22 mjölkförpackningar senare

Det känns som om det var en evighet sedan jag bloggade sist. Det är så mycket som händer hela tiden känns det som, samtidigt som allting går lite i samma gamla hjulspår. Men det blir nog förändring snart. Jag kämpar på med min prenumeration på MammaFitness med dietist och PT. Sedan M kom har jag gjort mig av med 22 kg varav 7,5 bara under dessa 6 veckor. Det är nästan dubbelt så mycket som jag gick upp under graviditeten. 22 mjölkförpackningar. Det känns svindlande mycket mer när jag tänker på det på det viset. Under dessa två veckor har jag även minskat 12 cm kring midjan. Jag har ätit tills det pyst ur öronen och tränat en halvtimma 4 dagar i veckan. Jag mår bättre och känner mig piggare samtidigt som jag ser fram emot att fortsätta. Julen närmar sig med stormsteg och det blir M's första. Vi samlar familjen hos oss och jag längtar så mycket. Jag har hunnit julpyssla och adventspynta. Imorgon får jag öppna första luckorna i mina "adventskalendrar". En thékalender och en triss. På torsdag har jag en arbetsintervju för ett jobb jag gärna vill ha. Det vore extra skönt att veta att det finns ett arbete att gå till när min mammaledighet tar slut och A tar vid. Men så lever jag ju i tron att allting löser sig, bara en gör sitt bästa. Lite summering, lite hoppigt, lite av allt. Får se när jag orkar/hinner blogga igen.
 
Uppifrån vänster och åt höger. 1. Mina adventskalendrar. 2. Gåvagnen M fick av mormor och morfar. Hon går jättefint med den. Full fart framåt! 3. Nästan alla klappar är köpta eller beställda. Den roliga inslagningen har börjat. 4. M fick tjuvstarta på sin födelsedagspresent. En tågbana i trä från Brio. Förhoppningsvis har hon glömt tills januari. 5. Pysslade ihop en krans till dörren av julkulor. 6. Julgardiner, stjärnor och ljusstakar åker fram till 1:a advent. 7. Vi införskaffade lite nytt i år. Bland annat en adventsljusstake som vi fyllde med julkulor. 8. Jag fick äntligen mina nya glasögon och ser nu vad jag skriver igen utan att behöva kisa. 9. Det kom snö som låg kvar i några dagar. Fyllde på med mat åt de stackars fåglarna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Vem backar Bengt Magnusson?

Vem backar Bengt Magnusson nu när han har blivit vald som årets julvärd i TV4? Alla verkar ju backa Gina så varför backar ingen Bengt? Bengt verkar inte behöva backas. Ingen verkar fundera på hans bakgrund eller om han är muslim eller kristen. Ingen verkar oroa sig för att han ska utstå mordhot på sociala medier eller läsa bildliga beskrivningar om hur han ska bli våldtagen. Ingen verkar prata om att han minsann har synts lite väl mycket i rutan den senaste tiden eller känns lite... för mycket. Bengt. En medelålders man. Gina. En ung kvinna. Båda jobbar med TV. Båda talar svenska. Alla backar Gina. Ingen backar Bengt. Jag tänker inte skriva någon lång debattartikel. Men vi kanske kan ställa oss frågan. Varför måste vi ens backa Gina, men ingen behöver backa Bengt?