Designen på plats!

Den nya designen är på plats som ni ser. Syns den inte kan ni testa uppdatera sidan. Jag kände att den förra var så mörk, opersonlig och utdaterad så jag behövde något nytt. Jag är egentligen inte så mycket för söta bloggdesigner men nu blev det denna. Kanske blir det en ny framöver om jag inte trivs med denna. Ni får gärna komma med feedback och säga till om det ser tokigt ut någonstans. Det är lätt att missa och det blir gärna lite hattigt mellan kodningstillfällena när M är vaken och fokus går till henne. Det var hur som helst skönt att få tänka i lite kreativa banor och gnugga tankeknölarna kring kodningen. Blir ju mer och mer sugen på att återuppta lite undervisning av kodningen men det är svårt att få tiden att räcka till som det ser ut just nu. Hur som helst, enjoy the new face of the blog!Renovering pågår...

Håller på att byta bloggdesign så det kommer vara lite stökigt under tiden...Äntligen!

Förra veckan var det mycket som bara kändes som en enda stor suck. Bland annat kastade vår tvättmaskin in handduken. Den har krånglat länge men under helgen så började den läcka vatten och det lät som någon slängt in hela verktygslådan och kört igång maskinen. Dessutom luktade mycket surt trots rengöring av maskinen. Har jag nämnt att vi använder tygblöjor och därför är extra beroende av en fungerande tvättmaskin? Idag kom i alla fall den nya. Åh, vilken fröjd. Bara det faktum att en kan känna så inför en tvättmaskin. Den har ångprogram för kläder som egentligen inte är särskilt smutsiga utan bara behöver fräschas upp. Tidsinställning för starttider och extra försiktiga program för träningskläder. Som om inte det vore nog så har samfälligheten där vi bor beslutat om nya garageportar med motor och sådan fancy fjärrkontroll som ska installeras i nästa vecka. Ibland är det bara dumt att klaga helt enkelt. Och på tal om "äntligen". Sedan M kom till världen har många frågat sig om jag verkligen var inblandad i hennes uppkomst, mer än att hon låg i min mage då (på skoj förstås). Eftersom hon är så lik sin far. Men här om dagen släppte jag lös henne på golvet i kontoret. Vad tar hon sikte på, om inte träningsredskapen! Japp, det är bekräftat. Det är min dotter det där.
 Mamma!

I fredags blev M hela 7 månader. Jag förstår verkligen inte vart tiden tar vägen. Den gick inte i närheten av såhär fort när jag var gravid med henne. Dagen till ära sa hon "mamma" för första gången. Jag stod i köket och fixade med disken medan hon satt i sin stol och plötsligt hör jag "mamma" bakom mig. Jag vänder mig lite förvirrat om och tittar på en extremt mallig dam. Jag frågar henne om hon sa mamma och hon säger det igen. Och igen. Sedan dess har det kommit lite sporadiskt. Nu tränar hon nästan hela tiden. Det blir alla möjliga former av 'maa' 'mamamama' och 'mammam'. Men och några regelrätta 'mamma'. Eftersom hon mest tränat på att säga pappa tidigare, även om det mest varit 'papapapapapa' så trodde jag faktiskt hon skulle säga det först. Nu har hon även gått in i början av den klassiska 8-månaders mammig-perioden. Hon kan bli upprörd bara av att höra mig i ett annat rum eller se mig gå förbi. Oftast går det bra som tur är. Hon tränar även intensivt på att krypa och har lyckats ställa sig i både plankposition och på alla fyra ett par gånger. När hon tröttnar hasar hon sig bakåt och tar sig runt på det viset istället. Att rulla runt är heller inga problem så det blir ju som en nystart att lösa alla göromål i vardagen samtidigt som jag ska ha ett öga på henne hela tiden. Igår försökte vi fotografera lite i trädgården vilket gick sådär utan assistans eftersom sänghimmeln var hundra gånger mer spännande än kameran. Men det är ju svårt att få dåliga bilder på en så söt dam. 
Idag kommer dessutom vår nya tvättmaskin eftersom den gamla kastade in handduken i lördags. Jag fick åka till min mamma och tvätta det nödvändigaste, blöjorna, i måndags så nu ser vi fram emot att få tvätta snart igen!Drömhuset - verandan forts.

Idag har vi lagt matta och satt upp gardiner på verandan. Vi passade även på att möblera om lite. Jag tänkte bjuda på en liten bildbomb på vad vi har gjort och berätta lite vad som återstår att göra. Såhär såg det alltså ut när vi började. Stökigt värre och den nya mattan låg paketerad och bara väntade på att rullas ut.
Andra sidan av verandan. Som ni kan se har vi en ganska stor veranda. De tidigare ägarna har "bättrat på" färgen vilket ser bedrövligt ut eftersom de uppenbarligen inte använt samma nyans. Allt det röda ska bli vitt som resten så hela verandan blir vitmålad. Det är ett projekt för nästa sommar. Stolarna har jag pratat om och visat bilder på tidigare. De är fyndade på IKEA liksom pläden. Filtarna har vi fått i bröllopspresent.
Myshörnan är inte så mysig för stunden. Men här ska som sagt bli vitt. Vi funderar även på att sätta upp lite textilier för att mjuka upp det hela. Vi får se lite hur det blir när det är vitmålat sedan. Eldragningen ser ut som ett ormbo och ska åtgärdas. Det ska även upp två infra-värmare för svala vår/höst-kvällar.
Vi plockade ut och dammsög hela verandan innan vi kunde börja lägga mattan. Vinrankan har fått flytta ut tillfälligt eftersom den inte har någon uppsamlare för vattnet. Dumt att det rinner rakt igenom på mattan. Sedan ska den få flytta tillbaka in och växa längst med taket.
Personligen tycker jag mattan gjorde enorm skillnad. Den gav ett mjukare och lugnare intryck och det hela känns mer som ett rum. Den är skön att gå på förstås! Rasmus gör en ordentlig besiktning och godkänner.
För att mjuka upp och göra verandan svalare (det blir som ett växthus annars) så satte vi upp gardiner i vitt. Något jag tycker bidrog till känslan av ett "uterum" snarare än inglasad veranda.
Sen flyttade vi in möblerna enligt det nya arrangemanget. Det känns rymligare att ha bordet på detta vis och vill/behöver vi två platser till är det lätt att vrida på. Så-bordet med lös bricka fungerar perfekt som sideboard och är lätt att ta med sig om en vill servera mat eller fika där ute. Spegeln blev bara tillfälligt placerad där i brist på bättre ställe att ha den.
Spegeln på den här sidan kom upp på väggen strax efter att fotot togs och senare ska vi som sagt ha vinrankan ståendes där. Mys-faktorn med det ilskna röda är som sagt lika med noll ungefär. Men när det mörknar utanför och vi tänder etanol-spisen och tittar ut så är det ganska mysigt ändå. Jag ser fram emot att få vita väggar och ett mer enhetligt rum av det. Vi har även beställt vita fotpallar som även fungerar som förvaringsboxar för extra plädar, sockor och tofflor. Det saknas även en pläd i den andra stolen. A har köpt den, den blev bara kvar i kassan på IKEA tyvärr. Sånt som händer när det är mycket som ska med.
 
Här stod alltså tidigare den lounge-grupp som vi numera har på uteplatsen. Det kändes mest trångt och om möjligt gav det ännu mindre mysfaktor. Men nu gör sig lounge-gruppen perfekt vid uteplatsen och vi har varsin fåtölj att mysa upp oss i. När det är dags så får M en egen i mindre format bredvid förstås!
Även om vi inte är klara är jag otroligt nöjd med förvandlingen. Det blir mer och mer, som vi önskar, ett extra rum/uterum än bara en inglasad sliten veranda. Ni får hemskt gärna skicka en kommentar och säga vad ni tycker!Nu får hon väl ändå skärpa sig!

Jag undrar ibland om det är så ni tänker när ni läser om mig och vår trädgård/hus. Så kul kan det väl ändå inte vara att palta med jorden och tapetsera. Men det ÄR det. Jag har full förståelse för att många håller en mitt-liv-är-perfekt fasad på sociala medier. Och jag (tror jag åtminstone) skriver sällan om när jag och A har bråkat eller om de dagar då jag bara känner att jag skulle vilja räcka över M till A och åka långt ut i skogen med en påse kanelbullar bara för att få vara ifred. Vem känner inte så ibland? Men för mig finns det en gräns för vad som världen, mina närmaste eller bara jag och min familj behöver veta. Däremot så är husprojektet liksom lite av en dröm som jag nog inte visste att jag hade tidigare. Det är som en nyvunnen kärlek. Det finns för mig en charm i att få planera, drömma, längta, svettas, misslyckas, göra om och sedan få se resultatet precis som jag fantiserat om. Även om visionen om det där slutresultatet hinner förändras många gånger på vägen. Och även om jag är fruktansvärt otålig ibland så ligger ju själva charmen i att det går lite långsamt. Det är helt enkelt mycket roligare att få äta en broccoli som jag har kämpat med från det att det var ett frö som sedan blivit en halvdöd planta nästan bortom all räddning. Att då få lyckas och se en ståtlig broccoli i trädgården som jag förhoppningsvis får tillaga och äta sedan. Det finns någon slags terapi i det. Hej på dig Ernst Light tänker ni då. Ja, må så vara men det kanske är det kreativa skapandet i mig som kan se processen som också gör att jag ser charmen i det. Nu längtar jag till exempel efter att få göra om vårt sovrum. Vi har haft en vision som varit alldeles för dyr för att vi skulle tycka att det var riktigt värt det. Att vi här om dagen kom på en kompromiss som gör att vi kan ha ett nytt sovrum redan till jul, känns bara fantastiskt och ger mig ännu mer pirr i magen. Blir man någonsin "färdig" när man bor i hus? Lika bra att fortsätta längta, visualisera och förverkliga.Lördagsnöje

Andreas kom hem och överraskade med skräpmat igår. Kändes välbehövligt efter en lite kämpig vecka. M växer, börjar ta sig runt själv, börjar tolka världen bättre vilket kan vara skrämmande och vill ha mer trygghet än vanligt. Blir inte mycket tid över till annat. Idag har jag njutit av att få städa i lugn och ro. Känns som ett ständigt stressmoment när hon tar sig runt och jag inte känner att jag har koll på vad hon kan få tag i. Och att stökigt i sig ökar den allmänna stressen. Försökt slå mig ner flera kvällar och njuta av egentid men eftersom hon drömmer mycket mardrömmar har jag inte mer än hunnit titta åt myset innan jag blivit avbruten igen. Men idag ska som sagt huset bli rent, bara nedre våningen och verandan kvar. Gräset ska trimmas och imorgon ska mattan på verandan läggas. Ännu ett projekt mindre som liksom ligger och flåsar en i nacken. Hoppas kunna få lite egentid en stund med min nya träningsbibel för att finna inspiration och ta en iskall cider till på verandan när mattan är lagd. Ambitionen under dagarna är också att hinna äta mina fem mål om dagen och hinna träna min stabilitetsträning som tar ca 15 minuter. Verkligheten har väl inte riktigt stämt överrens med min ambition. Men jag har åtminstone hunnit träna vissa dagar, promenera nästan varje dag och ätit bra de måltider jag kommit över med undantag från igår. Tror det bidrar till att jag ändå orkar. Nästa vecka hoppas jag hinna träffa MIN mamma och även få besök av Therese och Colin som bor nära oss. Skönt med lite omväxling och miljöombyte.Come to mama!

Idag har det shoppats ska gudarna veta. Inte mycket men ordentliga grejor. Minou har nämligen växt ur sin vagn. Vi har visserligen en kombivagn men eftersom sittdelen är främst just för sittande i den modellen och M fortfarande gärna ligger och chillar i vagnen funkar den modellen helt enkelt inget vidare. Så här om dagen köpte vi en tillfällig vagn begagnat för att hon inte skulle behöva begränsas till ett liv inomhus tills vi hoppades hitta en ny begagnad som passade våra behov bättre. Jag gillade verkligen den begagnade modellen vi köpte men ack, den går bara att ha vänd framåt. Eftersom jag har kontrollbehov och vill ha henne vänd mot mig och det dessutom är bättre för henne att se mig eller vem det nu är som kör har vi nu letat efter en ny modell. Då bestämde vi oss för att det ju på alla vis var bättre att ha en duomodell som liknade sulkyn vi köpt. Så idag fick jag tips om att det var barnvagnsrally på Jollyroom.se. Vi hade inte planerat att köpa någon ny vagn så jag var lite skeptisk men tog mig en titt. Och en timme senare hade vi klickat hem den här skönheten med tillhörande liggkorg. Den har precis allt det vi önskar hos en vagn och till ett pris vi kan tänka oss också. Den beräknas vara här i nästa vecka så nu har jag fått lägga ut båda de andra vagnarna på blocket så den ska få plats hos oss. Längtar efter att få testköra den! I alla fall sittdelen. Liggdelen får väl snällt ligga och vänta tills det är dags för syskon.

Bilderna är kapade direkt från Jollyroom.se
 Det dröjer...

... med de där bilderna på verandan. Vi har nämligen ägnat oss åt den här platsen...
... och njutit av sånt här...
... och monterat ner den här. Och ihop den andra.
Byrån i Minous rum har tackat för sig helt enkelt så hon har fått en ny. Vilket också innebär lite ommöblering (bilder kommer tids nog). Och så har vi som ni ser på bilden högst upp gått loss på IKEA och byggvaruhus igen. Förutom parasoll, bord och förvaringslåda har vi har bland annat köpt en heltäckningsmatta till verandan. Kanske lägger vi den imorgon, kanske nästa helg. Just nu inviger A och M de nya badleksakerna tillsammans. Sen är det dags för nattning av trött tös och lördagsmiddag för hennes päron.