1889 dagar

Idag är det 5 år 4 månader och 1 dag sedan mina ögon fick drunkna i dina för första gången.
Idag är det 5 år 3 månader och 6 dagar sedan vi var på vår första riktiga dejt.
Idag är det 5 år 2 månader och 1 dag sedan du frågade mig om du fick kalla mig för din.
Idag är det 3 år 9 månader och 24 dagar sedan vi köpte vår första genemsamma bostad och flyttade ihop.
Idag är det 2 år 8 månader och 14 dagar sedan jag vaknade med två ringar på kudden och fick kalla mig för din fästmö.
Idag är det 3 månader och 29 dagar sedan du svarade ja i kyrkan och jag fick bli din fru.
Det blir totalt 1889 dagar som jag fått vara bara din och 1949 dagar som jag vetat att du är den enda för mig.
 Kvalitetsträning

 
Dagens träningspass är precis avklarat. Armar, axlar och säte blev det idag. Jag testa en övning som Olga Rönnberg tipsade om på sin blogg. Jag har alltid haft svårt att få bra kontakt med sätet och den här var verkligen toppen för detta. Jag har alltid tyckt att ben och säte är ganska tråkigt att träna så det kan ju vara en stor anledning också. Hur som helst så satsade jag på kvalitativ träning idag. Fokus på att utföra övningarna rätt, rak hållning, hålla in naveln och göra långsamma och fokuserade repetitioner. Det känns som jag kommer trivas med att träna såhär. Korta dagliga pass med fokus på en muskelgrupp och att utföra övningarna ordentligt.
Vi blev för övrigt klara med hallen idag! Den har verkligen gått från världens fulaste till världens finaste. Jag lovar att visa ordentliga före och efter-bilder sen. ^^Vadå förlimma!?Jag hade hunnit. Jag svär. Men så läste jag instruktionerna och det visade sig att man var tvungen att förlimma och låta det torka i 24 timmar. Så tapeterna får vänta till imorgon. Men under förmiddagen har jag hunnit koka rödvinssås, tillaga rostbiff, montera hallmöbel, städat, förlimmat de jädra tapeterna, duka och med hjälp av A montera en dörr i hallen. A har monterat tavlor, speglar, gjort potatisgratäng, tömt dammen, plockat undan allt som ska vinterförvaras. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig för tills gästerna kommer. Eller jo, äta, träna och duscha antar jag. Steg ett; ta mig ur soffan som jag fastnade i.Renoveringstapet!

Före:  gult, beige, glasfiberväv och lister mitt på väggarna som var beigebetsade (dock borttagna när bilden togs)
Efter: Renoveringstapeten på plats och lister/dörrposter målade. Tapeter näst på tur.
Igår började jag sätta upp renoveringstapeten men insåg att det var lättare sagt än gjort när man var ensam. Idag hade A möjlighet att hjälpa mig så nu är hallen färdig. Två huvuden är oftare klokare än ett i sådana här sammanhang. Imorgon kommer som sagt lite folk hit på middag men förhoppningen är att hinna både tapetsera, städa och träna (dubbelt upp eftersom dagens inte blev av, samt laga middagen förstås. Optimist, javisst! Men maten sköter sig själv ganska bra. Träningspassen är ganska korta och hann jag sätta upp den krångligaste tapeten på två korta kvällar så borde jag väl hinna tapetsera på en förmiddag. Eller? Upp till bevis! Bjussar på lite bilder från hur arbetet fortskrider. Dock dåliga mobilbilder så ni får stå ut tills allt är färdigt, då kommer det lite bättre bilder också.Så, hur går det?

Efter mina "ätardagar" så kom jag tillbaka på banan som jag skulle. Jag körde första träningspasset efter förkylningen igår och idag känns det i baksida lår. Snart ska jag köra dagens pass innan jag sätter igång med hall-renoveringen. Listerna är färdigmålade och nu ska renoveringstapeten upp. Hoppas att jag hinner klart till helgen då Andreas föräldrar och min mamma med make kommer och äter middag. Vi har ju ett bord som passar tolv personer just nu men ännu bara sex stolar så vi får hålla bjudningarna därefter. När det gäller hallen så hade de tidigare ägarna lite spännande idéer om hur man renoverar har jag märkt. De hade satt upp lister mitt på väggen med inget mindre än 4 cm långa skruv. Men eftersom det var gipsvägg skulle de behövs antingen borra och plugga eller sikta mot en regel. Men icke. Tätt, tätt hade de skruvat och skarvat konstigt. Lovar att visa före och efter-bilder sen!Now that it's over.

 
Mina 35 dagar med PT och kostrådgivare har passerat. Jag är så glad att jag valde att genomföra detta, samtidigt som det är skönt att det är slut så att jag kan fortsätta på ett sätt som funkar för mig långsiktigt. Jag kommer ta en paus på två dagar och inte fundera så mycket på allt kontrollerande. På onsdag kommer jag fortsätta, med hjälp av alla nyttiga verktyg och anpassat efter vad jag mår bra av. Jag kommer räkna kalorier och planera en hälsosam kost men ändå äta skolans mat och fokusera på övriga måltider. Jag kommer fortsätta träna flera dagar i veckan men kortare och mer fokuserade pass så jag orkar fortsätta. Idag mumsar jag lite vad jag vill och det slutade med ett mellis på blåbärskvarg och nötter. Paranötter är en av de nuvarande favoriterna. Resultaten baseras ju på ansträngning, men samtidigt funkar det inte att köra så hårt med kost och träning i ett längre perspektiv för mig just nu. Det blev för mycket prestation med att äta allt och det tog väldigt mycket tid att deklarera för någon annan allt jag åt. Jag kommer ju fortsätta skriva ner allt men då behöver jag ju bara göra det för min egen skull. Så på många sätt kommer jag ju fortsätta som jag gjort men med ett mildare och mer anpassat tempo. Och framför allt med mindre stress och mer sömn så jag orkar.Frisk tack!

Jag vill gärna bli frisk, helst nu tack. Och sömn. Min hjärna verkar tycka att det är överflödigt men jag känner att vi inte är helt överrens där. Matlusten försvann liksom när förkylningen kom och jag får helt enkelt inte i mig all den mat jag borde och träning är fortfarande bara att glömma. Snart ska jag traska ner till köket och koka min lax till morgondagens matlåda. Det blir väldigt simpel mat nu när jag är förkyld. Sen ska jag nog krypa ner under täcket och säga tack och hej för mig.Detta dära huset och denna dära renoveringen

Ja, det där huset som vi numera bor i ja. Det ska väl bytas ytskikt i nästan alla rum utom badrummet. Men det är ju bara roliga saker. Jag är så tacksam över att vi slipper allt annat så som badrumsrenovering, dränerig eller fuktskador. Istället kan vi fokusera på tapeter, möbler och inredningsdetaljer. Sovrummet har ju fått en ny jättefin säng från IKEA. En Brimnes med tillhörande sänggavel. Väggarna i sovrummet ska målas i petrol som är min nya favoritfärg. Vi har köpt skenor så vi kan komponera en egen himmelsäng i form av luftiga draperier på varsin sida av sängen. Jag älskar textiler i sovrum. Tillsammans med de petrolfärgade väggarna blir det guldiga detaljer i form av bland annat en bred spegel med guldram ovanför sängen. Garderobssystemet vi har nu är alldeles för djupt och otympligt och ska bytas ut mot ett nytt med mörk stomme och skjutdörrar i glas som går från golv till tak, vägg till vägg. Slutligen ska det investeras i mysiga mörka och lite murriga sängkläder som bryter av mot de ljusa feminina tygerna. Ser verkligen fram emot att sovrummet blir färdigt men det är ett projekt som antagligen kommer få ta ett tag.
Hallen som jag nämnde i tidigare inlägg kommer förhoppningsvis bli klar betydligt tidigare. Där har vi tänkt oss ljusa tapeter med pärlemorskimmer för att ge ett ljust intryck när man kommer in i en annars ganska tråkig hall. Där det nu hänger en uråldrig hatthylla kommer det istället hamna en kombinerad avlastningsmöbel och skohylla. På andra sidan blir det en matchande kroklist. Ovanför avlasningsmöbeln blir det en spegel med silverram så man kan kontrollera att man ser hyffsad ut innan man kliver utanför dörren och längre in i hallen hänger vi en helkroppsspegel så man hinner rätta till detaljerna innan man går. Det blir väldigt ljus bas så det känns rent, fräscht och öppet så är det också lätt att hålla rent och piffa upp med färgglada detaljer. Trappen som är en del av hallen är idag i ful-furu och ska därmed målas vit och kläs in med ek-trappsteg där det idag är väv, som mest liknar den som finns på kattens klösträd, på trappstegen. Jag ska verkligen försöka få till före och efterbilder på det hela så ni får se resultatet. Nu ser jag verkligen fram emot att få börja! I helgen ska vi åka in till Västerås för att köpa allt roligt så som möbler, tapeter, färg och mindre roliga detaljer så som renoveringsduk och tapetklister. Inom kort kommer den hemska gula glasfiberväven vara ett minne blott!In sickness and in health

Det har varit sjukstuga här sedan i torsdags. Då kände jag att halsen började klia och huvudet började värka på eftermiddagen och strax efter klockan 19 så låg jag totaldäckad. På lördag morgon så hade jag en ordentlig bihåleinflammation, början till öroninflammation och allt som hör till. A blev friskförklarad igår och jag har försökt ta mig tillbaka till jobbet idag. Dock sov jag inte särskilt mycket inatt. När klockan passerat 01 så spatserade jag ut och lade mig i gästrummet med tanken att lite miljöombyte kanske skulle lösa mina problem. Men icke. Där kunde jag heller inte somna eftersom jag inte kunde komma på var brodern i Two and a half men heter. Det är Alan för den som undrar. Sen började jag, i brist på bättre, att planera hur vi ska renovera hallen. Det har varit ett rum i huset som gäckat mig eftersom jag inte kunnat komma på hur vi ska göra där nere. Men inatt bestämde jag mig tillslut. Och tillslut somnade jag också. Och började drömma mardrömmar tills jag vaknade igen. Klockan 04:36 slängde jag fötterna över sängkanten och vandrade tillbaka in i vårt sovrum igen. Lyckades somna intill A som väckte mig igen när han klev upp strax före klockan 06. Somnade om igen och sov nästan tills klockan ringde 07:45. Idag känner jag mig sådär mitt emellan. Inte sjuk nog för att vara sjukskriven, men tydligen tillräckligt krasslig för att kollegorna ska titta storögt på mig och fråga om jag verkligen är frisk än. 
Vad gäller träningen och maten så finns det väl inte mycket att säga. Kost: thé, vatten, nässpray. Träning: Trappintervaller för att hämta thé. Känner mig inte riktigt på banan än som sagt. Det är bara 6 dagar kvar på min online-PT och dietist så det börjar vara dags för en plan för hur jag fortsätter. Tänker lägga upp en plan som gäller fram till jul med mål och delmål.Jag lever

Även om motivationen inte ligger på topp just nu så börjar den nya livsstilen ändå fästa. Jag gör det av ren rutin och tänker inte så mycket på träningen och kosten. Idag är det bålträning på schemat. Sedan ska jag förbereda morgondagen och fixa lite mys åt maken. Resten av kvällen kommer nog spenderas i soffan med Loka Pepparkaka och en bok.