6 veckors hårdkörning

De senaste två veckorna har kosten varit sådär. Träningen har mer eller mindre uteblivit på grund av förkylningen. Och det är alltid mycket lättare för mig att hålla koll på maten när jag tränar tycker jag. Dessutom brukade jag alltid hålla koll på maten i mobilen vilket inte går med den gamla skrotmobilen jag har nu tillfälligt. Ursäkter, ursäkter men så är fallet. Jag har i alla fall jobbat lite i trädgården nu i två dagar men imorgon drar träningen igång på riktigt igen. En stor del är att jag inte planerat kosten lika noga när jag inte tränat så nu har jag planerat ett 6 veckors kostschema som jag tänkte följa så slaviskt jag kan (ibland kommer ju livet i vägen, då får man göra det bästa av det). Och så tänkte jag börja om med mitt 6 veckors träningsschema. Jag hann ju bara 10 dagar in så jag vill börja om helt enkelt. Det blir ganska tufft efter ett tag så bättre att ladda upp ordentligt. Just nu ser jag fram emot att komma ur de dåliga vanorna och tillbaka till de bra. Detta är förstås inget tillfälligt kost eller träningsschema, utan bara så långt som jag har planerat till punkt och pricka. Det är svårt att planera vilket mellanmål jag ska äta nästa år vid den här tiden, men det här hjälper mig komma tillbaka i de bra vanorna igen. Jag som brukar vara emot att vänta till på måndagar, men det är ju imorgon. Så, imorgon kör vi! Jag fasar lite inför invägningen imorgon dock! 



Hej trädgård!

Idag har det varit en fantastisk dag. Vädret har varit perfekt, runt 14 grader och vi har arbetat i trädgården nästan hela dagen. Det började med att vi skulle bygga våra pallkragar till sommarens odlingar. Men mitt i det började vi plocka ner vår stenmur som behövde fixas eftetsom den börjat luta med åren. Jag råkade klämma fingret mitt över leden när jag skulle sätta ner ett stenblock. Aj! Efter det har vi i alla fall rensat i hälften av alla rabatter (en hel del som ska bort och bytas mot annat), byggt ihop en ny kompost, burit bort en massa trädgårdsavfall, fått ihop 2,5 pallkragar, haft en lång och trevlig pratstund med grannen och njutit av det fina vädret. Imorgon blir det fortsatt verkstad med fokus på att få klart i rabatterna. Vi ska även byta staket och riva en damm, men det får bli framtida projekt! En sak i taget.



USA i augusti

Jädra förkylning gjorde mig sängliggande hemma igår. Vill bara att den ska gå över så jag får träna igen. Har i alla fall lämnat in min telefon på lagning idag och köpt en adapter till mitt simkort så jag kan använda en gammal telefon under tiden. Vi passade hur som helst på att boka biljetter till vår USA-resa i sommar. Två veckor blir vi borta. Tack vare skatteåterbäring och bröllopspresent så har vi råd att göra lite roligt när vi är där också. Ska bli himla roligt att få åka dit igen nu när jag är lite äldre och i sällskap av A. Vi har tänkt i flera år att vi ska åka och nu blir det äntligen av. Nu kan nedräkningen börja.



Bra och dålig helg

Den här helgen har varit både riktigt bra och riktigt dålig. Det bästa var att jag fick gå på en dejt med min fina make och Malin på fredagen. Vi såg Boktjuven på bio och åt sedan middag på Jensen's. På lördagen gick vi upp i tid och städade hela huset så det skulle vara fint tills Malin och Markus kom från Västerås och hälsade på oss. Vi åt lite gott och umgicks i godan ro fram till idag. Det dåliga är att jag är förkyld och därför inte vågar träna. Halsen kliar och svider, jag hostar och är trött. Till råga på allt tappade jag min mobil i stengolvet på Coop igår så den är totalpaj. Ska till Västerås på tisdag och lämna in den på försäkringen. Hoppas jag får en ny telefon snabbt för det känns som man är ganska beroende av den när man gör en del frilansjobb och dylikt. Hann i alla fall plantera om mina små plantor i helgen också. Nu är det bara hårfärgning och exjobb kvar på att-göra-listan för stunden.



Skitsnö

I morse när jag vaknade ville jag helst bara dra täcket över huvudet och fortsätta sova. All lust till allt liksom försvann med våren. Blä. Jag ville ju inte ha mer snö. Haft en lång dag på jobbet också som avslutas med ett ordentligt benpass. I morgon är det kort arbetsdag följt av ett återbesök hos kiropraktor/sjukgymnast för uppföljning av stabilitetsträning (enda träning jag tycker är tråkigt just nu) och lite mer muskeltöjning. Planen är att hinna/orka plantera om lite av mina plantor och stötta upp dem lite. Känns inte som tiden räcker till något just nu så jag prioriterar träningen och maten. Och plantorna förstås. Städning av hus och dylikt får vänta lite...



Måla, måla

Jag hade ganska höga ambitioner med vad jag skulle hinna med denna helgen. Hann knappt med en tredjedel. Men kontoret hann bli klart! Jag stod för hela make overn denna gången. Vi är galet nöjda och har någon hylla här och någon spegel där som ska upp. Ska försöka fixa bilder åt er. Nu har jag precis förberett morgondagens mat och tränat klart. Dags att slå ihop ögonlocken och krypa ner i sängen så jag orkar morgondagen.



Work bitch


Jag insåg ganska tidigt när jag fick börja träna efter min operation att styrketräning liksom var min grej. Och att jag älskar att träna har ni nog inte missat. Jag förstår att det blir lite tjatigt ibland men träningen har blivit min stora kärlek, efter Andreas. Det gör mig lycklig på ett sätt som jag inte kan beskriva för någon som inte själv upplevt det. Det är min drog. Och att se sina muskler växa sakta men säkert är så tillfredsställande att jag blir stolt över mig själv på ett sätt som jag aldrig varit tidigare. Jag skiter i normer och vad andra tycker är snyggt eller feminint. Jag kanske aldrig kommer nå mitt mål men jag kommer fan inte ge upp heller, för det är först då jag misslyckats på riktigt.



Träningsvärk

 
Igår när jag tränade så tyckte jag nog att jag kunde ha lyft ännu lite tyngre på vissa övningar. Men i morse när jag vaknade var träningsvärken ganska påtaglig. Kanske tog i ganska lagom mycket ändå. Imorgon är det aktiv vila, dvs power walk. Det blir dock mitt program med stabilitetsövningar också men det är ju inte så ansträngande. Jag hoppas att det fortsätter att vara lika fint väder som det har varit för man blir ju så himla lycklig! Mina små plantor växer så det knakar och jag längtar efter att få plantera ut dem. Jag längtar också till helg så vi får börja måla i kontoret. Färgsprakande och härligt ska det bli!



Hugsercise

Jag älskar det nya träningsprogrammet hittills. Idag var det ett bröstpass på schemat som jag nyss avslutade. Skakar fortfarande. Fruktar nästan för morgondagens träningsvärk samtidigt som jag ser fram emot den. Totalt under passet lyfte jag 1674 kg fördelat på 16 set. Ställde för övrigt in vågen i vår walk-in-closet i morse eftersom jag inte känner någon glädje av den när jag ändå står på en viktplatå. Men jag ser ju skillnad på mig själv och det känns viktigare. Nu ska jag äta lite protein och mysa ute på den solvarma verandan.



Say something

 
Det är sällan jag verkligen blir sådär sjukt såld på lugna låtar. Men detta måste vara den första låt som någonsin fått mig att gråta. I love it.



Mellis


Helgen har verkligen varit så hektisk som jag trodde den skulle bli. Men också roligare. På lördagen fick jag lite tid till att mysa, med annars extremt energisk, lill-kusin för första gången. Och igår hittade vi av en slump nya utemöbler till verandan. Vi letade som galningar förra året efter lite lounge-möbler till vettigt pris och rätt utformning. Och igår fanns de plötsligt bara där. Vi hann även återerövra verandan och bära in allt skräp i släpvagnen. Vi hann ta beslutet att byta färg på kontoret och sätta ihop vårt nya gemensamma skrivbord, planera om lite groddar och mycket mer. Väldigt effektiv helg med andra ord. Dock glömde jag fixa veckans mellis så det fick bli en kvick tur till Ica på rasten. Klarar mig inte utan mina mellis! Och idag är det dags för nya träningsupplägget. Peppen!



Design work

I morse vaknade jag med ett ryck och trodde jag hade sovit bort halva dagen. Den var sol utanför fönstret och jag tittade på klockan. 07:38. Phew. Känns som om detta kommer bli en härlig men fullspäckad helg. Igår firade vi A's kusin på hennes födelsedag. Idag måste jag göra lite desinjobb som måste vara klart med kort varsel. Sen är det styrketräning, stabilitetsträning och en promenad i solen på schemat. Vi ska även hinna en sväng till Fors för att hälsa på päron och lillkusin samt hämta släp. För imorgon ska vi åka bort med allt skräp från verandan så vi kan förbereda den för våren. Vi ska också åka till Erikslund för att handla inför kontorsrenoveringen. Fullspäckat som sagt.



WORD






Nytt program

Det har nu gått ca 8 veckor sedan jag bytte program senast och det känns som att det är dags igen. Denna gången ska jag testa ett program som är gjort av någon annan och som finns på bodybuilding.com. Det har ganska liknande upplägg som jag haft tidigare med uppdelning av muskelgrupper men med mer aktiv vila (jag kommer addera ett pass med HIIT dock). Dessutom är det lite nya övningar och ett set till i alla fall under första veckan. Upplägget är beräknat att ta 6 veckor så sen är det dags att prova något nytt igen. Jag är galet taggad på lite förändring och det är rätt skönt att slippa planera hela programmet själv.



In the garden - snowdrops

Tog nyss dessa i trädgården. Små, små vårtecken.
 
 
 
 



Äntligen lite renovering

Nu har vi bestämt oss för hur kontoret ska bli när det är färdigt. Äntligen! Och mitt gym ska äntligen få ta sin plats istället för att stå inklämt i ett hörn. Jag tror att det kommer att bli galet snyggt och det är väl bara att konstatera att jag och A gillar färger. Nej, det blir inte rosa. Inte om allt går enligt planerna i alla fall. Men jag lovar att ta före och efterbilder när vi väl är igång!



Latmanslunch

Ibland, speciellt under hemma-helgerna så brukar motivationen för att ställa sig och laga mat vara... sådär. Här om dagen var en sådan dag. Då blev det en väldigt enkel och väldigt gul lunch. Men gott vare! Även om bilden kanske inte skulle platsa i en kokbok direkt.



Förkultivering

I förra veckan fick jag äntligen hem mina frön så jag kan börja förbereda inför vårens odlingar. Några behöver sås redan nu och några ska jag vänta till mitten på mars innan jag sår. Andra ska ju sås direkt utomhus så de får allt vänta ett tag de med. Jag har nog inte varit så intresserad av trädgård tidigare men jag har upptäckt att jag tycker detta är ruskigt kul! Vi ska köpa lite material så vi kan bygga våra egna pallkragar till våren också. Det är ett sånt överpris på att köpa färdiga och de är så enkla att bygga ändå. Mitt största problem är nog ändå tålamodet. När man täckt fröna med jord och vattnat så förväntar man sig nästan att det ska ploppa upp små tomater en kvart senare.



Inga semlor för mig

Det har inte blivit någon semla för mig idag. Maken smög in en i kylskåpet åt mig, men den får vänta tills i morgon tills jag kan ta med den i kaloribudgeten. Däremot har jag haft ett vrålbra träningspass idag. Jag gick som sagt på en fyrtiominuters promenad i solen och körde sedan ett pass för armar, axlar och bröst. När jag gjort mina armhävningar och bänkpress och skulle köra axelpress fick jag knappt armarna över huvudet. Det är SÅ stor skillnad när jag har kört någon form av kondition innan. Känns som detta kommer göra ont imorgon. 
 



Dagens träningslåt

 



Working out is my partying

 



Dagsljus

 När jag satt i bilen hem för en stund sedan kikade solen fram mellan trädtopparna. Jag älskar den första vårsolen. Man blir liksom så lycklig ända in i själen. Så nu har jag kastat i mig ett snabbt mellis och ska kasta mig ut på en promenad som får bli uppvärmningen inför dagens träningspass.



Ändra fokus

Min kropp har uppenbarligen inga planer på att göra några förändringar på vikten som det ser ut nu och viktplatån fortsätter hålla i sig. Jag orkar helt enkelt inte tjura över det något mer så jag tänker säga 'tack och hej' till vågen ett tag. Det kommer när det kommer. Jag kommer istället ändra fokus lite. Tänka mer på hur mycket jag tycker om träningen och på hur bra jag mår när jag äter rätt. Jag kommer ta med mig egen lunch till jobbet två dagar i veckan trots att vi har pedagogisk lunch. Jag tänker mig tisdagar och torsdagar eftersom jag slutar tidigt dessa dagar och då har goda förutsättningar för att göra dessa dagar till perfekta dagar med kost och träning. Jag kommer varken väga eller mäta mig jag kommer enbart fokusera på hur jag mår och vilka förändringar jag kan se. Ibland behöver man en paus från pressen kring allt runtomkring och bara fokusera på hur man mår.



Neeeeej!

Jag har gått omkring hela dagen och liksom varit småpepp inför dagens träning. Men när jags att i bilen på väg hem så insåg jag att... det är vilodag idag. Nej! Åh, vad jobbigt allting blev. Jaja, jag hade fått lite saker på posten som lyckades distrahera mig ganska direkt när jag kom hem. Nu på kvällen tänkte jag passa på att ägna mig åt lite kroppsvård. Mitt antikte just nu ser helt bedrövligt ut och täckt med finnar och skit. Att göra uppehåll i mitt detox-thé och äta massa socker i helgen var tydligen ingen bra kombo. Men lermaskerna från Formula 10.0.6 tycker jag är riktigt bra så jag hoppas att denna kan rädda mig även denna gång. För övrigt så ska jag dessutom ägna kvällen åt att förbereda morgondagens kost. Mellanmål och lunch i alla fall. Just nu planerar jag kosten två dagar i förväg så jag alltid vet vad jag ska äta och att jag har allt hemma. 
EDIT: Världens bästa make kom hem från jobbet och lovade att följa med mig ut på promenad. Så får det bli! ^^



Vårfeelings

Tror det är någon mer här som har lite vårfeelings och längtar efter värme och grönska.



Hög som ett hus!

Det finns säkert många olika anledningar till varför folk tränar. För att gå ner i vikt. För att få muskler. Att få en tajtare kropp eller snyggare mage. För mig finns det en anledning som nästan inte går att förklara för någon som inte upplevt det själv. Kicken. Känslan i kroppen. Endorfinerna som rusar. Jag har aldrig varit särskilt intresserad av konditionsträning men styrka har alltid varit min grej. Men igår, så fick jag en sån jäääädra kick efter mitt HIIT-pass så jag visste liksom inte riktigt hur jag skulle klara av att hålla fötterna på jorden. Jag blev alldeles hög på alla endorfinerna och lycklig i hela kroppen. Den känslan får jag förstås vid andra tillfällen också. Till exempel när jag blir kär. Men med träningen så kan jag få den flera gånger i veckan och det är helt underbart. Så när folk frågar mig varför jag tränar brukar svaret bli; för att jag inte kan låta bli. Jag blir så jädra lycklig av träningen så jag vet inte hur jag skulle kunna leva utan den.



Let It Go / Let Her Go

 



Utbildnings- och städsöndag

Idag pluggar jag för egennytta/nöje och städar. Lite om vart annat. Jag snubblade in på bodybuilding.com's utbildningsserie på youtube om fysiologi och styrketräning. Jag satt som klistrad i en kvart. Sen kom jag på att jag lovat mig själv att städa huset idag. Nu har jag städat badrummet, hallen uppe och gästrummet inklusive dammtorkning och moppning. Så nu har jag förtjänat lite mellis innan jag fortsätter. Allt för att jag ska kunna titta på mina videos i lugn och ro sedan och anteckna. ^^