Baka, baka liten kaka



Den här helgen har varit lagom produktiv. Igår åt vi gott och gjorde utöver det absolut ingenting. Idag har jag fotat det sista av lägenheten och bilderna ska skickas till mäklaren. Jag har också bakat drygt hundra hallongrottor till bröllopet. Framför allt har jag konstaterat att man inte kan göra snygga hallongrottor utan formar. Helt omöjligt. Men goda blev det. Inte långt kvar till bröllop nu. Och innan det är dags om två månader så ska vi hinna sälja vår lägenhet och flytta in i huset. Och fixa allt annat som det innebär med bröllop och bröllopsfest. Pirr, pirr, pirr!



Värderingen klar



Mäklaren har precis varit här för någon timme sedan och tittat på vårt nuvarande lya. Vi skrev ju på kontraktet för nya lyan igår och ska boka besiktning imorgon. Värderingen på vår bostad blev, precis som jag hoppats en bra bit mer än vi köpt den för och så får vi ju se vad det finns för intresse och vad prislappen hamnar på tillslut. Går allt som det ska hoppas vi kunna flytta in i huset i slutet av nästa månad. Så kul! Nu ska jag lägga dagens sista krafter på att baka lite till bröllopet och fixa lite lunch. Bjuder på en egobild från idag också.



Hus-dregglande



Det blev ingen beställning av bröllopskläder idag. Vi kom på att vi packat ner måttbandet så vi får mäta på jobbet imorgon istället. Däremot blev det en mysig promenad för mig. Så himla mysigt nu när det äntligen är helt isfritt och blåsipporna börjar kika fram här och var. Jag kom efter en stund på mig själv att oavbrutet titta på husen runt promenadspåret. Dreggla över de som jag gillade och lära av misstagen på de jag inte gillar. Jag har aldrig riktigt förstått hysterin kring att bo i hus tidigare men nu när jag ska få flytta in i mitt egna tillsammans med Andreas förstår jag precis. Åh, vad jag längtar!



Mellis Ala pinacoco



Precis hemkommen från jobbet håller jag på att peta i mig lite onyttigt mellis. Jag har ju som tidigare känt måste-testa-nya-saker-syndromet. Och när nya risifrutti-smaken kom ut vart det inget undantag. Jag som dessutom älskar pina colada. Så fort jag ätit upp (och bloggat kart) så ska vi beställa lite bröllopstillbehör så som väst och kravatt åt Andreas. Det drar ihop sig och det börjar pirra lite i magen. ^^



Trött kisse



Rasmus är helt slut efter helgens flyttkaos. Han har pendlat mellan nyfikenhet, förvirring och rädsla. Så nu ligger han i sängen och återhämtar sig genom att tvätta sig och kuttra samtidigt. Jag borde ställa mig och börja baka inför bröllopet men jag är så trött. Allt bärande upp och ner för trappor och lyft av tunga lådor har gett mig träningsvärk i baksida lår dessutom. Jaja, jag slipper dåligt samvete för att inte ha tränat i helgen i alla fall.



Flytt, flytt, flytt!

Vårt nuvarande bohag just nu består mest av packade lådor. Vi ska skriva på kontraktet för nya huset på tisdag och fick godkänt bolån i fredags. Helgen har gått åt till att packa som sagt och fotografera bostaden. Tanken var att mäklaren skulle värdera vår bostad på tisdag också men det är svårt att vara i Västerås och Borlänge samtidigt. Får boka om mäklaren. Det känns fantastiskt roligt att få flytta till vårt drömhus även om själva flytten i sig inte är den roligaste. Inget svinn i flytten än så länge mer än en kruka som Andreas råkade välta. Till råga på allt har jag fått en ny telefon också så jag kan ta lite bättre kamerabilder OCH faktiskt ringa med den vilket är trevligt. LG Optimus G och så har jag skaffat ett fint rosa skal och fodral. ^^



Pirr

Idag är det lite pirrigt i magen. Vi tittade på ett superfint hus igår och idag har vi lagt ett bud. Håller alla tummar och tår för att det blir vårt till rätt pris!







5 koppar kaffe

Jag brukar inte dricka kaffe särskilt regelbundet. Men idag har det flitigt fyllts på i koppen. Det är mycket intryck och många nya människor första tiden på ett nytt jobb. Jag trivs som fisken i vattnet, men med tanke på att vi kliver upp klockan fem och har varit hemma klockan sex nästan varenda dag denna vecka så förstår ni säkert att jag är ganska trött. Imorgon är jag dock ledig. Har ett besök hos sjukgymnasten inbokat följt av ett besök hos Selene. Annat som står på listan är träning, lite designjobb samt städa inför helgens besök.



Obefogad oro.

Jag har varit helt gaaaalet nervös för min första 'riktiga' arbetsdag då eleverna varit på plats. Mest för att jag inte ska uppskatta jobbet eller kunna utföra det på ett bra sätt. Men när dagen var slut så kände jag mig väldigt glad och nöjd med dagen och jag kommer absolut trivas terminen ut. Lite extra roligt är det när jag kunde tillföra lite extra till lektionerna också. Den enda som inte uppskattar att jag jobbar är nog Rasmus som blir överlycklig när vi kommer hem igen varje kväll.



I have a dream - abs

Man vet att man har gjort ett bra pass när man behöver assistans för att ta sig upp från golvet. Idag vad jag så fruuuuuuktansvärt omotiverad till att träna. Och första 20 minuterna med Jillian Michaels gick sådär. Men de sen kom Andreas och assisterade mig i en övning som jag tycker är galet tuff. Det lät typ såhär:
 
Jag: Elvaaaaaaa!
Andreas: Kom igen nu!
Jag: TOOOOOOOOLV!!!
Andreas: KOM IGEN! Bättre kan du!
Jag: BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!
 
När han är med så är det som om något tänder till i huvudet på mig. Sista övningen är en övning för säte och lår då man tar stöd av en träningsboll och använde skivstång som vikt. Efter sista repetitionen så låg jag dubbelvikt på golvet utan fysisk ork att lyfta skivstången från kroppen och ta mig upp, haha! Jag har alltid drömt om att ha magrutor. Och även om vägen dit kommer att vara jävligt lång och tuff så ska jag banne mig dit en dag. Just nu skakar jag i hela kroppen. Ska försöka skaka hela vägen ut till köket för att peta i mig någon form av återhämtning.
 



Nytt jobb, nya utmaningar.

Imorgon kommer jag börja mitt nya jobb i Fagersta av alla ställen. Jag kommer att arbeta som elevassistent terminen ut på en friskola där. Det känns spännande och lite skrämmande samtidigt. Även om jag trivts bra på växeln i Falun så har det varit lite för lite jobb som det ser ut nu. Vi får se hur det ser ut i sommar när den tjänsten löper ut. Å andra sidan känns det ju fantastiskt roligt att det var de som frågade mig istället för att jag sökte. ^^
Inte som att det kommer att påverka bloggandet direkt eftersom att jag är så dålig på att blogga ändå, haha!



Hemma-spa

Igår hade jag en återhämtningsdag då jag behövde ta tag i en del 'pappersarbete' hemma. Jag städade lite, tog en promenad men satt annars och jobbade större delen av dagen. Ibland behövs det sådana dagar och speciellt när man tränar mycket. Så på kvällen slank jag ner i ett bad och bara hade det bra. Jag myste i det nya badskummet (som egentligen är en duschlotion) som jag fick av svärföräldrarna när de var i Thailand senast. Det är verkligen som att sjunka ner i doften av nytvättade lakan. Mmmm!



Skrämmande femman, ett minne blott!

För er som läser min blogg så har ni kanske läst mitt tidigare inlägg om skrämmande femman. Jag har alltid haft en mental spärr som gör att jag saboterat för mig själv när jag lyckats gå ner 5 kg. Men den här gången bestämde jag mig för att det bara var ytterligare ett hinder på vägen som jag skulle behöva ta mig förbi för att komma dit jag vill. Och idag kändes det väldigt officiellt. Idag visade vågen att jag har gått ner 7 kg. Det motsvarar 49000 kalorier som jag besparat mig i kostväg eller tränat bort sedan januari. Det får gå såhär i lagom takt om det innebär att jag aldrig kommer gå tillbaka till den där hemska vikten igen. Ger mig en klapp på axeln och säger "Go me!".



Fusk!!

Här om dagen hittade vi denna i butiken. Om ni visste hur mycket jag ääääälskar Reese's peanut butter cups. Och Ben&Jerry. Detta är himmel på burk. Det var absolut värt att fuska lite med kosthållningen. Den var magiskt god!



Solskensträning

Jag älskar att solen börjar titta fram mer och mer. Nästan sex grader varmt har vi haft idag. Jag passade på att inviga de nya skorna på en långpromenad tillsammans med Andreas. Väl hemma åkte han och tvättade sin bil och jag tränade. Min behöver också en dusch eller två, men det får vänta en stund till. Hoppas det blir av innan besiktningen för besiktningsmännens skull... Nu har jag precis ätit mellis i form av kesoplättar. Det är ju sååå gott! Får se hur resten av kvällen ter sig. Kanske hoppar jag upp på cykeln och trampar en stund.



Familjen först

Påskhelgen har spenderats tillsammans med familjen. På långfredagen åkte vi hem till mina föräldrar och sov över där. Vi åt tillsammans (lyckligtvis ingen påskmat) och myste på kvällen. Jag passade även på att färga mammas hår. På lördagen åkte vi tillsammans med min svägerska och provade klänningarna eftersom hon är en av mina tärnor. Som avslut på den dagen passade vi på att köpa ett par nya walking-skor på Bagera Outlet i Avesta. Rosa så klart! På söndagen åkte vi tillbaka till Avesta för att äta middag tillsammans med Andreas sida av familjen. Riktigt gott var det! Förrätt i form av kycklingspett med jordnötssås. Mycket bättre än påskmat om ni frågar mig. Och huvudrätten bestod av grillat och som avslutning åt vi äppelpaj och jag blev ägd i Yatzy två gånger. Det är viktigt med familj och ta tiden att umgås. På så sätt är ju påsken en väldigt bra högtid då det inte är samma konsumtionshets som julen kan innebära och inte samma alkoholhets som midsommar kan innebära. En riktigt bra helg helt enkelt!