Drömhuset - verandan forts.

Idag har vi lagt matta och satt upp gardiner på verandan. Vi passade även på att möblera om lite. Jag tänkte bjuda på en liten bildbomb på vad vi har gjort och berätta lite vad som återstår att göra. Såhär såg det alltså ut när vi började. Stökigt värre och den nya mattan låg paketerad och bara väntade på att rullas ut.
Andra sidan av verandan. Som ni kan se har vi en ganska stor veranda. De tidigare ägarna har "bättrat på" färgen vilket ser bedrövligt ut eftersom de uppenbarligen inte använt samma nyans. Allt det röda ska bli vitt som resten så hela verandan blir vitmålad. Det är ett projekt för nästa sommar. Stolarna har jag pratat om och visat bilder på tidigare. De är fyndade på IKEA liksom pläden. Filtarna har vi fått i bröllopspresent.
Myshörnan är inte så mysig för stunden. Men här ska som sagt bli vitt. Vi funderar även på att sätta upp lite textilier för att mjuka upp det hela. Vi får se lite hur det blir när det är vitmålat sedan. Eldragningen ser ut som ett ormbo och ska åtgärdas. Det ska även upp två infra-värmare för svala vår/höst-kvällar.
Vi plockade ut och dammsög hela verandan innan vi kunde börja lägga mattan. Vinrankan har fått flytta ut tillfälligt eftersom den inte har någon uppsamlare för vattnet. Dumt att det rinner rakt igenom på mattan. Sedan ska den få flytta tillbaka in och växa längst med taket.
Personligen tycker jag mattan gjorde enorm skillnad. Den gav ett mjukare och lugnare intryck och det hela känns mer som ett rum. Den är skön att gå på förstås! Rasmus gör en ordentlig besiktning och godkänner.
För att mjuka upp och göra verandan svalare (det blir som ett växthus annars) så satte vi upp gardiner i vitt. Något jag tycker bidrog till känslan av ett "uterum" snarare än inglasad veranda.
Sen flyttade vi in möblerna enligt det nya arrangemanget. Det känns rymligare att ha bordet på detta vis och vill/behöver vi två platser till är det lätt att vrida på. Så-bordet med lös bricka fungerar perfekt som sideboard och är lätt att ta med sig om en vill servera mat eller fika där ute. Spegeln blev bara tillfälligt placerad där i brist på bättre ställe att ha den.
Spegeln på den här sidan kom upp på väggen strax efter att fotot togs och senare ska vi som sagt ha vinrankan ståendes där. Mys-faktorn med det ilskna röda är som sagt lika med noll ungefär. Men när det mörknar utanför och vi tänder etanol-spisen och tittar ut så är det ganska mysigt ändå. Jag ser fram emot att få vita väggar och ett mer enhetligt rum av det. Vi har även beställt vita fotpallar som även fungerar som förvaringsboxar för extra plädar, sockor och tofflor. Det saknas även en pläd i den andra stolen. A har köpt den, den blev bara kvar i kassan på IKEA tyvärr. Sånt som händer när det är mycket som ska med.
 
Här stod alltså tidigare den lounge-grupp som vi numera har på uteplatsen. Det kändes mest trångt och om möjligt gav det ännu mindre mysfaktor. Men nu gör sig lounge-gruppen perfekt vid uteplatsen och vi har varsin fåtölj att mysa upp oss i. När det är dags så får M en egen i mindre format bredvid förstås!
Även om vi inte är klara är jag otroligt nöjd med förvandlingen. Det blir mer och mer, som vi önskar, ett extra rum/uterum än bara en inglasad sliten veranda. Ni får hemskt gärna skicka en kommentar och säga vad ni tycker!

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Fint det blev :)

Svar: Tusen tack! :D
Elin

Kom ihåg mig

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo