätta blogga ändå! Jag bjussar på en bild på mig själv från igår, när jag firade segern i förväg. Så snygg man kan se ut när man färgar bryn och slingar hår. ;)
                                 Dag 1:  -2,3 kg, första delmål uppnått.
Dag 2: -1,7 kg   
Dag 3: - 0,4 kg 
Dag 4: - 0 kg
Dag 5: - 0,2 kg
Dag 6: - 0,4 kg
Dag 7: - 0,2 kg
                                  Dag 8: - 1,0 kg, andra delmål uppnått
Totalt - 6,2 kg 
(Totalt sedan start i januari - 10,5 kg)
 



Pojken som inte fick dansa

Det är så kul att se att det går bra för Jonas och hans bok. Om ni inte har köpt den än, gör det! Det går numera att få den signerad. Besök hans blogg och fyll i formuläret där. Klicka HÄR för att komma till bloggen eller köp den i valfri bokhandel. Dessutom är det riktigt kul att se att andra tycker om omslaget! Jag var riktigt nervig när jag skulle göra det. Jag var rädd att jag skulle misslyckas på ett eller annat sätt. Men jag är galet nöjd. Helst hade jag velat justera lite beskärning inför tryck, men man kan inte få allt här i världen. Här är i alla fall två klipp från Facebook där olika personer berömt omslaget. :)
 
 



Gårdagens inköp

Som jag skrev igår så köpte jag bland annat en fantastiskt fin topp. Den gör sig verkligen inte rättvisa på bild. Den har liksom tajt krage med liten kant upptill. Och jag älskar ju spets och sådana lite transparenta tyger.
Och när jag skulle plocka fram bilden på denna så blev det ett köp till. Jag har ärligt talat aldrig köpt kläder på nätet för jag har aldrig kunnat vara säker på att de kommer passa. Men när jag provade kläder igår så började jag inse att problemet inte längre var att de skulle passa. Nu var jag tvungen att välja bland allt som passade istället. Så jag hoppas denna passar för jag tycker den är galet fin och passar i höst sen. Båda topparna är från Kappahl.
Utöver detta så fyndade jag ett par gångstavar för 149 kronor som jag ska inviga idag tänkte jag. Jag fyndade en träningstopp och en träningströja som jag ska ha på mig när jag inviger stavarna. Och så gottade jag mig i massor av mysiga doftljus. Jag älskar doftljus. Dels är det mysigt att tända ljus när det är mörkt ute, men också att det luktar varmt och ombonat av ett vanilj-ljus. Bland annat dessa två köpte jag till gästrummet från Rusta.
 



Dag 7 veckosummering

 Nu är det tre dagar kvar av bara soppor. Hade jag inte åkt till Linköping hade det varit fyra. Man får alltid lite ångest inför att sluta, så när jag är i övergångsläge eller äter riktig kost sen så kommer jag inte att redovisa vikten varje dag, för jag tänker inte väga mig varje dag. Det är vanligt att man lägger på sig vätska de första dagarna innan det fortsätter neråt igen. Jag hoppas verkligen att jag hinner nå 10-strecket innan jag är klar. Ett halvt kilo kvar. Sen blir utmaningen att hantera alla sociala tillställningar när jag börjar jobba. Redan andra dagen på jobbet var det tal om att gå ut och äta tillsammans som uppstart. Så då kommer jag äta två soppor och två vanliga måltider. Det har inte alls varit så jobbigt som jag förväntat mig dock. Igår åt jag lite räkor mest för att få tugga på något annat. Annars har jag faktiskt bara varit sugen på och sett fram emot nyttig mat. Godis har jag inte ens tittat åt. Mycket handlar nog om vilja och motivation. Jag har 10 kg som nästa mål en ett litet mentalt mål är att nå 13 kg. 10 kg har jag fixat förut men sedan har jag blivit bekväm och gett upp. Men 13 kg känns väldigt symboliskt som att jag har kommit förbi det hindret och vidare. Jag ska fixa det!
 
Dag 1:  -2,3 kg, första delmål uppnått.
Dag 2: -1,7 kg   
Dag 3: - 0,4 kg 
Dag 4: - 0 kg
Dag 5: - 0,2 kg
Dag 6: - 0,4 kg
Dag 7: - 0,2 kg
Totalt - 5,2 kg 
(Totalt sedan start i januari - 9,5 kg)



Change of plans

Med ett samtal så ändrades allt. I alla fall planerna för de närmaste veckorna. Jag skrev, som jag nämnde tidigare, in mig på arbetsförmedlingen igår och skulle på basmöte imorgon. Men de ringde från förra jobbet och erbjöd mig ett 5 veckor långt vikariat som elevresurs istället. Personligen funderar jag på om det är värt allt krångel att vara inskriven på en otrevlig arbetsförmedling i framtiden. Hur som helst. 
 
Dagens shopping blev verkligen lyckad. Jag fyndade den snyggaste topp jag någonsin skådat (nästan i alla fall) för lite för mycket pengar. Men fortfarande värt det. Jag höll mig till kostplanen som jag skulle. Inget fusk. I oktober ser det ut som att jag A och L åker till Gekås, Ullared och shoppar ännu lite mer. Dock så blir det också lite ändringar med kosten eftersom jag jobbar dessa fem veckor. Eftersom jag är elevresurs måste jag också delta i den pedagogiska lunchen. Så jag får helt enkelt trappa ner några dagar tidigare än tänkt. Jag kommer äta mina shakes tre gånger om dagen och en lunch i skolan. Sedan, andra veckan i september kommer jag helt ha övergått till vanlig mat inför min månad med personlig tränare och dietist. ^^



Dag 6

 
Idag är jag ganska öm i benen faktiskt. Den person som jag promenerar med gör det ganska snabbt. Vilket är jättebra för då får jag lite utmaning med att hänga med. Men för mig som inte är van så känns det ganska mycket i benen efteråt. Samtidigt är det görmysigt att få ha en träningskompis som hjälper en ut på spåret så kan vi mysa med våra shakes tillsammans efteråt. Nu är det bara 7 hekt kvar till tio kg. Sen är det bara att ställa in sig på nästa mål. Jag har för övrigt gått och blivit helt såld på Fun Light med stevia. Mmm...!
 
Idag blir, om ingenting skiter sig, äntligen min heldag i Västerås. Känner jag mig själv rätt kommer jag vara ganska nöjd med att stanna vid Erikslund eftersom de har det mesta mellan himmel och jord och dessutom gratis parkeringsmöjligheter. Bland annat lite nya träningskläder ska det bli!
 
Dag 1:  -2,3 kg, första delmål uppnått.
Dag 2: -1,7 kg   
Dag 3: - 0,4 kg 
Dag 4: - 0 kg
Dag 5: - 0,2 kg
Dag 6: - 0,4 kg
Totalt - 5 kg 
(Totalt sedan start i januari - 9,3 kg)



Bilar för bilen

 
Idag när jag hade gjort mig i ordning i en timma för min tripp till arbetsförmedlingen och sedan till Västerås så gick jag ut till garaget, satte mig i bilen och vred om nyckeln. Ingenting hände. Det där jädra larmet har dragit ut batteriet så bilen är stendöd! Bah! Eftersom det var sista dagen jag hade på mig att åka dit så fick A hämta mig från jobbet och köra dit mig. Sen åkte jag och hämtade honom på jobbet när han slutade igen. Men då kändes det inte värt att åka till Västerås den korta tiden. Så det blir Västerås imorgon igen. A fick i alla fall en påse Ahlgrens bilar som tack för att han hjälpte mig med bilen. OCH jag hittade hans borttappade nycklar på köpet.
 
Mötet på arbetsförmedlingen var nog det märkligaste jag varit med om. Första gången jag är där. Jag kanske skulle ha valt Västerås istället för Fagersta, men nu hade jag inte så mycket val. Jaja. Har petat i mig dagens näst sista soppa och ska snart ut i spåret med promenadkompisen. Jag ska nog ändra tiderna för mina måltider också. Nu äter jag klockan 09, 13, 17 och 21 men det blir nog 09, 12, 16 och 20 framöver. Onödig fakta. 



Dag 5

 
Idag är det månda timmar planerade i bilen känns det som även om det egentligen inte blir så många. Det är nog bara det att jag inte har kört så mycket den senaste tiden. Jag ska en sväng till arbetsförmedlingen för att skriva in mig och jag kan inte riktigt bestämma mig för vilket kontor jag ska välja eftersom jag har fyra (!?) val. Sedan ska jag vidare till Västerås för att köpa allt från mat till träningskläder, gångstavar och en kappa till köksfönstret och snickarfärg. Men det ska bli kul att få promenera runt lite i butiker igen. Dock känns det inte som någon idé att köpa nya kläder än.
 
När jag skulle fota Rasmus i morse så passade han på att göra sin absolut bästa Batman-pose, därav bilden.
 
Dag 1:  -2,3 kg, första delmål uppnått.
Dag 2: -1,7 kg   
Dag 3: - 0,4 kg 
Dag 4: - 0 kg
Dag 5: - 0,2 kg
Totalt - 4,6 kg 
(Totalt sedan start i januari -8,9 kg)



Här fuskas det friskt!

 
Jag hade inte tänkt fuska idag under fikat. Men jag erkänner. Jag tog ungefär 2 matskedar med hallonpaj. Eftersom det var egenodlade hallon så ville jag smaka. Och det var mest hallon. Ingen vaniljsås. Bara en kopp thé till. Så värt det. Det var ett jättemysigt besök och vi spelade i vanlig ordning maxiyatzy. Jag har väl aldrig haft särskilt tur i den typen av spel. Lotter(i) är min grej. Och så har jag ju förbaskad tur i kärlek som har en sån underbar make också!



Dag 4

 
Igår spenderade vi sju timmar vid sjön med spön i hand. Men ingen fisk fick vi. Hur som helst så tände vi en mysig brasa och kurade ihop oss i ett vindskydd. Vi grillade lite hamburgare och jag fuskade och åt lite. Men i morse när jag ställde mig på vågen visade den noll skillnad från gårdagen så jag är nöjd ändå. Risken att man lägger på sig vätska igen, speciellt om man äter kolhydrater, är ganska stor. Så jag är nöjd med att få fortsätta där jag slutade.
 
Idag kommer Andreas sida av familjen hit och fikar lite. Idag blir det dock inget fusk. Jag har bara en planerad dag för fusk och det är nästa fredag då jag ska träffa lite vänner och faktiskt äta lite. Jag kommer som sagt inte ha någon våg de dagarna, så det kanske är för det bästa. Men nu har jag ju bara 1,3 kg kvar tills jag gått ner 10 kg totalt. Så nu är det bara att köra!
 
Dag 1:  -2,3 kg, första delmål uppnått.
Dag 2: -1,7 kg   
Dag 3: - 0,4 kg 
Dag 4: - 0 kg
Totalt - 4,4 kg 
(Totalt sedan start i januari -8,7 kg)



Det börjar jämna ut sig.

Imorse var det inte lika stor skillnad på vågen. Jag har börjat släppa de stora vätskemängderna så det hela ebbar ut litegrann. Sedan vet jag av erfarenhet att när jag har tränat mycket en dag så brukar det näst intill bli en platå dagen efter. Men vi får se imorgon. Huvudsaken är att det går neråt. Igår blev det totalt en timmes pw och 45 min spinning. Idag tar jag det träningsfritt eftersom det bär iväg för ädelfiske idag! Bilden är en utfyllnadsbild, men jag såg ett så fint citat som jag tyckte passar till.
 

“A successful marriage requires falling in love over and over again, always with the same person”


― Mignon McLaughlin
 
Dag 1:  -2,3 kg, första delmål uppnått.
Dag 2: -1,7 kg   
Dag 3: - 0,4 kg 
Totalt - 4,4 kg 
(Totalt sedan start i januari -8,7 kg)



Besvikelsen.

 
Blanda-själv versionen av naturdiets chocobanana var inte alls lika god som den färdigblandade. Är det inte meningen att det ska vara samma sak? Hur som helst smakade den helt okej, så jag ångrar inte att jag köpte den för den sakens skull. Just nu lutar det åt att det blir ett litet besök hos en vän i nästa vecka och då tar jag så klart med mig mina shakes. Men det kommer nog bli en dag då jag fuskar och äter lite fast föda. Jag kommer ju inte ha någon våg med mig så jag slipper ju paniken med vätskan som man samlar på sig när man ätit (salt eller sött) en dag. Rasmus är för övrigt min ständiga kamrat och mitt stöd genom den här 'resan'. ;)



Ändring av planerna.

 
Tanken var att jag skulle åka till Fagersta och arbetsförmedlingen för att skriva in mig idag. Men så fick jag ett sms där en vän frågade om jag ville följa med och promenera. Jag kastade mig upp på cykeln och rullade dit. Vi promenerade halvmilen och sedan fikade vi med thé. Efter det kände jag mig så seg och ville mest bara ta helg. Ringde A som undrade om vi kunde fiska idag, och varför inte. Men vi kom tillslut överrens om att vi kanske borde ta det imorgon istället eftersom det är lite tajt om tid om det ska vara värt att köpa fiskekort. I helgen ska jag försöka ta mig in till Västerås för att handla lite nya träningskläder och annat nödvändigt också. Ah, well. Det får väl bli arbetsförmedlingen i början på nästa vecka istället.



8 bilder ren inspiration

 
 
Detta blev resultatet av att på nio månader inte kunna lyfta kameran en enda gång med glädje i kroppen. Det kom tillbaka till slut. Så himla skönt! Nu ska jag kasta mig på cykeln och rulla iväg till en vän som väntar på promenadsällskap. 
 



Det här kan inte stämma!?

Jag skulle gå ut i garaget och kolla om A's spole till fiskespöt låg där. Då hände det. Helt utan förvarning. Det hade regnat och vattendropparna låg på långa rader i det perfekta ljuset. Och jag tänkte en tanke som jag inte tänkt på snart 9 månader. 'Det här måste jag fota!'. Herregud, jag har inte lyft kameran med glädje i sinnet sen förra året! Och nu hände det! Det har varit på gång flera ggr när jag har tittat på Emelies blogg, för hon är så himla duktig så man kan ju inte låta bli att bli inspirerad. Nu ska jag göra något ännu mer uppseendeväckande för att vara mig. Jag ska redigera bilderna, på en gång! Woop! Ni får se resultatet snart. :)



Dag 2

 
Det rullar på bra med mina shakes och barer. Jag har druckit lite saft, fun light, en gång när jag tröttnade på vatten. Annars uteslutande vatten eller någon kopp te utan socker. Jag har märkt sedan vi flyttade att jag har blivit mycket morgonpiggare för övrigt. Jag vet inte om det är så att jag sover bättre eller helt enkelt gjort mig bättre vanor. För jag sover definitivt bättre, men jag tror inte att det är enbart det. Senast klockan 8 kliver jag upp de dagar som jag inte har något inplanerat. Till helgerna kan jag tillåta mig själv att sova till klockan nio, men jag börjar oftast vakna kring klockan sju. Jag hoppas verkligen att detta inte försvinner så fort det börjar bli mörkt på mornarna. Det är ganska skönt att vakna av sig själv och vara pigg utan att behöva tvinga sig upp varje morgon. Hur som helst, vikten. Vågen visade minus 1,7 kg imorse. Såhär ser statistiken ut. (1,7 kg kvar till nästa delmål som är -10 kg!)
 
Dag 1:  -2,3 kg, första delmål uppnått.
Dag 2: -1,7 kg   Totalt -4 kg 
 
(Totalt sedan start i januari -8,3 kg)
 
 



Min favorit!

 
Min absoluta favorit bland alla måltidsersättningar är Naturdiets choco banana. Jag hittade till min stora lycka denna i butik. Alltså pulver så man kan blanda själv och inte bara de färdigblandade. Hoppas verkligen att den är lika god när man blandar själv för då kommer detta gå som en dans på rosor.



Dag 2

Just nu känns det ganska bra med maten. Jag är lite hungrig, men jag vet att det går över när magsäcken krymper sen. Dricker massor med vatten för att undvika huvudvärken. Att vissa shakes smakar sådär gör inte så mycket. Jag häller i mig och sen är jag klar med det. Tog enligt planerna en halvtimme på cykeln imorse. Svettades som en gnu men man vet ju inte hur mycket som beror på själva träningen när det är såhär kvavt!
 
Tog även beslutet att återkalla min F-skattesedel idag. Det har kommit in diverse jobbförfrågningar, men jag har mest haft lust att tacka nej till varenda en. Fotolusten har varit helt kvävd det senaste halvåret och jag har inte alls någon lust att syssla med bokföring, momsredovisning och marknadsföring. Då känns det bara som att det står och kostar pengar. Vill jag genomföra jobb så kan jag lika gärna göra det som hobbyverksamhet tills vidare. Har sökt en hel del jobb idag och räknar med att hinna söka 15 stycket totalt. Imorgon ska jag åka till arbetsförmedlingen i Surahammar imorgon och registrera mig så har jag det gjort också. Lika bra antar jag även om jag är ganska övertygad om att jag kan få jobb ändå. Och känner även att nu när det är klart med företaget och en stor vikt har släppt så kan jag också fokusera på att bli klar med exjobbet.



Hejdå vätska!

Jag gav upp det där med att bara väga mig en gång i veckan ganska snabbt. Det är mycket mer motiverande att få väga sig varje dag när man äter flytande föda eftersom man förlorar så mycket vätska och det känns som att man går ner i vikt snabbt. Annars är det lätt att man blir lite för optimistisk och förväntar sig att ha gått ner 127 kg och blir besviken för att man baaara har gått ner 10. Jag får väl tala för mig själv. Hur som helst. Massor av vätska förlorar man i början. Nu ska jag hoppa upp på min dagliga halvtimme på cykeln, för det är så grått och tråkigt ute så jag har ingen lust att promenera. Sen blir det dagens första shake. Vill man ha mer detaljer om hur det går kan man ju alltid följa mig via Instagram. :}
 
Dag 1:  -2,3 kg, första delmål uppnått.



Chocken!

 
Alltså, när jag ställde mig på vågen i morse... Jag vet ju att det är vätska men att kroppen kan ansamla SÅ mycket på ett dygn. Wow. Men det blev ju en sporre inför dagens kickstart. Dock blev det sent igår så jag kom upp en timme senare än jag tänkt mig. kvart i nio istället för kvart i åtta. Och dessutom regnar det ute så istället för att gå min morgonpromenad så tar jag i lugn och ro och hoppar upp på min motionscykel inomhus istället. Ibland är det förbaskat skönt att ha den där cykeln. Man använder den ju inte överdrivet mycket under sommaren, men under höst och vinter hinner den sällan damma igen. Hur som helst, frukost snart i magen, då blir det en halvtimme på cykel, sen ska vi se vad resten av den här dagen har att erbjuda. :)
 
Min utmaning nu för övrigt blir att inte väga mig varje dag. Får se om jag klarar en vecka.



Right back at it.

 
Dags att återgå till gamla vanor. Jag har gått upp ca 3 kg i samband med bröllop, semester, bröllopsresa osv. Men nu är det som sagt dags att fortsätta där jag slutade. Inget; jag börjar om på måndag. Det är ju bara att fortsätta. Livet är fullt av avbrott. Idag har jag startat ganska lungt och imorgon blir det kickstart. Jag vill nå det där 10 kg-strecket snart. Då får jag nämligen shoppa lite höstkläder. Just nu står laxpajen i ugnen men imorgon blir det flytande föda för ett tag fram över. Jag har även fått som en födelsedagspresent av Andreas att få en månad med personlig tränare och dietist. Dock börjar inte detta först den 9:e september. Men jag ser ingen anledning till att lata mig tills dess. Istället vill jag komma i ännu bättre form så att det kan bli en riktig utmaning istället för att slösa tid på att klara av grunderna. Eller ja, formen just nu är ganska obefintlig, så jag behöver nog en kick i baken! x) Ni ser ju på bilden hur magen buktar. Det har säkert ingenting att göra med att Rasmus (katten) ligger där innanför tröjan och myser. Hihi.
 
Hoppas på bättre väder inför kommande morgonpromenaderna dock..
 



Värmebölja.

 
Det har varit riktigt varmt här idag, antagligen precis som i resten av Sverige. Men det har faktiskt inte hindras oss från fysisk aktivitet i det här huset. Vi började dagen med en timmes promenad i solen, jag och maken. Sen insåg vi att vädret var den perfekta ursäkten för att svalka oss med lite glass. Sagt och gjort, vi pumpade däcken och tog cyklarna till affären. Vi köpte mjukglass till glassmaskinnen. Efter det blev det ett styrkepass för min del. Armar, axlar och bröst. Behöver jag säga att det var svettigt? Nu på kvällen har jag bara tagit det lugnt och druckit lite thé i min favouritmugg. Nu ser jag fram emot att få krypa ner under täcket och mysa till morgondagen.



Aldrig så lugn.

Det känns som om det var bra för mig att flytta till hus. Det finns mer rum för lugn såhär. Fast höstlöven har börjat falla från trädens grenar utanför så känner jag bara lugn just nu. Att få sitta på verandan invirad i en filt med en kopp Röd söder framför mig och bara andas frisk luft. Jag tror aldrig jag har känt mig såhär lugn i själen i mitt eget hem någon gång sedan jag började mitt vuxna liv. Det får mig att tänka att hösten kanske inte är så hemsk ändå. Kanske har den bara fått skulden för så mycket annat mörker som funnits runt omkring. Kanske finns det en mening i att bara följa årstidens spel och låta allt falla ner mot marken tills man bara står där naken kvar och vänta på att få börja om på nytt. Skaka av sig allt som är kvar när sommarens grönska har passerat och låta kreativiteten få ligga som ett täcke av rött och orange i väntan på att få sakta kika fram bakom ett kallt täcke av is till våren igen.