Dagens dilemma och skulpturparken

Jag har ett jättedilemma idag. Jag har städat konstant i två timmar. Då inte vara gå och sopa och plocka. Städat ordentligt och plockat flyttlådor, sprungit i trappen, tvättat, dammsugit, satt upp lampor osv. Och nu är jag hungrig. Och jag måste handla om jag ska laga mat. Och om jag ska handla måste jag gå till affären för det är inte etiskt försvarbart att ta bilen den korta biten. Och ska jag gå till affären måste jag duscha. Och nu till dilemmat. Jag orkar egentligen inte duscha. Eller gå till affären. Eller laga mat. Men jag är fortfarande hungrig! Äh. Ni får två bilder från skulpturparken i Ängelsberg istället.
 
 
 



Bilder från trädgården

Det har efterfrågats lite bilder från trädgården. Dock har jag inte tagit några på trädgården i sin helhet. Ni får klara er med dessa tills vidare. 
Eftersom trädgården ligger i söderläge så är det perfekt att fota örterna i motljus på eftermiddagen.
Jag älskar verkligen att få hänga ut tvätten så det luktar sommar när man går och lägger sig i en nybäddad säng med rena lakan.
Vi har även en liten damm samt en liten bäck som går genom trädgården. Där växer det dagliljor i olika gula och röda nyanser.
En rabatt är nästan täckt av smultron. En del av dessa kommer ryka nästa år för att göra plats för annat. Vi kommer ändå ha så det räcker och blir över.
Och brist på insekter har vi då verkligen inte kan jag meddela!
 



Shiiiiiiiet! En bild!

 
Det är nästan så man hoppar högt när det dyker upp en bild på bloggen som inte är tagen med mobilkamera eller direkt från instagram. Det är en sneek peak på fotojobbet med hästarna. Det kan nog dröja innan ni får se resten av bilderna. Men jag tänke försöka lägga upp lite bilder från bröllopsresan och (pinsamt sent) lite bilder från Ronjas dop och Marcus och Malins bröllop från i vintras. Håll i er för här går det undan!



Jobba med hästar idag.

Idag är det hästar som står på agendan. Jag fotograferade hästar innan jag åkte på bröllopsresa som nu ska bearbetas och sedan levereras till kund. Jag tycker inte om när jobben ligger och släpar.
 
För övrigt hände nåt när det gällde fotograferingen idag. Jag öppnade en mapp med gamla bilder och funderade på att börja bearbeta mest för nöjes skull. Kanske kommer fotolusten tillbaka tillslut?



Husmorsdrömmar

 
I samband med att vi flyttat till hus har jag blivit så sugen på att börja med husmorspyssel. Vi har fått massor av nya skott på rabarbern sedan vi rensade den och jag läste att det går utmärkt att koka saft på dessa sena stjälkar som annars kan vara lite träiga. Så imorgon ska det kokas saft. Och så har jag lovat att följa med Andreas ut och plocka svamp och blåbär. Jag har inte tidigare tyckt att det är särskilt rogivande att plocka i skogen och är bokstavligen livrädd för fästingarna. Men nu blev jag faktiskt sugen. Jag ser fram emot att få förverkliga planerna för trädgården nästa vår. Det ska odlas potatis, lök, kål, gurka, morötter, tomat och mer jordgubbar. En del gamla växter så som libbstickan och rhododendron ska få nya hem för att ge plats åt det nya. Jag ser fram emot sådana löjliga saker som att få beskära körsbärsträdet i höst och göra saft och mos av årets äppelskörd. Andra saker som jag ser fram emot i samband med huset är förstås att få inreda alla rum, få hem vår mysiga soffa och göra höstmysigt och fint i vardagsrum/matsal. Och den dagen då vi får barn, få inreda ett barnrum på övervåningen. Vilka husmorsdrömmar jag har fått den senaste tiden. När jag var yngre kunde jag tidvis förakta dem som ville ägna sig åt hemmet och barnen istället för karriären, men nu kan jag förstå att det finns ett lugn och en lycka i det också.



Wake up early

Vaknade lite tidigare än jag tänkt imorse. Andreas börjar jobba idag igen efter semestern och det blev lite hektiskt när han inte hittade vissa saker. Så jag klev upp och hjälpte till att leta. Nu tänker jag ta på mig min myströja och göra en kopp te för att sedan sätta mig på verandan och andas in frisk luft och förbereda mig på dagen. Löven utanför oss har redan börjar gulna (!?) och juli har inte ens passerat än. Som vanligt krävs det en hel del mental förberedelse för att jag ska klara av hösten. Jag försöker aktivt att göra det till en mysig årstid, även om det ibland går sådär. Hur som helst. Nu blir det frukost och te. Dock utan utsikten vi hade på bröllopsresan med havets svallande i bakgrunden.



Frist date night

Jag och maken har bestämt oss för att införa date night en gång i månaden. Det behöver inte alltid vara så märkvärdigt. Mest en anledningen att komma ihåg att rå om varandra och spendera kvalitetstid tillsammans. Idag har vi haft vår första date night i Härnösand på hamnkrogen. Hur mysigt som helst och hur gott som helst med fantastisk utsikt och fantastiskt sällskap.

















Sista lyftet!

 
Idag har vi varit i Ängelsberg och tittat på skulpturparken och sedan handlat svenskt godis som nog skulle räcka en livstid framöver. Eller åtminstone så mycket man får plats med i en resväska.
Imorgon lämnar vi nämligen av kusin vitamin på flygplatsen innan vi åker vidare till Linköping för bröllopsfest och sedan Hästviken och andas frisk havsluft i en vecka. Så med andra ord är det sista chansen att lyfta skrot på en dryg vecka framåt. Vilken tur att jag laddade upp med pasta till lunch!



Full fart framåt!

 
Igår skrev jag att jag hade fyra hekto kvar tills jag var tillbaka där jag slutade innan bröllopet. Men i morse när jag ställde mig på vågen visade den det dubbla. Så nu kan man verkligen säga att jag är tillbaka på banan och full fart framåt! 9 hekto kvar till tio kilo! Dock åker vi på bröllopsresa imorgon och då har jag faktiskt inte tänkt räkna några kalorier. Jag har inte tänkt okynnessvulla, men jag tänker heller inte räkna. Det brukar gå bra, men vi får se vad vågen visar när jag kommer hem igen. Men det känns skönt att det går så bra att vara tillbaka på banan igen trots lite slarv. Mycket är självklart vätskevikt, men det ska ju bort det med. Imorse så lät det såhär i köket;
 
Jag: Det har blivit en del slarv med fika och sånt den här veckan. Ganska mycket faktiskt...
Andreas: Du ska nog se att det blir bättre när semestern är över och du återfår lite mer vardagsrutiner.
Jag: Ja, men jag har gått ner 2,4 kg på sex dagar!
Andreas: Skit i dieten! Här, ta en bulle istället!



Promenadväder



Jag hade skrivit ett inlägg igår angående dagens träning osv, men det verkar vara försvunnet. Hur som helst bestod gårdagen av städning, styrketräning och avslutningsvis en promenad på kvällen. Efter min arbetsintervju promenerade vi runt mellan klädbutikerna och shoppade lite kläder också, men det gills inte riktigt. 1361 kalorier lyckades jag arbeta bort i alla fall. Fyra hekto har jag kvar tills jag är tillbaka där jag slutade innan bröllopet och 1,7 kg kvar tills jag når mitt 10 kgs mål. De där fyra hektona räknar jag med att klara innan veckan är slut.



3 bra saker!

 
Idag har vi varit en dag på Skansen. Riktigt mysigt. Och denna dag har också medfört tre bra saker (och en halv). 
 
1. De ringde från jobbet jag sökt och meddelade att jag gått vidare i gallringen från problemlösningstestet och ska nu på arbetsintervju imorgon.
2. Jonas bok (den jag gjort omslaget till) har hamnat på 'mest-sålda-listan' på cdon.se och säljs nu även i Norge!
3. Jag har fotograferat med glädje idag för första gången på snart 6 månader.
(½ Och halvan. Jag hade gått upp 2 kg sedan bröllopet och har nu återtagit 1,6 av dessa. 4 hekto kvar så är jag tillbaka där jag slutade).



Det bästa...

...som någonsin hänt mig är Du.
 



Att bita sig själv i svansen!

 
Som jag skrev igår så åt jag inte särkilt nyttigt även om jag höll mig inom ramen för hur många kalorier jag får äta. Det fick jag sota för idag. Jag och maken kom ut på den där promenaden kring elvatiden och kom hem för en stund sen. Men chips och glass är ingen bra grund för bra energidepåer. Energin tog verkligen slut direkt. På vägen hem vad jag alldeles slut och fick sätta mig på en stol när jag kom innanför dörren och skakade som ett apslöv. Det hela slutade med en till frukost som bestod av till större delen proteiner och lite fett och kolhydrater. Ska jag träna så måste jag ju äta rätt, så enkelt är det! Vi är också bortbjudna på födelsedagsfirande under dagen så jag vet att det kan dröja innan vi får någon ordentlig lunch, så det kändes extra viktigt med en andra frukost. Nu ska jag hoppa in i duschen och tvätta bort alla eventuella fästingar eftersom vi har promenerat i skogen.



Denna dära promenaden...

 
När klockan ringde kvart i sju i morse så hängde det tunga regnmoln utanför fönstret som bara väntade på att jag skulle kliva utanför dörren. Så jag gjorde det enda rätta. Jag drog täcket över huvudet och sov en stund till. Tanken med att gå ut så tidigt var ju att hinna innan det blev för  varmt. Så... vi har väl till imorgon på oss skulle jag gissa? Det har regnat en del och är fortfarande ganska kallt och grådisigt. Men vad gör det när man får dricka sitt morgonkaffe i en rosa mugg?



Inte mycket, bara lite

 
För att utvärdera första dagen tillbaka på banan så har det väl varit både bra och dåligt. Jag har hållt mig till min kaloribudget på strax över 1600 kcal in och förbrännt 764 kcal via träning. Dock kan jag väl inte påstå att jag ätit så nyttigt som jag borde. Det är ju både för- och nackdelen med att räkna kalorier. Det finns utrymme för att äta onyttigt och ändå hålla sig innanför 'budgeten', men det kan lätt bli obalans i näringsintaget istället. Men, men. Jag har äntligen fått styrketräna idag igen. Varenda gång jag gör det så känner jag bara 'äntligen' och så undrar jag varför jag slutat. Men imorgon ska jag och maken försöka komma iväg på en morgonpromenad innan det blir för varmt. Idag blev det en timmes kvällspromenad tillsammans istället. Det var som mest nästan 28 grader i skuggan. Tolka mig rätt, jag älskar värmen men man får ju anpassa träningen en aning. Nu är det sängen som kallar!



Win, win!

Vi har ju ett litet bibliotek i vårt vardagsrum i det nya huset. En hel vägg full av bokhyllor som behöver fyllas upp med härlig litteratur. Det enda som saknas är just litteraturen! Många hyllor gapar fortfarande tomma. Så igår gick jag till Röda korset och fyndade. Två kassar med tjocka böcker som väntar på att läsas för endast femtio kronor. Det kommer garanterat bli fler turer dit. Det är så bra med begagnat, speciellt böcker. Istället för att slänga dem, kan man skänka bort dem och sedan låta någon annan betala en liten slant som sedan går till en god sak samtidigt som böckerna får nytt liv i någon annans bokhylla. Win, win!



Del 3 - Festen

Det är svårt att beskriva känslan när man kommer ut ur kyrkan. Det är en väldigt mäktig känsla att gifta sig och att stå där i kyrkan och säga ja till att dela sitt liv med världens underbaraste människa. Det är mäktigt och överväldigande och samtidigt helt underbart. När man sedan kliver ut ur kyrkan känns det hela nästan overkligt.
Foto: Iza Ählström
Foto: Iza Ählström
Foto: Zandra Bergström
 
Efteråt gick vi mot församlingshemmet där festen skulle hållas. Där skålades och hurrades det för oss och sen minglades det en stund. Och pussades förstås!
Foto: Sandra Heindal
Foto: Jonathan Ählström
 
Här är bilden på hela följet förutom vår Best Man Samuel som saknas på bilden.
Foto: Sandra Heindal
 
Min underbara mamma hade lagat massvis av helt fantastisk mat. Jag kan inte förstå vilken tid och energi hon har lagt ner för vår skull. Jag är så fantastiskt tacksam för all hjälp vi har fått.
Foto: Sandra Heindal
 
Under festen hölls det roliga, inspirerande och känslosamma tal.
Foto: Sandra Heindal
 
Ville man att vi skulle pussas så kunde man klinka i glasen. Och vi gjorde det några gånger själva också när vi tyckte att det var för länge sen.
Foto: Sandra Heindal
Foto: Sandra Heindal
 
Mellan middagen och efterräten så fick alla gå en tipspromenad och det var fantastiskt att se släkten samlas för vår skull och få träffa alla.
Foto: Iza Ählström
 
Jag och Andreas gled iväg en stund för att mysa lite och  Iza passade på att ta några bilder i det lummiga kvällsljuset.
Foto: Sandra Heindal
 
Efter tipspromenaden serverades det kak-buffé med 8 sorters kakor.
Foto: Iza Ählström
 
Jag och Andreas dansade bröllopsvalsen till Turning Page och hur klychigt det än låter så glömde jag verkligen tid och rum när jag stod där. Det var som ett uppvaknande när låten tog slut och alla började applådera. Hade jag fått välja hade jag stannat i den stunden i en evighet.
Foto: Iza Ählström
 
Efter dansen var det dags för tårtan och vi skar den första biten tillsammans.
Foto: Iza Ählström
 
Andreas var nöjd med sin tårtbit. 
Foto: Iza Ählström
 Det här är en av mina favouritbilder som får avsluta kvällen. Det kommer komma ett inlägg till med lite bilder senare när jag fått bilderna från fotografen som tog våra porträtt. 
 



Back on track!

 
Efter bröllopet så har jag tagit det ganska slappt med både mat och träning. Det funkade fint samtidigt som vi flyttade och var aktiva hela tiden. Men nu börjar vi sakta sjunka in i sommarsoftness. Dock har fika-regnet duggat ungefär lika tätt. Nu är det dock slut med det. Jag har inte gått ner alla dessa kilo för att sedan bara gå upp dem igen på en sommar. Så från och med idag så är det back on track sommer edition. Dvs hålla koll på kosten och träna när det är humana temperaturer och  inte för mycket pollen. Det är ju ganska härligt att äta sunt på sommaren eftersom det är så lättillgängligt och fräscht med grön mat. Idag så plockade jag inte lite jordgubbar från landet och mixade med en ekologisk banan som en del av frukosten till exempel. Sen är det ju så att det är sommar, så en glass då och då är ju inte uteslutet. Men det är ju en av fördelarna med att räkna kalorier!



Del 2 - Bröllopet

Dagen innan bröllopeet kom Katja och glad-skuttade och fnissade med mig vilket kändes ganska skönt eftersom Andreas åkte till sina föräldrar för att sova där. Senare kom också Iza, Jonte och Cornelia och myste tillsammans med oss som en uppladding för den kommande dagen.
 
Dagen D vaknade jag en stund innan klockan ringde. Närmare bestämt kring klockan 5 på morgonen och jag behövde inte kliva upp först klockan 6. Jag låg kvar och drog mig en stund och gosade med Rasmus innan jag glev av sängkanten och masade mig in i duschen. I denna stund kändes allting bara så lugnt och tryggt. Jag var varken stressad eller nervös. Bara trygg på något sätt. Klockan halv sju kom Therese som skulle sminka mig. Vi åt lite frukost tillsammans med Cornelia och Katja som sovit hos mig. Sen utförde Therese sin magi på mig så jag såg ut som en prinsessa.
Foto: Iza Ählström
Foto: Iza Ählström
Efter att min make var klar så åkte jag och hämtade min made of honor Iza samt Yasemine som skulle fixa mitt hår så det passade till den underbara make up jag fått. Förmiddagen löpte på i ganska lugnt tempo med make up och hår-fix på mina tärnor och mig varvat med stående frukost och champagne. Andreas kom förbi och hämtade mat och dylikt till festlokalen, lämnade av min bukett som fick det att pirra lite extra i maggropen, för den var verkligen fantastiskt fin!
Foto: Iza Ählström
Sen när alla var färdiga och vi började plocka ihop våra saker för att åka till lokalen började himlen mörkna och världens ösregn kom över oss. Det var precis 45 minuter innan vi skulle träffa fotografen för vår fotografering och jag höll verkligen alla tummar och tår för att det skulle hålla upp lagom tills det  var dags. Vi klädde på oss och Andreas blev så stilig att jag inte kunde sluta le som ett fån.
Foto: Iza Ählström
 
Och vilken tur vi hade! Det var alldeles perfekt fotoväder och regnet slutade precis innan vi ställde oss för att fotografera. 
 
Foto: Iza Ählström
Foto: Iza Ählström
Foto: Iza Ählström 
Foto: Iza Ählström
Efter fotograferingen fick vi sätta oss och vänta en stund innan det var dags för oss att gå mot kyrkan så alla fick en chans att sätta sig. Då blev jag riktigt nervös av någon anledning. Såhär i efterhand tror jag att det var mest adrenalin. Tillslut var det i alla fall dags att börja promenera mot kyrkan, ställa sig utanför portarna och höra kyrkklockorna klämta. Jag kände som ett hugg av lycka i hela kroppen av att få stå där och hålla Andreas i handen. Jag vet att alla tittade på oss när vi gick genom altargången men jag minns bara lyckan och min arm i hans. Vi valde att gå in till Your song på piano men jag minns heller ingenting av den musiken.
Foto: Iza Ählström
Foto: Iza Ählström
Foto: Iza Ählström
Cornelia sjöng så vackert i kyrkan att jag rös i hela kroppen varje gång. Hon sjöng A Thousand Years och som en överraskning från mig till Andreas också Aldrig ska jag sluta älska dig. Sen böt vi ringar och sa ja till varandra. Vilken tur att den biten finns på film, för man glömmer snabbt! När jag skulle stjäla en kyss av Andreas så var jag tydligen lite för kvick för han tittade bort just då. Jag fick rycka honom lite i kavajen och prästen sa att det minsann var okej att pussas nu. 
Sedan gick vi ut till Where Ever You Will Go på piano. Utanför möttes vi av ett regn av ris och såpbubblor och massor av kramar och lyckönskningar.
Foto: Iza Ählström
Foto: Iza Ählström
Foto: Iza Ählström
Foto: Iza Ählström
Foto: Sandra Heindal
 
 
 
 
 



Del 1 - Möhippan

Här kommer del 1 i mina kommande blogginlägg rörande bröllopet för den som vill veta. Möhippan. Det blir ett bildlöst inlägg eftersom jag helt enkelt tycker att det bör stanna mellan  oss tjejer som var med. Men berätta kan jag!
 
Jag visste att det skulle bli min möhippa den dagen i förväg eftersom det var många av mina vänner som kom från olika delar av landet och som skulle sova hos mig. Dessutom visste vi ju inte heller när vi skulle flytta så det var bra med lite förvarning. Jag var så nervös och taggad den dagen så Katja och Iza ömsom lugnade mig ömsom retades med mig. När det väl var dags kom tjejorna inspringandes med ballonger, serpentiner och diverse annat. Alla var fint uppklädda i 50-talskläder och jag fick en hemmagjord slöja på mig som jag var tvungen att ha på mig hela kvällen. Vi började med att dricka lite, äta lite snacks och bara mysa tillsammans. Jag har aldrig kännt mig så vilsen  i mitt eget hem tidigare kan jag berätta. Galet nervös så det tog en stund innan jag kunde slappna av.
Efter en stund kom Andreas och Pär och körde oss till vår hemliga destination. Det visade sig ganska snart att vi skulle spela Laser Doom. Jag hade aldrig spelat det tidigare men det visade sig att jag var en riktig hejare! Jag vann första omgången och kom tvåa andra omgången. Riktigt kul var det. Och svettigt. Vi tog lite luft och sedan vad det dags för rond två. Rida mekanisk tjur. Shit vad svårt det var! Det ser ju så himla lätt ut men det var galet svårt att hålla sig kvar. Första två ronderna låg jag bra till men sen blev jag totalt utkonkurerad av några av brudarna. 
Det var dock inte slut där. Sen var det dags för sumobrottning. Jag tror aldrig jag har skrattat så mycket i mitt liv. Man blev ganska trött för vi hade hållit igång länge och dräkterna var ganska tunga så det var en utmaning bara att ta sig upp när man hade vält i sin dräkt. Mycket roligt! Emellan aktiviteterna åt vi också lite taco-buffé. Väl behövligt kan jag tillägga. När vi var klara med alla fysiska aktiviteter var det dags för lite relax. Vi fick bada jacuzzi och bara slappna av en stund. Riktigt mysigt. Därefter gick vi ut på krogen och dansade i 3-4 timmar. Jag kan ju tillägga att min vackra spetsgardins-slöja var en riktigt populär detalj på krogen. Mycket uppmärksamhet fick jag tack vare den. När klockan närmade sig tre så hämtade Andreas upp oss och vi tog en snabb visit på Donken innan vi gav oss hem till sängen där jag föll som en slagen hjälte direkt. Ganska öm och blåslagen var jag dagen därpå men det var absolut bland de roligaste tolv timmarna jag har haft i mitt liv!



Mitt foto på Jonas bok



Jag har tidigare nämnt att jag fotograferat och designat omslaget till Jonas Lindhs senaste bok. Och visst känns det fantastiskt att se den finnas ute för försäljning på de stora sajterna! Ser fram emot att få se den stå i bokhyllan senare. ^^



So lucky!

Ah mah gaaaaadh! Jesus Christ Superstar med maken i februari! :D Perfekt sätt att fira tre år som förlovade. Ola Salo here we come!



Mitt liv som gift husägare

Jisses vad vi trivs bra här! Igår hade vi påhälsning, inte bara av faderskapet men också av herr igelkott. Jag har valt att kalla hen för Torsten. Små saker som gör en lycklig att få äta frukost på verandan, att soltorkad tvätt luktar fantastiskt, att vi har plats för ett helt eget bibliotek och att äppleträdet och hallonbuskarna är alldeles täckta av mognande frukt och bär. Vi har packat upp och fikat om vart annat känns det som. Trots detta har såväl bröllopsfest som konstant fikade bara resulterat att jag inte hållt vikten utan även tappat lite. Dumt att klaga när livet känns ganska fantastiskt i största allmänhet.



Tillfälligt avbrott



Man kan väl säga att det är lite tillfälligt avbrott här på bloggen just nu. Vår bild av att njuta av livet som nygifta är tydligen att flytta till hus (hur mycket grejer får man plats med i en tvåa och hur lång tid tar det att flytta egentligen?!) och shoppa på IKEA (jättetrevligt de första tre timmarna, men efter sju timmar tröttnar man en aning) och arbetsintervjuer (pirr, pirr). Men bra blir det! Vi trivs som sjutton i huset trots att det känns som om vi blivit överkörda av ångvältar flera gånger om. Imorgon kör kära maken sista lasset från Borlänge, svärfar kommer och snyggar till elen och jag går på arbetsintervju i Västerås. Sen monterar vi ihop möbler och packar upp lådor resten av kvällen/natten för på fredag kommer kusin Sarah från staterna och hälsar på i två veckor. På vägen till Arlanda ska vi passa på att svänga förbi på Mio och beställa vår soffa. Livet är rätt så fint just nu. Det gäller bara att minnas de här stunderna när allt känns motigt.