Nedräkningen kan börja

Idag är det exakt 30 dagar kvar tills jag står i kyrkan mitt emot världens vackraste man. Nu räknas dagarna. <3



Träningsvärken från helvetet

Exercise for me is what alcohol is for others. I do stupid things with it that I get to pay for the following day.



Lyxfikat och mello

I morse när jag klev upp på vågen så visade den att det bara är 1,5 kg kvar tills jag gått ner 10 totalt sedan årsskiftet. Har legat på en viktplatå ett tag nu men pizzan igår gjorde tydligen susen, haha! Imorgon vet jag dock inte om jag kommer vara lika glad över siffrorna med tanke på dagens lyxfika som plockades fram när Trix var här på besök. Förutom fika firades det med att köpa en ny bh då den gamla blivit alldeles för stor för att den ens ska kunna vara bekväm. Nu avslutar jag daghem med att se på mello. Hade egentligen inte tänkt titta, men nu blev det visst så. :)



I feel goood!

Efter vigselsamtalet känns det som om all stress bara rann av mig för en stund och jag kunde fokusera på varför vi gör detta. Jag kände mig lite som en fnissig tonåring som är alldeles nykär. Det är en helt fantastisk känsla att världens underbaraste man ska bli min make och alla underbara människor kommer att vara där med oss för att fira detta. Visst är det en hel del kvar att göra de kommande 44 dagarna men so what. Det blir nog bra tillslut. Imorgon kommer det fyra familjer och ska titta på lägenheten så vi hoppas på det bästa så vi får flytta in i huset snart. Jag behöver få ligga i jacuzzin och pimpla vin och fantisera om vilken fantastisk sommardag det kommer bli när vi står där i kyrkan och tackar ja till varandra. Det är märkligt att tanken på en enda dag kan fylla vad som känns som hela ens existens av lycka. Tanken på en enda person.



Vigselsamtal





Just nu sitter jag och väntar på Andreas som har kvartsamtal på jobbet. Efter det ska vi ha vigselsamtal och jag har lagom mycket fjärilar i magen. Det närmar sig verkligen med stormsteg.



Dåligt humör

Är på riktigt dåligt humör idag. Inte för att jag egentligen inte har en massa saker att vara glad för. Vi bestämde menyn till bröllopet igår. Jag ska prova klänningen idag. Vigselsamtal imorgon och på fredag ska vi provsmaka snittar. Men just nu vill jag bara att lägenheten ska bli såld så vi får flytta in i vårt hus någon gång. Jag blir så stressad i onödan så fort allting inte går som jag vill. Blä. Men det löser sig. Hoppas jag.



Trött tjej



Eftersom jag hade laddat hela dagen inför dagens träningspass så vart jag ju tvungen att ta i för kung och fosterland. Efter halva passet stod jag och skakade som ett litet asplöv. Och har jag inte träningsvärk imorgon så vette sjutton vad det är för fel på mig. För att fylla energidepåerna har jag precis ätit tonfiskfilé med hemgjort potatismos. Nu vill jag bara luta mig tillbaka resten av kvällen. Drömmen hade ju varit att bo i huset så jag kunde glassa i värmen på verandan tills solen gått ner och sen krypa upp i en stor mysig soffa.



Dagens bröllopsfynd



Idag har jag fyndat lite saker till bröllopet. Bland annat en söt kuvertväska och ett par platta vita skor som jag kan ha på festen efter vigseln så jag slipper ömma tår. Jag kommer ha mina gröna pumps under vigseln och fotograferingen. Sedan har jag även skrivit ut placeringskorten och bitar dem så det bara är att skära och vika dem när det närmar sig sen. Nu ska jag låta melliset sjunka undan så jag kan ta mig ann det där styrkepasset jag laddat för hela dagen.



Regn eller sol?



Vädret utanför växlar väldigt mycket. Jag väntar på att regnmolnen ska glida bort men jag har en känsla av att de bara väntar på att jag ska kliva utanför dörren. Men vädret stoppar inte mig idag. Nu glider jag ut på en pw och senare blir det styrketräning för hela slanten.



Lång dag.

Den här dagen har känts väldigt lång, men ganska effektiv. Klockan halv åtta klev vi upp. Jag vaknade dock tidigare på grund en av mina mardrömmar, denna gång om zombies. Väl uppe plockade vi i ordning det sista inför dagens visning och Andreas bakade banankaka (världens godaste). Killen som ville titta kom och vi smet ut under tiden. När han hade åkt lassade vi in allt skräp i bilens släp och rullade iväg till tippen. Vi lyckades pricka in årets skräpslängardag för det var lång kö fram till containrarna. Hur som helst, efter en stunds väntan fick vi äntligen slänga vårt skräp. Tillbaka hem igen för att käka lunch innan vi lassade på släpet igen. Denna gång med en soffa och min moped. Moppen lämnades av hos päronen och soffan hos Lena. Det är så praktiskt att kunna överlåta saker som man sälv inte använder eller har nytta av till människor som kan ha glädje av dem istället. Vi fick en påse hembakt bröd när vi var där som jag mumsat i mig här på kvällen. Efter besöket hos Lena svängde vi förbi hos Andreas päron och drack lite kaffe innan vi begav oss hemåt igen. Jag är sugen på en promenad men på tok för trött. Istället ska jag sätta mig och slötitta på lite nya möbler till huset tills det är dags för sängen. Blir promenad och träning imorgon istället.



Back on track



Tänk att det ibland ska vara så svårt att inse att det egentligen är så lätt. Allt som behövdes för att jag skulle kunna komma igång igen var en dags träning. Summeringen av dagens och gårdagens träning blir ett styrkepass och ca 1,3 mils promenerande.Nu är jag lagom mör i benen men ganska lycklig. Imorgon är det back to work och när jag kommer hem igen ska jag söka jobb tills efter min nuvarande anställning tar slut. Sommarjobbsannonserna börjar ebba ut nu så man vågar titta på arbetsförmedlingens hemsida igen. Resten av veckan består utöver jobb av besiktning av huset, vigselsamtal, prova brudklänning, rensa lägenheten från skräp inför visning, frakta bort mopeden osv. Känns som den här veckan kommer att gå snabbt...



Träning för motivation

Den senaste tiden har träningsmotivationen verkligen varit noll. Jag har varit trött och stressad en del. Men idag bestämde jag mig för att det inte skulle vara något hinder. Motivationen är ju bara mentalt handikappande, inte fysiskt. Så jag tog en promenad på 4 km och styrketränade sedan lite blandat. Och nu känner jag mig redan mer motiverad inför nästa pass. Jag har fortfarande gått ner några hekto trots brist på träning, men kroppen ser inte alls lika rolig ut som innan träningspausen. Så vågen är verkligen inte allt. Efter träningen gottade jag mig i jordgubbar med skivad banan och 12 nötter. Mmmmmumma! Följande övningar fick forma dagens pass. 
 
  • Armhävningar (på tå)
  • Axellyft
  • Squats
  • Marklyft med skivstång
  • Plankan
  • Crunches
  • Sneda crunches
  • Leg curl på boll
  • Sid-glid crunches
  • Höftlyft på boll med skivstång
  • Liggande magövning
Jag ändrade även lite på repetitionerna eftersom jag vill försöka satsa på lite mer volym i musklerna snarare än 'vardaglig' träning.



Wedding make up

Precis hemkommen från fröken Therese. Vi har haft en konsultation och provmake på mig inför bröllopet. Testade smyckena som jag ska ha till på bröllopsdagen för att få en helhet och jag kommer bli så snygg, om jag får säga det själv! ;) Och det får jag. Nu fattas bara frisyren som vi ska testa veckan innan. Men jag har en ganska klar idé av vad jag vill ha där nu när jag sett resten. 



Appartment for sale!

Nu ligger vår lägenhet ute för försäljning här och vi hoppas på att det säger swish(!) så är det sålt sen. ;) Just nu var det lite tekniska svårigheter så alla bilder finns inte med i annonsen på Svensk fastighetsförmedlings hemsidan än. Men det finns några bilder på Hemnet. Klicka här om ni vill se själva annonsen. Jag bjussar på lite bilder här också.
 



Dagen gud glömde.

Natten till idag har jag sovit ca 3-4 timmar. Har grubblat över hur jag ska lösa problem kring bröllopet som mest handlar om logistik. Väl vaken och på väg till jobbet kan jag konstatera att något saknas. Min vespa står inte kvar på sin plats. Inte ett spår av den syns till. Springer in och meddelar A att han måste ringa och anmäla den stulen. Går ut för att sätta mig i bilen. Bilen syns inte heller till. Vill sjunka genom jorden och börjar undra vad som pågår. Springer tillbaka till huset för att höra med A om han ställt bilen någon annanstans. Den står kvar på gästparkeringen med en lysande gul p-bot under vindrutetorkaren. Kul. Hittar lyckligtvis moppen, olåst vid sidan om. Någon har uppenbarligen klippt det svindyra låset. Stressar som en galning till jobbet och har en tuuung dag. Lunch potatissallad och skina. Min lunch. Skinka. Snacka om uppmuntrande en mörk dag. Verkstaden ringer och meddelar att reparationen av bilen gick bättre än väntat, och det blir relativt billigt. Äntligen lite glada nyheter mässar jag för A samtidigt som jag greppar om ugnsformen som precis kommit ur ugnen, utan grythandske. Tre brännblåsor rikare på tre fingrar. Nu skiter jag i det här och går och lägger mig helt enkelt. 



*fniss*

 

CollegeHumor's Favorite Funny Videos




Wedding preparations

Det var något som hände i samband med löning där. Det slog mig på riktigt att vi ska gifta oss och att det kommer ske snart. Två månader ungefär. Jag har börjat bakningen lite smått som ni har sett och idag bakas det chocolate chips cookies. Min absoluta favorit. Eftersom barnen var lediga igår tog vi också ledigt. Eller ja, en sanning med modifikation. Vi bytte däck på bilen, lämnade sen in den på verkstan, pratade med mäklare, fotograferade det sista till bostaden, tittade på festlokalen till bröllopet (såå fin!) och avslutade med att boka en tid i bastun till idag. Vi kan ju inte flytta utan att ha utnyttjat spa:t med bastu och solarium som föreningen erbjuder. Idag har det varit lite lugnare. Bakningen, planering, städning och förhoppningen är att jag ska orka en promenad innan solen försvinner helt bakom molnen. Planen är även att hinna med lite avkoppling i soffan med en skön bok innan dagen är över och det är dags att ladda upp för arbete igen.