Gårdagens pass och vågen

Gårdagens pass var riktigt medelmåttigt. Jag vet inte om jag var inställd på att träna mage när det var armar, axlar och bröst som stod på schemat. Eller att jag hade tränat kondition precis innan på tom mage. Det var först på slutet som det började bli roligt när jag körde mina favouritövningar. Flies bland annat. Det är märkligt hur man kan tycka att en viss övning är 'rolig' men så är det. Faktum är ju i alla fall att de bästa passen är de som blir av, som man brukar säga! ;)
Hur somhelst har vi äntligen köpt en ny köksvåg! Den faller inte i bitar när man petar på den och byter inte siffror hela tiden utan att man rör vid den. Ganska skönt med en fungerande våg eftersom jag väger min mat flera gånger om dagen. Och så är den ganska snygg dessutom.



Kvarg-lycka

Jag blev så glad när jag såg att de äntligen har börjat med laktosfri kvarg. Och en som inte är särskilt dyr heller. Det underlättar verkligen för oss laktosintoleranta som äter mycket kvarg. Jag klarar ju en del laktos men jag blir väldigt uppblåst och mår verkligen inte toppen. Så det ska bli spännande att prova en hel vecka helt utan laktos (bortsett från osten). Och ännu en trevlig överraskning var att ICA har en vaniljkvarg som är ganska mycket billigare än vaniljkesellan. Jag tycker inte att naturell kvarg är särskilt smaskig för sig, men vaniljkvargen... I'm in heaven. Den kan jag äta direkt ur burken och använder ofta till den nyttiga glassen jag berättade om.



Månadens resultat - skrämmande femman

Jag är riiiktigt nöjd med månadens resultat. Den här gången jag gjort det enligt konstens alla regler, med undantag från lite för mycket bakverk. Jag har inte ätit något godis, som jag har lovat. Jag har inte blivit stressad och med flit ätit mindre. Jag har hållit i min styrketräning och lagt till en liten del konditionsträning. Jag har planerat och prioriterat samt hållit goda rutiner när jag har bestämt mig för det. Jag är övertygad om att nästa månad kommer att gå ännu bättre. Mitt mål är att fortsätta träna som jag gör, hålla mina rutiner, fortsätta planera, undvika onyttiga bakverk (max 1 gång per vecka) samt att gå ner 3 kg nästa månad. Som sagt är vikten inte det viktigaste men jag vågar inte sätta mål i cm än, så just nu får det bli i kg. Det jag är absolut mest nöjd med när det gäller kroppen efter månadens träning är mina axlar som börjar bli formade och muskulösa samt att jag börja få rumpa!
En av anledningarna till att det känns så stort med en femma på vågen, även om det inte är en enorm siffra, är min mentala inställning. Jag har alltid haft svårt för att ta mig förbi just fem kilo på grund av att jag mer eller mindre medvetet har saboterat för mig själv på olika sätt så fort jag vetat att jag närma mig den siffran. Någonting med den har nog symboliserat en förändring för mig som också har varit väldigt skrämmande. Men nu är jag där och känner mig bara nöjd!



Veckoschema - Torsdag




Nyttig jordgubbsglass med chokladrippel

Vad som är nyttigt är förstås relativt beroende på hur man väljer att se på saken. Men jag har valt att kalla den här glassen nyttig eftersom den innehåller jordgubbar som är rika på antioxidanter, folat, C-vitamin, fibrer, magnesium, koppar, b-vitaminer och jod. Den innehåller kvarg som har ett högt proteininnehåll vilket bidrar till att den mättar länge till ett relativt lågt fettinnehåll. Den lilla mängden choklad består av 86% kakao som bidrar med järn, kalcium, vitamin B2 och magnesium. För att inte glömma att den är seretoninhöjande vilket gör att vi blir lyckligare när vi äter den. Så, ja. Jag väljer att kalla den här glassen nyttig. 
Viktigast av allt... Den är fantastiskt god! Dessutom otroligt enkel att göra.
 
För en portion behöver du:
125 gram vaniljkvarg
1½ dl jordgubbar
10 g choklad (minst 86% kakao)
 
Mixa kesella och jordgubbar till en slät smet. Hacka chokladen och blanda i smeten. Häll upp i serveringsform och placera i frysen. Efter ca en timme brukar det vara perfekt konsistens för att avnjuta som glass. Svårare än så är det inte!
Receptet kommer från LCHQ - kokboken. Alltså INTE LCHF. LCHF förespråkar Low Carb High Fat utan att ta någon direkt hänsyn till vart fetterna kommer ifrån. LCHQ står för Low Carb High Quality. Den kosten innebär att allting du stoppar i dig ska vara till nytta för kroppen. Och ja, du äter fortfarande kolhydrater. Ca 20 % av kosten består av kolhydrater. Kosten jag äter just nu heter ISO och är viktminskningsversionen av LCHQ.



Träna - fisksoppa - träna

Just nu står fisksoppan på spisen och kokar. Planen är att hinna med ett intervallpass innan den är klar. Sen MÅSTE jag äta innan jag kreverar. Därefter är det träning igen. Styrka. Och avslutningsvis, jordgubbsglass med chokladkross. Men låt er inte luras! Den är helt nyttig. Jag ska dela med mig av receptet sen. 



Stulen lista

Jag stal en lista av Cornelia som jag kan fördriva tiden med sista stunden på jobbet. Here we go!
 
10 FAVORITER
Färg: Just nu, lila och turkost. Ständig favourit, cerise
Mat: Rostbiff med bönor i tomatsås 
Band: Räknas kanske inte som band men, Bruno Mars
Film: Moulin Rouge
Bok: Varierar, just nu Twilight
Sport: Räknas det att motionera katten?
Årstid: Sommar alla gånger
Veckodag: Lördag
Glassmak: Mintglass med chokladkross
Tid på dygnet: Kväll
 
9 FÖR TILLFÄLLET
Humör: Småtrött, hemlängtan, träningssugen
Smak: Vatten från flaska
Kläder: Smaljeans som börjar bli för stora, lila sidentunika och beige kofta
Bakgrund: Blå, windows på jobbet. Minns inte den hemma! :S
Nagellack: Ljusrosa, pärlemoskimrande
Tid: 16.44
Omgivning: Arbetsplatsen, växel
Irritationsobjekt: Att det är för mörkt ute

6 HAR DU NÅGONSIN
Dejtat någon av dina bästa vänner: Ja
Brutit mot lagen: Säkerligen
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: Ja, i badkar men inte ute
Varit med på TV: Nej
Kysst någon du inte känner: Ja

3 PERSONER
Du kan berätta allt för: Andreas
Du tycker om: Iza
Du inte gillar: Pass?

2 VAL
Kaffe eller te: Thé
Vår eller höst: Vår

1 ÖNSKAN: Klirr i kassan



Vad gjorde ni i helgen?

Den här månaden har det varit mycket slarv, men jag har absolut skärpt till mig sista tiden. Fram till i fredag. Då vet jag inte vad som hände. Mellan fredagen och söndagen lyckades jag peta i mig, inte mindre än tre(!?) semlor. Det känns som om jag har ätit min årsranson av semlor. Men med tanke på att vi firar två år som förlovade den 14:e februrari och Andreas älskar semlor mer än jag gör så blir det säkert någon till som slinker ner. Men då ska jag försöka hålla mig till en.
Kanske var det alla smaskiga semlor som gav mig styrkan till det där benpasset? Hur som helst är det ju resultat-dag imorgon. Jag kan skvallra om att jag redan har tjuvvägt och mätt. Och som jag sagt tidigare är inte vågen det viktigaste eller avgörande. Men visst är det kul när den visar positiva siffror! Det kan jag knappast förneka. Resultatet får ni imorgon. ;)
 



Vilket jiddrans pass!

Måndagens träningspass var... amazing. Benen värker överallt nu andra dagen. Efter passet så fick jag lov att ligga kvar en bra stund och återhämta mig innan jag skulle orka resa mig igen. Jag har aldrig tyckt att det är särskilt kul att träna ben, men det börjar vända. För mig funkar det väldigt bra med korta och intensiva pass där jag delat upp olika områden av kroppen inför varje pass. Som återhämtning efter passet blev det den dagens mellanmål. En lyxig tapastallrik. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det ska vara kul att vara nyttig!
Och för den som undrar kan jag tillägga att det självklart inte är smör, utan ost med 10% fetthalt som ligger på tallriken.



Sjukdag

Igår var det ekande tyst här på bloggen. Jag skulle ha arbetat heldag, men när jag vaknade på morgonen så var det något som inte stämde. Jag mådde illa och hade riktigt svårt att få i mig frukosten. Jag funderade flera gånger på om jag skulle stanna hemma, men bestämde mig för att bita ihop och försöka jobba. Väl på plats fick jag feber och blev yrslig så efter halva dagen bestämde jag mig för att det var lika bra att åka hem och försöka kurera mig. Därmed blev också gårdagens träning flyttad. Vi får se om jag tar den ikväll. Jag har struntat i träningen nu på förmiddagen så jag får känna efter hur jag mår. Mår jag bra ikväll så tränar jag dagens träning och kanske gårdagens. Men när jag vaknade idag så mådde jag i alla fall mycket bättre så jag hoppas att det bara var något tillfälligt. Rasmus var hemma och tog hand om och myste med mig och vi vet ju all kärlek botar det mesta. ;)



Veckoschema - Onsdag




Veckoschema - Tisdag




Förra veckans träning




Taggad på ben!

Det var ett tag sedan nu som jag var riiiiiktigt sådär supertaggad på att träna. Men idag så kom det! Maten står i ugnen och jag ska äta och låta maten sjunka lite. Sen blir det träning av benen för hela slanten. Hur är det för er? Någon träningspepp idag?



Läkaren och underverket

Här om dagen när jag var hos doktorn så påpekade han, som jag egentligen redan visste, att jag har dålig hållning. Och det faktum att jag har en utmärkande byst påverkar inte bara mitt inflytande i manligt sällskap och man uttrycker det så. Det är en ganska stor vikt på kroppen och eftersom jag inte har varit så bra på det där med ordentliga BH-ar så har det blivit extra tufft mot axlarna. Så vi kom överrens om, min läkare och jag, att jag skulle gå till en butik som specialiserar sig på underkläder och sen gå på sjukgymnastik så jag får ordning på min stackars nacke.
Sagt och gjort! Efter att jag jobbat färdigt den dagen gick jag raka vägen till Underverket. De hade helt underbar personal som var väldigt hjälpsamma. Det behövs nästan när man ska pröjsa 800 kronor för en BH. *skratt* Men å andra sidan så ska de hålla väldigt länge och att få må bra och ha en hälsosam rygg och nacke kan vara värt 800 kronor. Och den sitter förbaskat bra! Sen att jag gick från en D-kupa till en F-kupa på en halvtimme behöver vi inte gå in på. ;) 



Skrik och panik!

Imorse fick jag något knäppryck och snoozade med motivationen att jag var tvungen att veta hur drömmen skulle sluta. Det blev 20 minuters sovmorgon. Tyvärr minns jag inte vad drömmen handlade om. Det kunde ju vara spännande att veta vad som var så viktigt.
Väl uppe så började jag pula med frukost och förbereda inför träningen. Men morgonlugnet avbröts snart av att jag fick sms från jobbet med frågan om jag kunde börja lite tidigare idag. Och det är klar man ställer upp för gänget. Så jag kastade i mig frukosten, gjorde matlådor, duschade och brummade iväg till jobbet. Behöver jag säga att det var lite grötigt på vägen? Men jag är inte den som klagar över plusgrader. Mer värme!



Veckoschema - Måndag

 
Jag tyckte att det var så praktiskt och funkade så bra med veckans schema här på bloggen så jag tänkte fortsätta med det. Det var enkelt för mig att gå in och titta och kanske inspirerar det någon läsare också. Jag hoppas att ni inte blir allt för trötta på det. :)



Veckoschema - Söndag




Save the date!

Det börjar bli dags att färdigställa inbjudningarna till bröllopet. Vi har kommit överrens om att det kan vara lagom att skicka ut dem i mars. Tanken är att vissa ska resa långt, hinna ta ledigt från jobbet osv. Vilken reality check det kommer bli när de väl är skickade. Vad verkligt allt kommer kännas!



Veckoschema - Lördag




Wedding dreams - The Hair

Ännu ett riktigt guldkorn jag hittade i senaste numret av BG är den här frisyren. Som ni vet har jag haft så svårt att bestämma vilken frisyr jag vill ha. Och jag hoppas för allt i världen att jag hinner spara ut håret långt nog för att göra denna frisyr. Den känns perfekt, precis som jag vill ha den. Åh, vad fin den är!



Förbannade omelett!

Jag har fått sådan avsmak för allt vad ägg heter av någon anledning. Bara inom loppet av några dagar och speciellt stekt ägg. Omelett är absolut värst. I morse fick jag verkligen pina i mig frukosten som bestod av omelett med ost och frukt till. Jag som alltid tidigare har älskat ägg. Vad hände?



Rosa vintagekorsett med spets

När jag bläddrade runt i senaste numret av BröllopsGuiden här om dagen tappade jag hakan. Jag kärade ner mig i ett ögonblick i denna rosa vintagekorsett. Jag har spanat runt efter något snygg att ha under brudklänningen men har verkligen inte hittat något som faller mig i smaken. Först nu! Och den här smaskigheten kostar bara strax över 300 kronor. Den ligger definitivt på min att-köpa-lista till våren när det börjar närma sig. 100 % jag och passar så perfekt in med allt annat. Den kommer från Brudklänningar.nu och jag har fått tillåtelse av dem att låna bilden och använda i min blogg. Att bara ta någon annans bild, oavsett företag eller privatperson är rakt av olagligt. Därför är jag så tacksam för att de var så trevliga och svarade så fort när jag frågade. Ännu ett plus liksom! 



Veckoschema - Fredag

Eftersom det blev lite knasigt denna dag med proteindrink två gånger så består frukosten idag istället av omelett med frukt. Det var egentligen gårdagens frukost men då blev det proteindrink istället. Byte av frukostar helt enkelt. ;)



När man förväntar sig så lite...

I dag hade jag inte alls någon lust att träna. Jag hade blandat ihop gårdagens träning med dagens så det var igår som jag skulle träna magen och idag som var intervalldagen. Men, men. Det gör ju ingen större skillnad. Däremot hade jag inte alls någon lust att träna idag. Allting har bara känts blä. Men så tänkte jag att det är de gångerna som är så viktiga. Inte bara träna när man har lust, utan också när man har bestämt att i dag är det träningsdag. Punkt. Och när man förväntar sig så lite... och presterar så bra! Det var det bästa träningspasset på länge. Jag märkte verkligen framsteg. Snart kan jag göra Renegade rows med hantlar. Passet gick så fort så jag utmanade mig själv i plankan en extra gång utöver passet för att se hur mycket jag orkar. Det kan vara spännande att jämföra. Det här var andra mag-passet och det resulterade i att jag orkade plankan i 1 minut exklusive all annan träning som inkluderade plankan. Nästa månad ska jag testa mig igen och se hur mycket mer jag orkar. Det är spännande och lite roligt att mäta sina resultat så.
Nu måste jag slänga ihop matdosor inför morgondagen då jag arbetar heldag. (Jag behöver verkligen ta lite nya träningsbilder...)



Frustrationer!

I dag efter att jag hade varit hos doktorn sprätte det till i mitt huvud. Jag blev så förbannad på min kropp och den här jävla vikten. Det hade varit en sak om jag hade ätit mig fet. Då hade jag åtminstone gjort ett val. Då hade det varit mitt eget fel. Men när det är på grund av en tillfällig sjukdom som gjorde att jag gick upp 20 kg på kort tid så kändes allting bara så värdelöst. Och eftersom jag har röd vecka kändes allt bara ÄNNU VÄRRE! Tillslut kastade jag av mig kläderna och ställde mig på vågen. Och då tändes ett litet ljus i alla fall. Trots att jag hade ätit och druckit, har jättemycket vätska på kroppen just nu och har röd vecka som sagt, så hade jag gått ner. Och jag vet att om en vecka när jag väger mig på morgonen som jag brukar och är av med all den här plufsigheten så kommer vågen att visa ännu mindre. Fast det känns helt sjukt frustrerande så VET jag att jag gör rätt. Det går åt rätt håll. Jag gör vad jag kan i alla fall...



Veckoschema - Torsdag




Takes One to Know One

 



Ordningen är återställd

Intervallträningen är klar. Det blev 35 minuter istället för 25 den här gången. 1x2 minuter hela veckan ut. Känns riktigt skönt i kroppen att ha det gjort. Imorgon blir det ett besök hos farbror doktorn. Ska bli spännande att se hur en blir bemött på en annan vårdcentral. Jag har insett att jag, sedan jag bokade besöket för två veckor sedan, har bävat inför att gå dit. Omedvetet funderat på vad som är viktigast att få fram eftersom jag är van vid att läkarna inte lyssnar på vad jag har att säga eller inte låter mig prata klart. Funderat på vad jag ska göra om jag inte får någon hjälp annat att de ordinerar min alvedon som vanligt. Jag hoppas verkligen att det blir bättre nu när jag har bytt VC.
Nu är det dags för ett sent mellis!



Det här går inte...

Jag kan helt enkelt inte förlika mig med tanken att inte träna idag. Det kryper i kroppen. Så fort maten har fått sjunka så blir det ett intervallpass. Min ceasarsallad som stod på menyn idag slutade i ett fiasko. När kycklingen var klar skulle jag skölja salladen och upptäckte att den hunnit ruttna sedan vi köpte den i söndags. Så det blev kyckling med lite dressing och en skål majs samt grönsaksjuice. Bara att göra det bästa av situationen. Nu är jag verkligen taggad på att hålla igång kost och träning. I know I can do it!



Bröllopsladdad

I dag är en sådan dag då jag är så löjligt laddad inför allt vad bröllop heter. Jag har hittat en helt fantastisk korsett i rosa med spets som passar perfekt för hela temat. Jag sitter och funderar på om jag ska beställa den eller inte. De har ingen retur på korsetterna och det är så svårt att veta hur den kommer sitta. Å andra sidan var den väldigt billig och jag har inte hittat några andra underkläder som faller mig i smaken. Och en korsett brukar ju hjälpa formerna lite extra på vägen. Får suga på den karamellen en stund till.
Desto mer jag bläddrar i bröllopsmagasinet desto mer upprymd blir jag. Jag längtar efter att få sätta mig med inbjudningskorten, placeringskort, titta på blommor, provuppsättning och börja prova klänning. I dag känns allting så härligt spännande helt enkelt!



Mina bilder i Bröllopsguidens annonser




Spikmattan

I förmiddags blev det ingen intervallträning. Jag hade så ont i min nacke när jag vaknade och det hade ingen lust att släppa taget trots massage, voltaren och värktabletter. Och jag sov ganska dåligt natten till idag på grund av ledvärk. Så istället för att ta den tiden till att träna så låg jag en stund på spikmattan. De gör verkligen undervärk. Första gången var jag rädd för att det skulle göra ont att ligga på spikmattan, men när jag väl lägger mig så somnar jag nästan. En blir så avslappnad i hela kroppen. Det onda, tycker jag, är när en sätter sig upp igen och alla spikarna liksom släpper. En blir alldeles röd och knottrig på ryggen efteråt. Jag har fortfarande lite ont i nacken, men det känns betydligt bättre och nu ska jag nog klara av att jobba fyra timmar. Hinner och orkar jag så tränar jag ikväll istället. Annars får jag byta någon av mina vilodagar mot denna dag. Och jag har ju lagt in ganska mycket träning så att det inte ska vara hela världen om jag skulle missa ett pass.



Sammanfattning träning vecka 3

Förra veckans tränings var inte särskilt märkvärdig får man ju erkänna. Men jag tränade i alla fall. Jag tror helt enkelt jag behövde en veckas vila.



Veckoschema - Onsdag




Nu åker julen ut!

Igår plockade jag bort alla ljusstakar, alla julgardiner och juldukar. Det är så skönt att få ut julen i förrådet så en hinner bli sugen lagom till nästa år igen. Stakarna byttes mot våra vanliga fönsterlampor för att ändå få ljuset när det är mörkt på kvällen. Lite mysfaktor med andra ord.



Bröllopsguiden - mina bilder

Idag när jag gick och huttrade den lilla biten mellan bilen och dörren passade jag på att gå förbi postlådan Innan jag öppnade postlådan så fantiserade jag om chocolate chip cookies och övervägde att baka. Men där låg ett stort tjockt paket och jag visste genast att det var senaste numret av bröllopsgudien. Då släppte jag alla tankar på att slavra och äta skit. Jag ska ju gifta mig! Och dessutom visste jag att min annons var med i denna upplagan. Vad jag inte hade tänkt på var att även två andra annonser använt sig av mina bilder (med tillåtelse, så klart!). Så då blev jag extra lycklig! Jag tänkte visa er lite bilder senare. Men nu har jag något att bläddra i och få lite inspiration medan jag väntar på maten. 



Nästa tatuering inbokad

Världens bästa Iza ringde för en stund sedan för att meddela att tatueringstid är bokad! Så glad jag blev! Den 15 februari ska min andra tatuering befästas på min kropp. Andra änden den här gången, haha. Motivet får ni se när det är klart. Ovan ser ni bilden på den första när jag precis gjort den. Så galet nöjd med den.



Toy Soldier

 
Dagens träningspass är avklarat. Idag körde jag 2 x 10 istället för 3 x 15. Omväxling förnöjer som man brukar säga. Antagligen kommer jag köra 2 x 10 under alla veckans träningspass. Nu ska jag snart skutta in i duschen och förbereda lunchen för magen kurrar och jag är ganska svettig. Den träningsmusik som dominerar just nu är för övrigt Britneys musik från 2007. Jag har aldrig varit något större fan av Britney Spears men nu har hon fått stå för bakgrundsmusiken till pumpet i snart tre veckor. Men om ni har några tips på bra träningsmusik får ni gärna dela med er i alla fall. Jag lär ju tröttna förr eller senare. Jag delar med mig av dagens bästa träningslåt i alla fall!



Veckoschema - Tisdag

 



Räddaren i nöden

Jag kände att magen var tom när jag kom hem och skulle sätta mig med kvällens akut-jobb. Så jag tog det jag inte hann äta som mellis på jobbet. Ett ägg och en äggvita. Snabbt, enkelt, gott och nyttigt. Idag blev det räddaren i nöden. Det är min absolut största svaghet att jag blir hungrig på eftermiddagen och äter onyttigt på grund att att jag är FÖR hungrig och omotiverad. Och att jag skulle hinna äta middag klockan 18:30 idag vad ju bara att drömma. Men nu ligger snart fiskburgarna i stekpannan och jag ska förbereda salladen till.



Tallink Silja

Denna dära lugna eftermiddagen blev inte som jag tänkt mig. De hörde just av sig från SVMC och meddelade att Tallink Silja behöver materialet typ... igår? Så det blir fullt ös, medvetslös tills det är klart ikväll. Men... jag älskar mitt jobb! 



Wedding dreams - the look

 
Igår passade jag på att prata lite med min goda vän som också ska göra min make up inför bröllopet. Jag tycker att frisyr och make up är bland det svåraste. Jag vet inte om jag är särskilt traditionell eftersom jag helst slipper den stora uppsättningen med lockar och flätor. Jag vill helst ha en enkel uppsättning med stora lockar förutsett att håret har hunnit växa en liten bit. Gärna något som är inspirerat av Reese Witherspoons lockar.
När det gäller sminket så har jag tidigare haft en provsminkning med Trix som var vrålsnygg, men som inte kändes helt rätt. Men nu tror jag faktiskt att jag har bestämt mig för hur jag vill ha det. Det blir en varm kopparfärgad färg på ögonlocken som lyfter fram det blå i mina ögon och mina klassiska måsvingar som jag känner mig lite naken utan. Vi har också diskuterat vikten av att jag behöver vattenfast make up. Risken är att jag kommer gråta som en liten barnrumpa. I wish I wasn't an uggly weeper. Men man kanske kan träna på att gråta snyggt? 



Prata till sent in på natten

Igår klev jag innanför dörren 20 minuter över tolv ungefär. Jag var hemma hos en vän som jag inte träffat på länge och vi bara pratade till ganska sent på kvällen. Vi behövde nog bara få prata ut båda två och få lite guidning i livet. Känns väldigt skönt såhär i efterhand faktiskt.
Jag som är en riktig rugguggla på morgonen vad rädd att det skulle påverka min uppstigning eftersom jag slog ihop de stora blå klockan 01:00. Men jag tror att det var viljekraften och inställningen som vägde över för även om jag snoozade några minuter så satt jag och åt min frukost 20 över 8 imorse precis som planerat. Och jag har nu avklarat mitt intervallpass också det enligt planerna. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan är det dags att laga lunch och förbereda sig för en halv arbetsdag. Det är faktiskt skönt med rutiner.



Veckoschema - Måndag




Wedding dreams - the dress

När det gäller bröllopsklänningen så handlar det inte så mycket om att hitta den perfekta klänningen. För det har jag redan gjort! Den är ganska enkel och inte alls så överdådig som jag trodde att jag skulle vilja  att den ska vara. Eftersom den ska sys så ska jag beställa mönstret från staterna. Och det 'drömmande' eller panikande om man så vill är just nu att komma iform så den sitter snyggt. Jag bävar mig hela tiden lite inför att beställa mönstret eftersom jag vet att jag inte kommit i form så mycket som jag önskar vid det här laget. Det är väl ganska naturligt att man vill se snygg ut i sin klänning? Man vill ju känna sig bekväm med sig själv under en så stor dag. Och resten av livet också för den delen.



Kosten först, träningen sen

Träningen är egentligen inte särskilt svår. Jag kan kompromissa och komplettera. Jag kan byta dag om det kommer förhinder, träna senare eller tidigare, eller träna lite mindre en vecka och lite mer en annan. Men träningen är bara det näst viktigaste. Det är maten som kommer först. Den kan jag inte hoppa över, kompromissa genom att äta mindre ena veckan för att äta mer andra osv. Och de senaste två veckorna har jag verkligen slarvat. Jag vet att mycket av det beror på den enkla anledningen att jag inte haft tillräckliga rutiner och planerat ordentligt. Jag tycker automatiskt att det blir svårare när jag jobba samma tider varje dag eller ens varje dag. Jag har struntat i ett mellanmål fast jag tränat mycket och jag har ätit sådant som inte ingår i kostplanen för att jag tidigare hoppat över mål och tappat orken helt enkelt.
Därför har jag planerat nästa vecka i punkt och pricka. I slutet av månaden kommer den första invägningen och jag vill åtminstone känna att jag gjort någorlunda bra ifrån mig under månaden som har gått. Jag har undvikit godis som jag har lovat och legat bra till i träningen. Men istället har jag ätit annat strunt utanför kostplanen och som sagt hoppat över måltider. Vägningen kommer jag göra för min egen skull och jag vet innerst inne att det resultatet inte är det viktigaste. Jag styrketränar mycket och har sett skillnaden där. Den senaste tiden har jag tänkt att jag varit på en platå, men det beror nog mest på matslarvet om jag tänker efter. Så vi får se vad det blir för sammanfattning efter en månads resultat. Ni kommer få se mitt schema dag för dag här på bloggen under veckan.



Jonas Lindh korrar åt P4

Om ni inte har något annat viktigare för er (vilket ni så klart inte har) så tycker jag att ni ska göra som jag. Lyssna på Jonas Lind när han pratar i P4 Västmanland. Vill man ha mer av Jonas kan man besöka hans blogg HÄR. För att lyssna på radioklippen klickar ni helt enkelt på bilden. 



Wedding dreams - the cake

Åh, det finns så mycket man vill ha vissa stunder när man planerar bröllop. Och det är så lätt att tänka; "Det här kan vi unna oss, för vi gifter oss bara en gång". Och ja, visst är det så. Men vart ligger fokus? På att få gifta sig med världens underbaraste? Eller att få den perfekta bröllopstårtan? Jag är övertygad om att vi kan få ett 'perfekt' bröllop utan att behöva lägga en förmögenhet på det. Men OM man får drömma lite så skulle jag nog ha valt en tårta designad av Johanna på Johannas tårtor. Jag är helt förälskad i hennes rentårta som ni hittar bilder på om ni klickar HÄR. Jag kan bara drömma om vad hon skulle kunna göra om temat var sommargrönska. Jaja, vi får nöja oss med en 'enkel' och vanlig bröllopstårta istället. Men den ska ju ändå ätas upp nästan på en gång. ;)



Resten av ditt liv

 



Beloved winter, I'm breaking up with you...




Lilla, lilla magen

Det känns som om det var en evighet sedan jag fick träna magen sist. Jag insåg efter en vecka att jag antagligen överansträngt musklerna lite. Dock inte så mycket så att det blev en riktig muskelbristning. Så det har känts som träningsvärk i nästan två veckor nu. Men igår när jag skulle lägga mig så slog det mig, jag har inte ont längre! Det ljöd ett litet glädjetjut i sovrummet och A undrade nog vad sjutton jag sysslade med. Men nu känns det safe att träna igen. Eftersom jag överansträngt vill jag inte träna innan det känns helt bra igen. Nu är det full fräs frammåt! Fast först; sen frukost och förbereda lunch innan jag ska åka mot jobbet. Hoppas hinna träna ikväll. :)



En middag för dem utan hem

Det event som jag skulle 'sponsra' idag, om man nu kan kalla det så, var en trerätters middag för alla hemlösa i min stad. Det är tre kärleksfulla ungdomar som arrangerat en jättefin kväll där de som är utsatta i tillvaron var välkomna. Mat, dryck och härlig underhållning som fick gästerna att skratta högt och klappa händerna i takt. Vissa ville till och med sjunga med.
 
Och det är märkligt med välgörenhet. När man står där så är det en sådan blandad kompott av lycka, egoism, sorg och skuld. Lyckan i att se andra människor lyckliga för en stund. Egoism för att man njuter av att få vara där och delta i kombinationen av att inte kunna göra med som skapar en skuldkänsla. Sorg framför allt över hur fruktansvärt orättvis världen kan få vara. Att jag får sitta här och äta mig mätt varje dag, sova mig utvilad varje morgon och krama om den jag älskar varje eftermiddag. Att jag tar det som självklarheter, vilket det inte är för alla.
 
Men jag kan inte låta bli att känna en viss eufori över att det finns människor som har så mycket kärlek i sig att de delar den med dem som behöver det mest på alla sätt de kan.

Jag kommer inte visa några bilder här från kvällen, med respekt för de närvarande. Kanske länkar jag senare.



Såhär tränar jag magen




Från ett jobb till ett annat.

 
Jag kom precis hem från mitt jobb på transportstyrelsen och har hunnit äta. Om ca 15 minuter ska jag vidare till nästa. Tar min bok som snart är slut och kryper upp i soffan och söker lite ro innan jag åker. 
 



Resultatet av träningen

Igår skulle jag träna två pass. Ovan ser ni resultatet. Det blev kokostoppar istället. Men det är inte allt! Det blev faktiskt morotskaka också. Jag har alltid fått höra att jag är väldigt duktig på att baka. Själv har jag aldrig tyckt att resultatet blivit särskilt märkvärdigt. Men på senare tid har jag börjat inse att folk faktiskt menar vad de säger. Jag får oftare och oftare genuint beröm för mina små verk. 
 
Anledningen till att det blev bakning igår istället för träning var att Katja kom förbi. När hon är här slutar det alltid med att jag bakar medan hon dricker vin och tittar på samtidigt som hon fnissar åt hur hysterisk jag ser ut och hur mycket jag kladdar. Men resultatet blev gott! Jag har ingen ångest över att jag inte hann med igår. Mitt mål är att hinna träna tre pass i veckan i snitt. Förra veckan blev det fem pass. Hinner jag med ett pass denna vecka är jag på det torra. Jag tränar när jag känner för det och igår kände jag helt enkelt inte för det. Och nu måste jag sticka till jobbet!



Lyckligt lottad

Vaknar upp av min blivande underbara make som kysser mig hej då på väg till jobbet. Får ligga kvar i en varm säng och dra mig tills klockan slår nio. Möts sedan av en spinnande katt som ger all sin kärlek utan krav. Vet att jag har jobb och möten att se fram emot under dagen. Sådana stunder inser jag något som jag glömmer lite för ofta. Jag är lyckligare lottad än många andra här i världen.



Såhär tränar jag säte och ben




Grafiskt arbete åt Sveriges Motorcyklister

Här ser ni en del av det arbete som jag gjort åt Sveriges Motorcyklister. Jag har fått klartecken från dem att visa upp det nu.



I'm a radio freak, yes I am

Kan man bli beroende av att lyssna på radio? Tydligen då. Vilken tur att jag känner att jag har det på det torra när det gäller framtida förhållanden. Jag vet inte hur sexigt det är att ha som personbeskrivning på dating-sajterna Beroende av att lyssna på radio och livrädd för valar!" Japp.
Hur som helst har jag arbetat färdigt för dagen på transportstyrelsen. Vilken tur jag har, som den senaste tiden, alltid hamnar på arbetsplatser där folk faktiskt är glada och trevliga! Inget illa ment mot mina tidigare arbetsplatser där jag träffat många underbara människor. Men det har inte hänt så ofta tidigare att jag kommit till arbetsplatser som fyllts av skratt, glädje och hjärtliga mottaganden när man anländer till arbetet. Men min 'arbetsdag' fortsätter på hemmafronten. Jag ska städa upp allt skräp jag har spridit omkring mig, tvätta, diska och steka ca 1,5 kg kött i ugnen. Utöver detta blir det träning. Veckans första, och kanske andra, pass. Jag har i alla fall bra sällskap när jag ligger på golvet och utför mina övningar som ni ser.
Rasmus the pep-katt!



Vart tog vägen vägen?

Härligt väder att köra i! Strålande sol, torr asfalt och inte ett moln på himlen! Eller? Snarare snorhalt, dimma, snöfall och snörök i all oändlighet. Jag körde extremt sakta. Dagens seriekrock som skett söder över i landen fungerade lagom avskräckande och jag lider verkligen med alla inblandade. När jag ser någon som kör oaktsamt tänker jag ofta på det att de inte bara utsätter sig själv för fara. Alla medtrafikanter kan också bli skadade. Idag var det 50 personer som krockade på ett ställe och tyvärr omkom tre stycken.
Det känns tryggt att ha det privilegiet att få sitta i mitt vardagsrum, mätt så jag tror jag ska spricka med en katt som också snart spricker fast av kelsjuka.



För den goda sakens skull

 
Det händer att man som fotograf och företagare får frågan om att sponsra eller delta i olika evenemang utan ersättning. Ännu oftare händer det att bekanta frågar om samma sak, framför allt i början. Även om man vill vara delaktig och hjälpa till så varken kan eller hinner man ställa upp på allt. Och det kan lätt skapa en märklig relation till kunderna. Om vissa behöver betala men inte andra?
 
Hur som helst fick jag frågan här om dagen om jag kunde tänka mig att ställa upp som fotograf för ett event som sponsor eftersom ingen ersättning utgår. Och den här gången har jag valt att tacka ja. Det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat faktiskt. Eftersom jag inte vet hur 'hemligt' det hela är en så berättar jag inte mer än såhär först på fredag när eventet är genomfört. Men jag ser verkligen fram emot det!



Mat för en vecka

 



Varför låter vi oss luras?

I går innan jag slog ihop de stora blå så tittade jag på senaste avsnittet av Vetenskapens värld. Jag tycker att gårdagens avsnitt var ovanligt intressant. Det handlar om hur våra hjärnor fungerar i sina (smarta?) snabbkopplingar för att processa information snabbt. Det är ju också en av anledningarna som gör att vår annars så logiska hjärna låter sig luras. De pratar om varför det gör att magi fungerar så bra på oss människor om man bara vet hur man ska göra för att lura oss. De behandlar också ämnet hypnos.
 
Jag tycker att det är väldigt spännande hur människan fungerar i såväl kroppsspråk som hur våra hjärnor fungerar. Så det kanske är därför jag blev så väldigt fascinerad av avsnittet. Men det var ett spännande avsnitt på så sätt att programmet hela tiden testade tittaren också så jag tror det kan vara spännande för den som inte är jätteintresserad av ämnet också. Vill man se avsnittet på SVT Play som visas i 29 dagar till kan man klicka HÄR. Det kommer även att visas två delar till om man gillar det första avsnittet.



Dagens (snabba) middag

Dagens middag fick bli pannbiffar på sallad med majs. Extra mycket vitlök i biffarna så klart. Det är det bästa med den här kosten. Allting går så snabbt att laga. Och så är det gott förstås! Och jag kan meddela att jag blev ordentligt mätt efteråt. Men jag har gjort en veckomeny så ni får se hur jag äter under en vecka som jag tänkte visa er imorgon och nu ska jag göra en liten redovisning av hur jag tränar. :) Det hade varit MYCKET enklare om jag inte gjort det (idiotiska) misstaget att av bara farten spara photoshopfilen EFTER att jag hade slagit ihop alla lager. Bara att börja om. ;)



Hard wörk wörk

I skrivande stund sitter jag av sista haltimmen på jobbet. Det är alltid lugnt såhär innan stängning. För att fördriva tiden så, förutom att småtjattra med mina kollegor, så läser jag bloggar. Jag försöker 'spara' på blogginläggen lite så jag ska ha att läsa kommande dagar under arbetsveckan också. Med andra ord; ni bloggar för lite! Fast jag är väl knappast rätt person att påpeka något sådant. Men jag försöker bättra mig, jag lovar.
Något som jag har konstaterat när jag läser bland blogginläggen är att väldigt många handlar om mat. Eller handlar och handlar. Många inlägg är i alla fall relaterade till någon form av kost. Kanske är det extra påtagligt just nu eftersom jag själv är hungrig. Men det är verkligen en explosion av inlägg som handlar om middagar, bakverk och lyxiga efterätter. Jag blir sådär sugen att jag tänker på allt jag vill testa. Men efter en stunds eftertanke inser jag att det antagligen är mycket godare att bara få drömma om hur gott det vore. Unna sig; ja. Men inte alltid. Jag tänkte skriva ett vecko-schema när jag kommer hem. Det är så mycket lättare att hålla sig till schemat om man har ett! 



Berättelsen om Pi

Nu är vi hemma från bion igen. Den var mycket läskigare än jag väntat mig. Ni som har sett den förstår vad jag menar när jag säger att jag är rädd för stormar, vatten och större fiskar. För att inte tala om de där läskiga djupvattenfiskarna. Huva. Vissa gånger fick jag gömma mig mot Andreas axel. Men i övrigt var filmen bra tycker jag! Fantastiskt sceneri och jag tycker nog att den var över förväntan. Sedan om det var för att jag inte hade så höga förväntningar då jag inte hade sett någon trailer eller för att den faktiskt var bra vet jag inte. Jag behöver nog få smälta den lite.
 
Hur som. Nu är matlådan klar. Dags att krypa ner under täcket så jag orkar till jobbet imorgon. Man ska ju inte bara orka dit, man ska orka jobba också. Förra veckan kändes det flera gånger som om jag skulle slå huvudet i tangentbordet. Inte okej!



Frozen on the inside

Det blev minsann ett träningspass till!
När jag skulle ta bilen för att handla efter träningen idag var det rysligt kallt. Tydligen så kallt att jag var tvungen att skrapa rutorna på insidan av bilen?! Hurr, burr!
Men om en stund blir det bio med älsk. Vi dissar Hobbit på grund av dåliga omdömen och tittar på Sagan om Pi istället. Hoppas den håller måttet!



Veckans träning

Målet som kvarstår är 72 pass före 29 juni 2013
 
Pass tränade denna vecka: 5
Totalt antal pass avklarade: 5
Totalt antal pass kvar: 67
 
Det kan bli totalt 6 pass denna vecka också om jag orkar med ett intervallpass idag eller imorgon. Ärligt talat har jag ganska mycket att göra trots att det är helg. Men den kommande veckan kommer bli lite skönare. Då jobbar jag bara heldag tre av fem dagar. De resterande två är halvdagar så då hinner jag göra lite mer företagsjobb och återhämta mig mellan allt. P ringde från SVMC i torsdags och frågade om jag hade tid att göra ett jobb. Jag älskar att jobba med dem. De är alltid trevliga, tydliga och lättsamma. Dessutom är det ju roliga jobb jag för göra! Kanske kan jag visa lite av de jobb jag har gjort åt dem, men jag måste höra med dem först. Nu är det dags att fylla magen. Jag blir alltid så dålig på att äta på helgerna. Antingen blir det som igår; svull. Vi åt hemmagjord pizza och bakade brownies. Eller som idag. Jag glömmer totalt att äta. 



Listen to your body...

Jag hade inte planerat att träna idag. Men sen så var jag lat när jag kom hem och åt potatisbullar. Alldeles kolhydratstinn kunde jag plötsligt inte låta bli att träna. Det blev armar, axlar, bröst. Dum som jag var lagade jag lunchlåda EFTER träningen. Trött och inspirationslös. Potatisbullar i lunchlådan ocskå med grönsaker till. Nu måste jag börja lyssna lite på kroppen. Jag har sovit dåligt för att jag haft sådan träningsvärk i mage och ben att jag vaknat och suckat högt av smärta varje gång jag ska vända på mig. Med andra ord; det blev inga military press i dagens pass. Det blir vilodag tills jag känner mig återhämtad och skärpning med kosten igen! Imorgon eftermiddag kommer jag nog ha träningsvärk i heeeela kroppen nämligen.



Kattens och hundens dagbok

Har man någonsin haft att gör med en katt så bör man lyssna på det här hysteriskt roliga klippet!
 



Back on track with the back!

Idag var det rygg som stod på schemat. Något som jag varit RIKTIGT dålig på att träna tidigare. Jag har både tyckt att det har varit tråkigt och slarvat. Men det blir alltid vad man gör det till. Och nu har jag gjort ryggträningen rolig. Det var knappt så jag orkade mitt sista set. Precis som det ska vara egentligen. Jag ska dricka en Night-Pro som återhämtning nu. För er som inte vet vad det är så är det en proteinshake med långsamt protein som passar bra när man ska sova. 
 
Igår gjorde jag två pass och idag ett. Då återstår 69 pass fram till slutet av juni. Det kommer gå som en dans! Imorgon kör vi armar, axlar och bröst. Då tänkte jag också visa vad jag har för upplägg på min träning om jag minns och orkar.



174 dagar till bröllop

Jag fick för mig att räkna dagarna tills jag gifter mig med världens underbaraste. Det är idag 174 dagar kvar. Ungefär samtidigt insåg jag att jag har 174 dagar på mig att komma i form. Det hela slutade med att jag gjorde ett super-ben-pass. Jag kunde inte hjälpa mig själv helt enkelt.
 
Spännande faktum är att 174 dagar är lite mer än 24 veckor. Förutsatt att jag tränar 3 pass i veckan (oftast tränar jag lite mer) så hinner jag träna 72 pass until the big day. Challenge; accepted!
 
Bilden är tagen året vi träffades.



Nära och kära

I helgen har vi haft besök av min bror och hans käraste. Vi har mest druckit lite vin, ätit gott och spelat spel tillsammans. Lugn och skön helg med andra ord. Vi spelade ett kinesiskt spel som tar ganska lång tid, men jag tog hem den slutgiltiga segern.
Nu har jag precis tränat mage. Jesus, vad jag har tappat form på det området. Imorgon är det däremot tillbaka till jobb igen (om jag tar mig ur sängen med all förväntad träningsvärk). Så jag ska passa på att laga lite matlådor så jag har lite mer tid i veckorna efter jobbet och hinner träna lite då med. Annars hinner jag bara göra nya matlådor och sen är det dags att sova.
Och även helgen har varit godisfri än så länge. Det enda "söta" vi ätit är några kolakakor och en blåbärsdessert på nötbotten som 'ingår' i dietkosten. Godisförbudet hittills har varit lättare än väntat. Kanske med tanke på att vi får äta lite 'bakverk' när vi har främmande. Men som sagt har vi ju valt de nyttigare alternativen.



En syndens dag.

I dag syndar jag. Jag frångår dieten och äter något annat. Något som inte ingår och njuter för fulla muggar. Det är ju lördag och allt. Att det råkar vara potatisbullar jag syndar med är en helt annan femma.
 
Vi (jag och min käraste) har bestämt oss för godislöfte i ett halvår framöver. Det går bra sålänge jag inte vänder mig om på kontoret och råkar stå öga mot öga med paradisasken samtidigt som en vindpust går åt mitt håll. Då kan jag erkänna att jag blir lite sugen. Jag hittade även en kola i min väska idag som jag i vanliga fall hade kastat i mig på några sekunder. Men jag har inte ätit en enda godisbit sedan 1 januari. Det känns inte som någon jättebedrift när jag tittar på skrivbordskalendern som visar att dagens datum är 5. Alltså fem dagar har jag gått utan. Men det är ju de första dagarna som är värst! Och jag har klarat mig såhär långt. Men nu syndar jag alltså med potatisbullar. Hur ska detta sluta?



Gör det lätt, inte svårt!

Ibland känns det sådär tungt med motivationen och orken sinar. Då brukar kosten också bli tung. Men jag har bestämt mig för att göra det lätt för mig. Det ska vara roligt och GOTT att vara nyttig. Därför blev dagens diet-mellis granatäpplekärnor, ananstärningar, blåbär och vaniljkesella. Mathimmelen i tallriksform. Nu ska jag dyka ner i ett varmt bad. Träningsvärken från grådagens pass har minst sagt gjort sig påtaglig. En skön smärta.



Change of plans

Jag har planerat om min träning lite. Jag har helt enkelt gett upp de kassa halvmotiverade helkroppspassen och fokuserar nu på ett område i taget istället. Det ger så mycket mer! Idag blev det armar och axlar. Puh! Jag har märkt att jag tar i mer när jag lyssnar på musik också. Jag blir liksom mer... laddad! Nu återhämtar jag mig med en shake natt-protein. Ska vila en stund innan jag kastar ihop morgondagens lunchlådor. Sen är det dags att sova!