Veckans resultat

Eftersom jag detoxat har jag ju tappat mycket vätska så det finns ju en risk för att vågen visar ett plus nästa vecka. Men det är inte hela världen. Jag detoxade inte för viktens skull. Däremot var målet bland annat att bli av med godissuget och det har absolut lyckats. Jag är piggare och känner att jag har fått en liten nyladdning. Det enda som känns lite surt var att jag har 3 hg kvar till mitt 10 kgs mål. Hade varit kul att få nå det. Idag ska jag i alla fall se om min arm orkar med lite träning igen. Men så, till resultaten!
Vikt: -1,3 kg
Midja: - 1 cm
Höfter: - 1 cm
Rumpa: - 1 cm
Lår: - 0,5 cm
Armar: Oförändrat
 
“Why choose to fail when success is an option?” 
― Jillian Michaels



Dagens långprommis

Jag och A premiärgick långpromenadspåret idag. I forsättningen kommer vi nog ta cykeln till början av spåret för det är en härlig led men en kanske inte hinner promenera i nästan två timmar varje gång. Skönt var det i alla fall och härligt väder. Imorgon ska vi åka och fiska och grilla lite. Sista dagen på den här ledigheten.



Berg-och-dalbana

Att skriva sin C-uppsats på högskolan är lite som att åka berg-och-dalbana. Men den här gången har jag gett mig fasen på att bli färdig så det ser ljust ut för en gång skull. Jag har skrivit så tangenterna har farit runt skärmen nästan. Idag fick jag lätt panik när jag trodde att en del som vi var beroende av för undersökningen inte skulle gå som vi tänkt. Men det löste sig det med. Nu har jag sörplat i mig lunchen, resterna av frukosten och ska ta mig ut på en promenad i solen. Det har jag banne mig förtjänat! 
Angående detoxen. Allt går som på band. Det enda jag skulle kunna påpeka på är att jag blir sugen på grillat när jag ser bilderna i sociala medier.



Green smoothie

Detox dag 2 har börjat. Inatt drömde jag att jag var på exklusiv chokladprovning där pralinerna var stora som knytnävar. Jag minns till och med hur de smakade. Annars går det väldigt bra. Knappt någon huvudvärk och minimalt med dimmighet. Imorgon är tredje och sista dagen. Började morgonen med en stor kopp detoxte och en leverrensare (2 apelsiner, 1 citron och ½ msk kallpressad olivolja). Man kör det genom juicepressen så det smakar ju apelsinjuice. Sen gjorde jag den hittills godare smoothien till frukost. Banan, spenat, mandelmjölk mm. Riktigt mumsig. Och eftersom jag gjorde så stor portion räcker den till lunch också!



Ääääälskling!

Jag är verkligen mobilberoende. Idag när jag äntligen fick tillbaka min älskling från verkstan så satte jag direkt i simkortet och startade telefonen. Total lycka! Har beställt nytt skärmskydd och fodral nu så jag slipper fler skador. Jag firade det hela med lite shopping i Västerås också. Tre nya blusar till kanonpris, en träningstopp, ett gummiband med mer motstånd samt torrshampoo. För att inte nämna 10 säckar jord men det var väl inte precis nöjesshopping. Nu har jag ätit (sörplat i mig) min lunch. En juice på äpple, päron och ingefära. Ska svida om till träningskläder och ta en promenix.



Jag glömde nästan!

Snart är det dags för ny invägning och jag glömde nästan visa förra veckans.
Vikt: Oförändrat
Midja: - 2 cm
Höfter: - 1 cm
Rumpa: - 1 cm
Lår: - 1 cm
Armar: - 2,5 cm
Eftersom vikten är oförändrad är jag ju glad för att jag mäter också med tanke på resultaten.



Day 1

Ungefär såhär ser min morgon ut. En stor mugg med detox-té och lugn. Andreas har åkt iväg för att hjälpa sina päron shoppa lite i Borlänge. Själv ska jag åka till Västerås för att hämta min telefon (äntligen! prisa gudarna!) och ha en lugn dag för mig själv med lite shopping. Får se hur lugnt det blir när halva planeten är lediga idag och säkert också ska shoppa. 
 



Frosseri

Under dagarna som min bror var här så blev det minsann lite godis. Och nu har jag svårt att sluta. Till råga på allt har jag antagligen överansträngt min triceps och fått en inflammation i muskelfästet och behöver nog vila några dagar. Dvs. ingen styrketräning först tidigast nästa vecka. Det enda jag kan träna i princip är kondition. Så jag tänkte passa på att sätta hårt mot hårt och eftersom jag ändå inte kan träna tungt passar jag på att köra en tre dagars detoxkur. Det blir ingen helfasta, utan snarare en snäll vegetarisk kost i tre dagar. Ser faktiskt fram emot det.



Kontoret - lite före och mer efter

Eftersom min dator kraschade och jag precis tömt alla mina minneskort försvann ju också bilderna. Bland annat före-bilderna på kontoret. Jag har i alla fall en bild på hur min träningsutrusning är upptryckt i ett hörn där man ser att färgen innan var färglöst grå.
Utöver att alla väggar var grå så syns också lite på denna bild att panelen bara var betsad så man såg trämönstret under. Vi hade varsina skrivbord, ett i trä och ett i glas. De passade inte alls ihop. Och vi hade ingen plats för kontorsmaterial.
Såhär ser det ut idag.
Färg på väggarna. Panelen är vitmålad. Gymmet får sin plats. Vi har en bokhylla för pärmar och papper. Vi har ett gemensamt skrivbord där vi får plats båda två och det känns enhetligt. Just nu står skärmarna på lådor för att vi ska få lite mer ergonomisk höjd för nacken, men A har beställt "armar" så vi kan höja och sänka dem. Då ser det lite snyggare ut också. På väggen som ni ser mellan gymmet och kontoret ska det komma upp en stor liggande spegel med guldram och på motsvarande vägg har vi påbörjat en fotovägg. Riktigt nöjda med resultatet i alla fall!
 



You were born to rage

Idag kändes benpasset inte all så där härligt peppigt som vanligt. Men trots detta gjorde jag nytt personbästa i marklyft. Efteråt märkte jag vilket bra val det var att köpa en träningsmatta eftersom en 30 kgs skivstång ramlade i golvet. Inte ett märke i golvet. Annars är det lugna men produktiva dagar. Har påtat i trädgården en stund på förmiddagen efter benpasset. Även hunnit jobba en del med exjobbet. Tänkte försöka hinna så mycket som möjligt nu när jag är ledig men också njuta lite.



Lugn träning

Idag blev det ett försiktigare pass. Jag har fått en mindre inflammation i mina muskelfästen av tricepsen och idag var det just armpass. Så det blev lätta vikter och få reps. Har bara stabilitetsträningen kvar som blir av ikväll. Har vårdat mina armbågar (där muskelfästena sitter) med kyla, värme och voltaren kräm. Har inga antiinflammatoriska tabletter hemma så får köpa det i veckan som kommer. Det gör inte jätteont, men det känns ju dumt att låta det bli värre.



It's up to me

 



Saker jag ska (inte) göra

Jag är officiellt ledig imorgon, på söndag, måndag, tisdag, onsdag, fredag, lördag, söndag och måndag. Under dessa dagar ska jag (inte):
  • Försöka ta sovmornar men kommer antagligen misslyckas
  • Träna när jag vill på dygnet och njuta av det ordentligt
  • Inte förbereda matlådor utan istället äta nylagad mat direkt
  • Lägga mig i tid
  • Skriva på min uppsats
  • Umgås med bror som kommer på besök
  • Planera kostschema
  • Påta i trädgården
  • Njuta av solen och värmen i lounge-delen (jo, jag har beställt fint väder)
  • Försöka se anständig ut så jag inte skrämmer iväg eventuella påskkärringar
  • Kanske ta en tur in till V-ås för att köpa ett par byxor som stannar uppe utan skärp



Trökblogg

Det blir så trist i bloggen utan bilder, jag vet! Men jag orkar inte släpa fram kameran just nu och jag kan liksom inte ha instagram eller fota med den här gamla telefonen. Hoppas jag får tillbaka telefonen snart. Efter dagens träningspass kikade jag lite på mitt fitnessmål och om jag följer planen skulle jag kunna vara där den 2:a december 2015. Bara att kötta på då! Då menar jag inte enbart att gå ner i vikt. Jag skulle behöva lägga på mig ca 20 kg muskler också. 
Imorgon måste jag åka till Borlänge för handledning av exjobbet. Har tänkt utnyttja tillfället för lite shopping också. Behöver nya kläder som sitter lite bättre till exempel. Har även bokat in en djupgående muskelmassage efter mötet. Kan nog min stackars kropp behöva mellan all träning. Sen sover jag hos mor så behöver jag bara åka halva vägen när jag ska hem. Är ju nästan lika långt från dem till jobbet. Ska bli lite mysigt också.



Five hours

 
Peppen på dagens benpass... Jag tror inte folk som inte tränar förstår den känslan. Shit. Jag vet att jag tjatar men fasen vad jag älskar min träning. I och med träningen har jag nästan helt bytt musiksmak också. Musiken jag aldrig skulle lyssna på annars älskar jag att ha på högsta volym när jag tränar. Som denna ovan till exempel. Och varje gång när jag lyfter såhär tungt och har fönstret öppet så undrar jag om grannen tror att jag är knäpp när jag halvvrålar. Sen lyfter jag mitt tredje rep och så är jag helt borta i träningen. Är helt nöjd med resultaten från veckans vägning och mätning också. En hel del vätska om man ser på vikten eftersom jag ätit halvbra innan. Men det ser ju positivt ut på både muskel-% och fett-%!
Vikt: - 1.7 kg 
Midja: Oförändrad
Höfter: -3,5 cm
Rumpa: Oförändrad
Lår: Oförändrade
Armar: -0,5 cm
Fett: -0,8%
Muskler: +0,3%



Houston, we have a problem!

Dagens pass. Jag köttade på mina biceps så hårt att när jag var halva passet genom och skulle göra hammer curls så var jag så trött i musklerna att jag fick sänka till ynka 4 kg/hantel. Och det var knappt så jag orkade dem ens. Ren viljekraft. Jag är supernöjd! Men det finns ett återkommande problem med att köra sådana här tunga pass. När jag ska äta efteråt brukar det ofta bli en proteinshake innan jag hoppar in i duschen. Och ja, det är tur att jag har en fantastisk man som kan skruva på locket åt mig för jag brukar vara så klen så det blir en utmaning att få på locket varje gång.
Tänkte dessutom här om dagen att det var så länge sedan jag kände mjölksyra att jag glömt hur det kändes, kanske pressade jag inte mig själv så hårt som jag trodde. Och idag när jag stod och grimaserade samtidigt som jag lyfte kom jag på att det är ju det som är den där svidande värken jag känner varje gång, haha! Mår som en prisessa nu när jag fått ordning på kosten och träningen igen. Skött mig hela veckan och ser fram emot invägning och mätning imorgon.



My everything hurts

My butt hurts. My back hurts. My chest hurts. My abs hurts. My legs hurts.
Good week so far!
 



Nyttig mango lassi

Dagens första träningspass är avklarat. Nu är det bara en snabbis stabilitetsträning kvar. Men jag var tvungen att äta ett mellanmål först. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i mango, men kardemumma har jag verkligen blivit galen i på senare tid. Och dagens mellanmål är en sådan fantastisk kombination att till och med mangon faller mig i smaken. En nyttig mango lassi med kardemumma toppad med grovhackade pistagenötter. Mumma!



You make me!

Jag undrar vad det är för problem med mig och teknik just nu. Skrev jag att jag hade gjort ett kostschema för 6 veckor framåt? Jobbat och slitit med det till och från i tre dagar? Det hade varit jättepraktiskt. Men så gick ju min dator och strejkade så vi fick göra en återställning på allt från december. Allt från december och framåt - poff, borta! Kewl. Nu vill jag gärna ha tillbaka min telefon från verkstan snart också. Hmpf.
Något annat som gör mig glad är i alla fall att jag nu kan träna igen. Pollen täpper väl till luftvägarna lite men lite skit får en väl tåla. Benen värker efter gårdagens pass när jag gjorde personbästa i marklyft. Nu är det dags för min absoluta favoritträning för stunden. Bröst! Älskade bänkpress, här kommer jag!