Typiskt

I morse så hann jag tänka att det vore mycket skönare att ligga kvar i sängen den där halvtimmen än att gå upp och träna. Sen slängde jag bara benen över sängkanten och klev upp. Det är ingen idé att börja fundera, bara gör. Imorgon är det invägning och självklart kom röda veckan lite tidigare och det känns som om jag lagt på mig tonvis med vätska. Lite typiskt känns det, men så kan det vara. Jag pratade lite med A igår om kost och att få ha en fri dag. Jag har en tendens att fastna i ett spår där jag kör 150% rakt framåt. Och visst kan det vara bra, men igår tänkte jag skippa mina fria kalorier för att jag inte ville förstöra mina resultat. Men klok som han är min man så hjälpte han mig att förstå att en dags fritt ätande inte förstör en hel veckas träning och kosthållning. Sedan ska man förstås inte överäta för det. Men på lördag så ska jag nog unna mig lite godis, vilodag och allt.





Kontakt

Dagens rygg-pass är avklarat. Fördelen med att dela in träningspassen i olika områden för mig är främst att jag får mycket bättre muskelkontakt. Och idag kändes det verkligen. Tidigare har jag haft svårt att hitta bra kontakt med framför allt rygg (nedre) och säte. Men det käns som det problemet sakta men säkert börjar försvinna. Just för stunden känner jag att; näää, jag skiter i morgonträningen imorgon. Jag är så trött... Men icke! Nu har jag lovat mig själv och det är bara för att man börjar tänka för mycket som man får för sig sådana dumheter. Nu ska jag förbereda morgondagens lunchlåda. Det är kebab som skollunch imorgon så jag tar med mig egen mat tror jag bestämt!



Ännu en seger...

... och ett bittert misstag. I morse var jag uppe med tuppen, klockan 05:30, och trampade på för glatta livet. Som sagt, mornar är ju inte min starka sida. Planen är att lyckas med detta även imorgon och på fredag. Något som jag glömde igår var stretchingen. Det har jag verkligen fått sota för idag. Oooooj, vad ont det har gjort nu mot kvällen när det värsta har kommit. Men jag har precis petat i mig lite middag och ska snart tillbaka till vikterna för dagens rygg-pass. Wish me luck!
 



Delivery!

Mitt paket kom igår! Woop! Viktlåsen var så klart 2-pack men det stod ju inte så jag beställde tydligen fyra stycken. Men de har ju en tendens att försvinna så det gör väl knappast nåt. De var så billiga också. Det kommer nog ta ett tag att vänja sig vid det salt- (och socker-)fria jordnötssmöret men det är ju nyttigare och det smakade ju faktiskt gott ändå! Fick även med mig en tidning och en proteinshake när jag handlade. Nu har jag nog allt jag vill ha för ett tag framöver.



Mitt problem.

Ett problem som jag har när jag är ledig och liksom går hemma och styr över min egen mat är att jag äter alldeles för lite. Min kaloriräknare är inställt på 1200 kalorier och har därmed marginal för en skollunch på 400-600 kalorier. Så när jag här hemma behöver jag äta 1200 kalorier plus dessa! Det brukar landa på totalt 1600 kalorier... om jag sköter mig. Men ofta inser jag ungefär vid den här tiden på dagen att jag ligger alldeles för lågt kaloriantal och det känns ju inte som någon toppenidé att klämma i sig 700 kalorier i ett svep. Lösningen brukar då bli en hel del mellanmål, haha! Nä, men det är ju inte bra detta. Skärpning!



Så jädra bra!

Gamla vikterna nedtill och de nya ovanför. Krävdes att man pallade på ganska många av de små för att få lagom vikt. Nu blev det lite lättare. Fast tyngre. ;)
Så bra pass idag så jag tror knappt att det är möjligt. Allt blev mycket roligare när jag hade träningsbänken och ordentliga vikter. Jag vet inte vilken inverkan PWO:n hade men jag kände att energin räckte genom hela passet som blev längre än vanligt (en dryg timme) och jag fick öka vikterna på flera övningar. Det känns också som att jag kan utföra övningarna bättre när ja har min justerbara träningsbänk. Efteråt skakade jag som ett löv när jag skulle ta ett kort med mobilen. Har tagit lite protein och funderar nu på vad det ska bli för lunch och längtar redan till morgondagens träningspass. Mitt jordnötssmör tog ju dessutom slut idag så jag hoppas att min beställning från gymgrossisten kommer idag!



Morning cardio

Igår gjorde jag något som jag verkligen brukar ha svårt för. Jag klev upp klockan 05:30 för att hinna träna innan jobbet. 20 minuters morgonkondition blev det. Jag tänkte försöka fortsätta på det spåret. Inte så mycket för att jag behöver mer konditionsträning utan snarare för att aktivera kroppen tidigt på dagen och få mer små pass fördelat över dagen. På eftermiddagarna blir det ju styrka. Igår var det dock öppet hus på jobbet så vi kom hem strax efter nio. Därför kör jag både dagens och gårdagens styrkepass idag eftersom jag är ledig. Ser fram emot att få testa de nya vikterna och bänken!



Utvärdering av proteinpulver

Nu har jag haft en chans att smaka båda proteinpulvren. De var huuuur goda som helst. Inga märkliga eftersmaker och inget ont i magen. Jag har även fått hem mina nya viktskivor och min träningsbänk som jag monterat ihop. Hemmagymmet börjar verkligen ta form och jag längtar efter att få träna igen. Det gick bort två pass i förra veckan på grund av att jag kände av förkylningen i näsan och halsen. Men nu kan jag förhoppningsvis försöka igen. Jag klickade mig in på gymgrossistens hemsida igår för att beställa lite viktlås och en ny shaker och råkade också beställa 1½ kg ekologiskt saltfritt jordnötssmör och ½ kg kokosolja. Lika bra att passa på tänkte jag. ^^
När A skulle lyfta in paketet med mina vikter i bilen från affären så mumlade han något om att jag kommer se ut som hulken när dessa vikter inte längre räcker till mig. Ja, tack sa jag då. 



Frost

För någon dag sedan klev jag ut på verandan och tittade på frosten som bitit tag i vår trädgård. Innan jag visste ordet av så låg jag i det kalla gräset med kameran i högsta hugg och rumpan i vädret. Och det blev några bilder i alla fall.
 



Happiness overload!

Lyckan att komma hem och mötas av det här kitet. Har jag en dålig dag är det verkligen bara att gå hem, tröstäta en chokladbit och läsa bok. Men just nu får chokladen vänta. Det finns liksom inte utrymme i det antalet kalorier jag tillåter mig själv att både äta snask och bli mätt så jag måste prioritera. Och även om det kommer som en chock för vissa så prioriterar jag att bli mätt. ;)
Även mitt protein kom idag och det dofta ljuuuuuuvligt! Ska berätta vad jag tycker när jag har smakat sen. Mängden i förhållande till pris, helt klart värt! Fick även ett smakprov på isolat med smak av chocolate mint. Nu ligger lunchen i magen och jag laddar för ett spinningpass.



Nattens bravader

Inatt har jag inte alls kunnat sova. Det var en galet dum idé att ta en PWO så sent på dygnet för den höll i sig rätt länge. Pigg som en lärka så att säga. Tillslut gjorde jag som jag brukar och gick en vända runt huset. När jag var i badrummet upptäckte jag att jag höll på att få nageltrång, men i mitt försök att åtgärda detta så slet jag bara av mig halva tånageln så det började blöda. Sen skulle jag smörja in ett annat sår jag hade och lyckades riva ner en hel hylla med badrumsartiklar i mitt försök att sträcka mig efter salvan. A låg bara och pratade i sömnen och vaknade inte en enda gång. 
Så mot slutet av dagen så kände jag mig rätt trött. Stod och funderade på om jag skulle köpa lite godis men avstod tillslut. Istället blev det en mellanväg till skräpmat, nämligen kycklingkorv med fullkornsbröd. Halsen svider lite lätt och jag undrar om jag håller på att få en sådan typisk har-precis-börjat-träna-förkylning. Men så länge det är så lite så tränar jag på. 20 minuters ryggträning väntar och sedan blir det nog thé och tidig sänggång. Ingen PWO idag. ^^



Träningsblogg?

Jag känner att när jag väl bloggar numera så är det om träning. Det kanske blir en träningsblogg av alltihopa? Men å andra sidan så bloggar jag ju om mitt liv och just nu handlar mycket av mitt liv om jobb och träning. Hur som helst så passade jag på att beställa lite protein igår. Mitt är snart slut. Då har jag bara nattproteinet kvar och det går ju inte! Jag har läst mycket positivt om fitnessgurus protein. Bland annat så är det låglaktos vilket passar mig perfekt. Jag kunde heller inte hitta någon aspartam i innehållsförteckningen vilket jag helst vill undvika. Nu är jag förväntansfull på hur smaken är också!



Merry X-mas

Jag behöver ta en tur till Västerås inom kort för att inhandla lite julklappar tror jag. Jag har nämligen informerat A om att han har gett mig följande i julklapp; 30 kgs viktskivor och en träningsbänk. Ja, ni ser ju bilderna nedan. Vikterna jag har hemma räcker inte längre till så jag behöver fler och lite större gärna så jag kan fortsätta utveckla träningen. Och träningsbänk börjar bli ett måste för att de övningarna jag gör ska fungera maximalt. A tyckte det var en bra idé att jag plockade ut mina egna julklappar och i det här fallet orkar jag inte vänta till julafton. Vi har resonerat som så att eftersom jag tränar hemma istället för på gymmet så får jag köpa lite ordentliga prylar istället. Det är ju en investering för hälsan i sig och nu har jag ju ett halvt rum till mitt förfogande eftersom våra skrivbord inte tar särskilt mycket plats i kontoret. Dvs de står inte i vägen hela tiden heller. 
 
 



You better work b*tch!

Jag har hittat en riktigt god lyxgröt som gör mina mornar så mycket enklare. Kellog's special K flerkornsgröt med röda bär. En riktig räddning för mig som inte är särskilt morgonpigg och alltid stressar på mornarna. Tidigare har jag gjort havregrynsgröt med blåbär, vanilj, psylliumfrön och mjölk. Fördelen med Kellog's är att allting är färdigportionerat så det är bara att hälla i påsen i en skål och fylla på med vätska och sedan in i micron. Och den är så god! Nackdelen är väl att den är dyrare, det är mer material eftersom det är portionsförpackat vilket inte är så positivt för miljön. Men det gör det verkligen lättare för mig att få i mig nyttig frukost. I övrigt så tycker jag att jag har börjat sköta kosten hyfsat nu. Jag räknar mina kalorier, håller mig till rätt fördelning av olika typer av födoämnen och håller mig mätt, så jag orkar träna. Det enda dilemmat är väl skollunchen som jag varken kan väga eller räkna på och som är anpassad för växande ungdomar. Men jag har beräknat att dessa måltider ligger på mellan 500-600 kcal och så försöker jag anpassa det så gott det går. Det är väl lika bra att jag anpassar mig för idag fick jag nämligen förlängt nästa termin ut!
 



Skakigt pass

Dagens första träningspass är avklarat. Jag har missat två dagars träning så jag körde ett kombinerat pass och i eftermiddag blir det spinning som planerat eller en promenad med gubben. Det märkliga är att man alltid presterar som bäst när man är minst motiverad. Efter träningspasset så skakade jag i hela kroppen. Jag fick hålla mig i trappräcket för att inte ramla när jag gick ner i köket för att göra ett mellis. Hur som helst, blir spännande att känna hur mycket träningsvärk jag har i benen om två dagar. Nu börjar det vara dags för lunch.



Love me again

 



Paris

Nu börjar det äntligen sjunka in att vi åker till Paris på fredag. Två nätter på hotell ENSAM med maken. Äntligen ett ordentligt försök till bröllopsresa om än kort. Men alla andra försök så har det slutat med att vi haft sällskap av något slag. Det blir ju liksom inte samma sak ändå. Och vilken stad skulle väl kunna passa bättre än Paris? Jag måste komma ihåg att rensa kameran och ladda batteriet. Jag ser fram emot att få se allt spännande, äta god mat, mysa på lummiga caféer och pussa på min fina man. 
När det gällde dagens träning kände jag för en stund för att hoppa över den. Men så insåg jag att det är ju jag själv som planerat den och det tar verkligen inte så lång tid. Så nu är dagens träning också avklarad. Trots att dagens fria kalorier också intogs idag.



Nya brills!

Idag var första dagen på jobbet med nya brillor. Oj, vilka komplimanger jag fick! Allt från att jag var söt/snygg i dem till att jag såg otroligt smart ut i dem. Varför gick jag inte till optikern tidigare? Haha! Själv har jag dock svårt att identifiera mig som en person med glasögon, men å andra sidan så är de ju främst för när jag arbetar som jag behöver dem.



Pre-workout snack

Taggar för dagens träningspass med lite mellis. Och på fredag åker vi till Paris jag och mannen. Några dagars träning som går bort och då prioriterar jag bort konditionsträningen. Vi kommer nog promenera så det räcker i Paris. Och ja. Jag har dille på jordnötssmör och satsumas. Inte tillsammans. Banan och jordnötssmör dock. Pure love.



Lite av allt.

Idag handlade vi äntligen. Det ekade tomt i kylskåpet och behövde fyllas på med lax, kvarg, jordnötssmör, kyckling, ägg osv. Väl hemma så blev jag sugen på lite av allt vilket slutade med en egenkombinerad liten tapas-tallrik. Det blev 10% ost, banan, satsumas, skinka och lite jordnötssmör. Mums i magen! Dagens träningspass blev armar, axlar och bröst.



Gekås Ullared

1. En glad Andreas utanför varuhuset andra dagen. 2. Kundvagnen med lite frukost/kvällis på toppen. 3. Andreas mobilsurfar lite under lunchpausen.
Vi var ju faktiskt i Ullared för ett besök på Gekås i veckan. Vi åkte dit på torsdagen, sov kvar och rullade hem på fredagen igen. Vi fyndade massor, bland annat en hel del nytt till våra garderober. Jag förstår varför folk tar sig tid att åka dit för det är verkligen billigt. Speciellt kläder och dylikt. Jag har nästan inga byxor som sitter bra men jag hittade ett par där borta samt ett par leggings. Dessutom var det riktigt roligt att få åka på en liten road trip med A och S. 



Upp, upp, upp!

Det känns som jag halkat av spåret lite den senaste tiden. Kanske behövde jag lite tid för att fundera över mina mål, vad jag vill och varför. Igår började jag med ett träningspass och det är den absolut bästa motivatören för mig. Att träna. Idag när jag vaknade så kände jag att jag ville träna igen. Och när jag tränar blir jag också motiverad att äta rätt. Så igår blev det ett styrkepass med fokus på rumpa och lår. Idag blev det 30 minuters intervaller på cykeln i totalt dryga milen. Något som är ordentligt sugen på är blåbärsgröt och så fort vi handlat lite mjölk så ska jag göra i ordning en portion. Nu ska jag äta lite efter-träning-mellis i sin enklaste form. Banan och lite jordnötssmör. Nom!