Bröllopslycka!

Idag är jag sådär sprallig i hela kroppen. Igen! Så jag har riktigt svårt att sitta still, haha! Vi var först till banken innan vi bänkade oss på ett café i väntan på vår wedding planner. Och först skulle vi titta på bröllopstårta och blev riktigt besvikna. De på bageriet var riktigt snorkiga och inte alls trevliga. Det vägde inte direkt upp till det faktum att deras tårtor inte såg särskilt fina ut. När vi frågade om laktosfria tårtor sa de att det bara fanns maräng att välja på då? Det är väl bara att baka med laktosfritt? Men icke. 
Då åkte vi istället till en blomsterbutik får att få tips om blommor. Vilken skillnad i service! De var verkligen supertrevliga, lyssnade på vad jag hade för frågor och det känns verkligen som att de förstod mig perfekt! Min bukett kommer att bli den finaste någonsin. Under tiden som vi gick igenom detaljerna med floristen smög Andreas iväg. När jag var på väg ut från butiken hade han köpt ett gäng med rosa rosor som han sett på vägen in och tyckte att jag skulle ha. Min älsklingsplutt!
 
Nu fortgår bara jakten på en snygg bröllopstårta och trevlig personal. Svenska bröllopstårtor är ju ganska fula i min mening. Jag vill ju ha en amerikansk skapelse som DENNA men med smaken av en svensk tårta. Lite fler våningar då förstås. Men inga bagerier vill ju göra amerikanska tårtor så vi får väl försöka oss på någon form av kompromiss. ;)



Wedding planing

Idag är det bröllopsplanering för hela slanten. Vi har gjort en lista på allt som ska göras samt en lista på menyn. Nu ska vi iväg och konsultera om tårta och blommor bland annat. Det ska bli så spännande! ^^



Bästa svärföräldrarna

För några veckor sedan fick vi ett litet brev på posten. Då var det de bästa svärföräldrarna som hade skickat ett alla hjärtans dag-kort til oss. Så himla mysigt med de där små gesterna. Det var ett fint kort med gratulationer till vårt andra år som förlovade. Vi fick även två trisslotter som vi tyvärr inte vann några miljonbelopp på. ;)



Angående kikärtorna...

Om de ser ut såhär när ni har ut dem ur ugnen så har ni låtit dem stå inne lite för länge. Jag skulle rosta några av mina lite extra eftersom de var lite mjuka än. Sen glömde jag visst bort dem. Nu ser de mest ut som små harlortar. Inte särskilt aptitligt.



Occasion for celebration

 
Det roliga beskedet som jag berättade om tidigare var att Andreas har fått fast anställning på sitt jobb vilket också innebär att han kommer få sin lärarlegitimation godkänd. Det är ju en förutsättning för att få fast anställning i framtiden och att faktiskt få jobba. Dessutom fick han en löneförhöjning i och med vidareanställningen. Det firade vi igår med alkoholfri skumpa, kokosplättar med jordgubbsmarmelad med smak av vitt vin och lime. Hur gott som helst. Bilden på jordgubbarna fick fungera som utfyllnad eftersom vi har utökat godislöftet och inte fick äta det igår. Jag är så himla glad för Andreas skull för jag vet att han trivs så himla bra med sitt jobb och sin arbetsplats!



Snabba pass

Dagens träningspass är färdigt. Jag gillar de korta intensiva passen för att jag svettas mer och det blir jobbigare. Jag måste dock vänja mig vid just det faktum att de går så snabbt. Även om jag vet att det är det bästa träningssättet för mig just nu så känns det lite ovant och konstigt. Fast Andreas skulle hålla ner min överkropp under en övning och mitt i övningen så släppte han greppet, haha! Jag velar lite fram och tillbaka hur vida jag ska komplettera med ett gymkort eller inte. Just nu tycker jag att det funkar bra att träna, men så funderar jag på om jag kan få mer varierad och tuffare träning på gymmet. Förutsatt att jag tar mig dit. Får nog fundera en stund till! Såg förresten en inspirationsvide som Jenny lagt upp på sin blogg och jag blev helt såld. Nu tittar jag på den så fort jag känner att jag behöver lite extra träningsmotivation.
 
 



Shopping fabric for the big white dress

Idag träffade jag Lena som ska sy min bröllopsklänning för att titta på tyger. Men det var väldigt dåligt utbud på den typen av tyger i Rosa huset tyvärr. Så på fredag packar vi in oss i bilen och pyser till Västerås och ser vad som finns där istället. Det ska ju vara någonting som känns rätt. De hade mest superglansiga sidentyger där vi var idag och det känns inte alls som den sortens tyg jag vill ha på min klänning. Det passar varken stilen på klänningen eller mig. Någon dag ska vi också beställa Andreas kravatt och väst. Han kommer bli så fin!
 
Andreas fick också ett väldigt roligt besked idag så jag tänkte passa på att köpa med mig en flaska alkoholfri champagne för att fira med ikväll. Sen har Andreas också tagit lite ledigt under elevernas sportlov så från och med imorgon har vi hela veckan ledig tillsammans. Mysigt! Vi har massor med fixa-inför-bröllopet-ärenden som vi ska passa på att uträtta. Så som titta på blommor, tårta, cake topper osv. Och imorgon ska jag träffa en av mina brudtärnor och hennes lilla dotter för första gången. Perfekta mysveckan med andra ord.



Framgångsplan och utökat godislöfte

Det känns lite som en nystart idag. Jag hade tappat kompassen lite ett tag. Inte så att jag åt en massa skit varje dag igen eller så. Men jag visste inte riktigt vart jag ville komma eller hur jag skulle ta mig framåt. Så jag gjorde en framgångsplan, en långsiktig plan, för hur jag ska komma i form. Den kommer jag berätta om mer senare. Sedan bestämde jag mig också från att idag utöka mitt godislöfte. Vi har tidigare sagt att vi inte får äta godis, men det är tillåtet med bakning och så. Det har uppenbarligen inte funkat. Vi har ätit alldeles för mycket annat så som chokladdoppade jordgubbar, bakat kladdkaka osv. Så nu är det enda tillåtna i sötsaksväg sockerfria bär- och fruktpajer. Det ska bli skönt att vi gör även detta gemensamt, jag och Andreas för det är så mycket svårare när den ena i hemmet äter och den andra försöker låta bli. Det här kommer gå bra!
Dagens pass var dessutom riktigt tufft och helt j*vla underbart så jag blev nästan sugen på ett pass till. Men jag ska försöka att inte överträna. Ett tufft styrkepass och en långpromenad får räcka idag. Jag tror jag fick mycket av min energi tillbaka när jag låg på sängen och värmde mig i solen med senaste numret av iForm tidigare idag. 



Vårsol och kålpudding

Jag kom precis in från en promenad i den härliga solen! När jag vandrade förbi postlådan såg jag också att ett nytt nummer av iForm har landat och om det inte hade legat en kallelse från folktandvården där hade dagen varit perfekt. När jag promenerade fick jag också ett gulligt sms av Andreas. Inte puttinuttgulligt. Mer en uppdatering av hand dag och undrade vad jag gjorde. Jag tycker det är ganska mysigt att han gör det sådär ibland när man minst anar det. Nu ska jag äta kålpudding, mums, och sen ska jag luta mig tillbaka med katten i soffan och läsa iForm!



Torrostade kikärtor

I helgen passade jag på att göra ett litet enkelt och nyttigt snacks för de stunden då magen kurrar och matlådan känns lite för långt borta. Nämligen torrostade kikärtor! Så himla gott och man kan verkligen anpassa dem efter egen smak med hjälp av kryddningen. Såhär gjorde jag mina:
 
2 förpackningar kikärtor
4 tsk rapsolja
vitlökskrydda
grillkrydda
salt
 
Skölj av kikärtorna och låt dem rinna av så de är någorlunda torra. Det går ganska snabbt. Lägg dem sedan i en påse med oljan och kryddorna och rör om så att allting blandas. Häll ut dem på en plåt och stoppa in dem i ugnen i 200 grader. Mina tog ungefär en timme men man eftersom det varierar från ugn till ugn så får man prova sig fram. Proteinrikt, mättande, gott och hälsosamt mellanmål!



Sa någon fredag?

Fredagsmys under fredagsfikat idag. Egentligen skulle det vara keso och frukt till melliset men eftersom det är fredag så blev det vaniljkesella istället. Mumma!



Friday love!

Idag är det fredagskärlek på jobbet. Humöret är på topp och alla är glada. Precis som det ska vara med andra ord. Ser fram emot en lugn helg nu med mycket sömn och mys med kära sambon. Tänker även göra en plan för hur jag ska komma i form. Jag har tappat spåret totalt känns det som. Jag har varit låg och inte kunnat träna på grund av tatueringen. När jag har haft besök och varit bortrest har jag hållit mig till kosten ganska bra, men det känns inte som att det är så bra som det skullle kunna vara. Så nu ska jag som sagt lägga upp en ordentlig plan för framtiden. Jag har bestämt mig för att inte väga mig den här månaden heller. Det känns som ett bra beslut!



Inte bara näthatet. Hatet.

Frågor kring mobbing ligger så nära hjärtat för mig. Och det värker i hela mig när jag ser den här dokumentären. Klicka HÄR för att se den.



Bättre bild på tatueringen

Här kommer en lite bättre bild på tatueringen igår efter att vi hade smort in den. Ni som har tatuerat er kan tänka att det sved en aning när de kom bak mot hälen och kring fotknölen va? Men vill man vara fin får man lida pin eller vad säger ni? ;) 



Don't know how to feel

Jag är inte helt säker på hur jag känner inför det här med att jag har gått och blivit morgonpigg. Nog för att det är himla trevligt att slippa släpa sig ur sängen varje morgon, men jag orkar ju inte vara uppe längre för att jag går upp tidigare. Jag orkar vara vaken lika många timmar som tidigare totalt, vilket innebär att när klockan slår tio så är jag totalt däckad. Å andra sidan finns det en viss charm i att vara vaken lite före alla andra och sitta och känna lugnet innan staden vaknar till liv. Jaja, jag går ju inte upp så himla tidigt men numera börjar jag vakna av mig själv kring 6-7 tiden. Idag orkade jag inte ligga kvar längre när klockan närmade sig 8 så jag smög upp och skickade iväg lite jobbmail medan Iza och Jonathan sov. Jag har ju en bröllopsfotografering om ett par veckor och jag hinner inte träffa brudparet innan dess, så då är det ju viktigt att kommunicera och försäkra sig om att en har fått alla önskemål och förstått allt rätt innan den stora dagen. 



Ny-gaddad!

Nu sitter bläcket där det ska. Jag är helt galet nöjd, som vanligt. Den blev preis som jag hade tänkt mig fast ännu bättre när den väl satt där. Sen att det gjorde (betydligt) ondare där på benet än det gjorde på axeln är en annan historia. Bättre bild på spektaklet kommer lite senare. :) Men nu är det gjort! Resten av kvällen blir det baaaara mys!



Wedding invitations on valentines day

Andreas påpekade just hur lämpligt det blev att skicka ut inbjudningarna så att de, för de flesta gästerna, anlände idag. På självaste alla hjärtans dag! Vi har inte firat så mycket idag. När jag skulle åka till jobbet hade plogbilen missat det där med att sprida kärlek och istället halvt plogat över min bil. Det tog 25 minuter att med först händer och sedan spade gräva fram den. Vilken tur att en har tidsnoja så jag hann till jobbet i alla fall. Väl hemma har jag gjort en avfärgning av håret vilket tog evigheter och det hände inte så mycket som en kunde hoppas. Men lite ljusare i alla fall. Nu måste jag packa för i morgon bär det av mot Linköping för tatuering, dop och härliga vänner. Bäst jag skyndar mig så jag hinner krypa ner bredvid karln och mysa lite innan han hinner somna.



1633 days with you

I dag har jag fått vara din i 1633 dagar. Jag har fått vara din fästmö i 732 dagar och om 135 dagar får jag kalla mig för din fru. ♥ Happy valentines day, babe!



Kör, bara kör!

Jag satt och bläddrade i olika iForm-magasin och funderade på vad jag skulle träna. Jag kände mig inte alls på topp och särskilt träningssugen eller lust att kravla runt på vardagsrumsgolvet. Men sen så bestämde jag mig bara. Nu kör du för sjutton! Så jag satte mig på cykeln, vred upp motståndet till 8 vilket är så högt man kan komma så körde jag i 20 minuter. Sedan sänkte jag till 4 och körde 20 minuter till. Andreas fick hämta vatten åt mig eftersom jag antagligen inte kommit tillbaka upp på cykeln om jag väl tagit mig av. Det kändes som om mjölksyran skulle övermanna mig. Jag har lovat mig själv att sluta smådutta med träningen. Det ska kännas att en kör. Och nu är det gjort. Nu är jag sådär trött och seg igen. Kanske skulle jag ta lite kvällsprotein... eller bara sova.
 
Som utfyllnadsbild får ni se den vackra blomma vi fick av mamma i julas. Jag har verkligen inte ärvt hennes gröna fingrar och är stolt över att vi inte tagit kål på blomstackaren än. Den har faktiskt blommat ut två gånger sen vi fick den!



Promenad och posta inbjudningar


Promenaden var härlig, men det var ganska ansträngande att pulsa genom snön klädd som en michelin-gubbe. Nu är det gjort i alla fall. Jag passade på att posta inbjudningarna till bröllopet på vägen. Jag tänkte visa lite mer hur inbjudningarna ser ut när de kommit fram till alla gäster. Det är roligare om de som är bjudna får se dem i handen först innan alla andra får kika på dem tänker jag. Nu kurrar magen så det är nog dags för mellis!



Vilken märklig start på dagen...

Ibland undrar jag vad som försigår innuti mitt huvud egentligen. Speciellt när jag sover. Jag har en lång historik av mardrömmar på regelbunden basis. Det är inget konstigt med det nu för tiden om ni frågar mig, för det har pågått i så många år. Men inatt var det bara märkligt. Det var den klassiska kötta-blöda-döda drömmen. Men det märkliga var att personen i drömmen som var sönderhuggen mer eller mindre med en kökskniv satte sig och tittade på TV istället för att dö. Då tog ju drömmen aldrig slut! Annars brukar jag vakna precis när de dör. Men den här gången pågick den så länge att jag sov genom tre alarm fram till klockan var elva på förmiddagen...!
 
Nu tror hälften av mina läsare att jag är helt galen och slutar läsa min blogg. ;)
Hur som helst, när jag väl vaknade och började trippa in mot badrummet så kände jag mig så märklig i kroppen. Jag var öm och undrade om jag hade mensvärk eller liknande. Det var först när jag kom in i badrummet som jag insåg att det var träningsvärk... Jag är så ovan vid att träna hela kroppen så jag var heller inte beredd på att ha träningsvärk överallt samtidigt. Hur som helst har jag nu ätit min lunch, kålpudding, så gott! Det var lite för sent för frukost. Ska strax klä på mig och ta en promenad i det 'fina' vädret. Det är dags att bita ihop och fortsätta köra. Eftersom jag åker till Linköping fredag till tisdag blir det bara tre träningsdagar denna veckan så det blir multipass och lågintensiv kondition. Nu kör vi!



Kategorierna på plats

Som ni nu kan se om ni klickar på meny-fliken så finns det lite fler kategorier att välja bland. Alla gamla inlägg ligger nu under anpassade kategorier såväl som i det allmänna flödet. Det gör det lite lättare om ni letar efter ett specifikt inlägg eller i någon speciell kategori. Till exempel om ni vill se hur min träningsstatistik ser ut så klickar ni på statistik och vill ni se mina mat- och träningsscheman klickar ni på mat eller scheman.



Veckans träning




Dagens pass

Så skönt att få köra det första passet på vad som känns som väldigt länge. Jag hade tänkt ta en promenad på förmiddagen idag, men jag har städat mellan klockan 09:00 till 19:00 nästan oavbrutet idag så jag tyckte det var rörelse nog utöver passet jag räknade med att göra nu på kvällen. Det blev ett sådant pass då en aldrig vilar mellan de olika seten och övningarna. Mycket svettigare och flåsigare än jag är van vid och jag gillar det! Det känns att kroppen var på väg in i viloläge. I morse petade jag i mig lite D-vitamin tillsammans med lite andra vitaminer så jag kan väcka kroppen fast det inte är vår än. D-vitamin, C-vitamin, omega-3 och lite zink. Jag äter ju väldigt varierat men de senaste dagarna har jag slarvat lite, så då petar jag i mig lite extra. Dessutom är det ju förkylningstider så förhoppningsvis fungerar det förebyggande. Nu ska jag sammaställa lite träningsstatistik. På återseende imorgon!
 
Bjussar på en gammal bild på ämnet piller och tabletter innan jag släcker ner för kvällen.



Inventering pågår

Idag är det inventering av hela lägenheten som gäller. Jag är nästan klar med första rundan. Har städat, rensat och slängt. Resten ska säljas och skiten ska köras till tippen. Ett tips för den lite late är att ta en sprayflaska med vatten och lite doftolja. Då luktar det gott att spraya på tvätten när en ska stryka. Tillsätter en lite diskmedel går det att spraya på bänk- och arbetsytor och sedan torka rent med trasa. På så sätt doftar det alltid gott och är lite ekonomiskt också!



Nu vänder vi skeppet!

Jag ställde mig på vågen i morse av en enda anledning. Att bli motiverad. Det var ingen jättestor skillnad men på grund av dålig motivation har det så klart gått åt fel håll, om än bara några hekton och någon cm. Och jag vet att de resultaten inte är värda att lägga någon större fokus på. Men jag tänker använda det till min fördel och bli motiverad istället till att skärpa mig. Senare ska ni få sammanfattningen av veckans träning med hur många pass jag gjort totalt och hur många pass jag har kvar enligt målbild. Det är ju bara 4½ månad kvar till bröllop nu! Nu vänder vi skeppet och kör! Vi börjar med frukost.



Hur blir det med bröllopet egentligen?

Igår pratade jag och Andreas om bröllopsplanerna samtidigt som jag vek och adresserade inbjudningskorten. Det blir lätt en sådan hysteri om att allting ska bli så bra och kosta så mycket. Så igår tog vi några beslut som resulterade i att vi gjort besparingar i bröllopsbudgeten på närmare 12000 kronor. Det är mer än en tredjedel av vår orginalbudget. Och känns skönt! Vi har bestämt oss att med hjälp av vänner och familj göra mer själva och avboka bröllopsnattshotellet. Vi åker hellre till stugan i två veckor gratis än att betala 4000 kronor för en svit med middag. Visst skulle det vara mysigt, men vi sparar hellre de pengarna till en planerad USA-tripp istället. Nu känner det mycket bättre kring allting och slippa den ekonomiska hysterin. Det är ju faktiskt inte pengarna som avgör om det blir en lyckad dag. Huvudsaken är att vi blir gifta och få ha våra fantastiska vänner och familj omkring oss. Det är ju det lyckan handlar om!



Dagens lunch - gegga

I går tänkte jag entusiastiskt att jag minsann var duktig som tog med mig kycklingsallad som lunch till jobbet. Och det är ju så gott! En hel kruksallad åkte ner i matlådan och in i kylen. Men idag vid lunch var det en blandning av chock och besvikelse som mötte mig när jag öppnade matlådan och jag kände mig inte alls lika positiv längre. Av all sallad var det bara en liten blöt, geggig klump kvar. Kändes lite torrt med bara kyckling och fetaost, men vad gör man. Det är ju fredag och allt så jag har unnat mig en varm choklad från kaffemaskinen. Socker-rushen är ett faktum och ögonen står nästan i kors av det i kombination med trötthet. Men imorgon kommer fina Matilda och hälsar på så det blir en riktig mys- och återhämtningshelg i all ära. Precis vad jag behöver!



Upside down

 

Jag försöker blogga men det går sådär. Så fort jag försöker skriva något så slutar det med att jag trycker på retur-tangenten igen. Det känns som det är inspirationstorka på alla håll. Kameran ligger bara och samlar dam. Jag skriver inget fast jag vill. Det enda jag gör/vill göra är att städa och rensa. I huvud och hem. Rensa, slänga, städa, Rent i varenda vrå. Det slutar ofta med att jag stannar upp och stirrar upp i taket en stund för att sedan fortsätta igen. Nu får det gärna bli vår och sol. En blir alltid lycklig av lite sol.




Veckoschema - Torsdag




Ursäkta bloggtorkan

Det har varit torrt på bloggen. Jag har väl inte varit på tipp-topp-humör helt enkelt och då drabbasbloggen. Igår när jag skulle ha jobbat halvdag blev det inget jobb alls. Idag när jag skulle jobba halvdag blev det heldag. Morgondagens halvdag slutade med två timmar på ett helt annat jobb. Helgen har varit helt galet hektisk. Efter att vi flyttade ur kontoret har det sett ut som ett bombnedslag hemma. Jag blir helt kaiko i huvudet när det saknas struktur i allt omkring mig. Vädret slår om och det är mörkt och ljust om vart annat. Hur som helst, jag gör vad jag kan för att försöka strukturera upp det. Maten blir lidande och träningen med. Jag äter inget dumt, men mål och träning faller bort. Igår tog jag igen veckans träning med ett ben-pass och ett pass intervallträning. Jag vet att träningen är extra viktig nu men igår var det... Beyond not motivated. Men jag gjorde det ändå! Istället glömde jag att laga matlådor till idag och fick ställa mig med det klockan 06:15 imorse. Ja, ni förstår... Men jag gör allt jag kan för att komma tillbaka på spåret igen och då kommer bloggandet komma också.



Veckoschema - Onsdag

(Det står vecka 5 men ska så klart vara vecka 6. Upptäckte det när jag var klar och orkade inte ändra. ^^)



Veckoschema - Tisdag

(Det står vecka 5 men ska så klart vara vecka 6. Upptäckte det när jag var klar och orkade inte ändra. ^^)



Wedding-pjucks i sikte!

Jag tror att jag kan ha hittat de perfekta bröllopsskorna. Det är ingen hit att försöka hitta gröna finskor mitt i vintertid. Men nu har vårmodet börjat poppa upp i butikerna och jag har spanat in två par skor för totalt 300 kronor. Känns som en helt okej budget om ni frågar mig. Och det är skor som går att använda vid fler tillfällen också. Dels vill jag ha ett par med lite klack så jag ser snygg ut under vigsel och fotografering. Men under resten av dagen kan det vara skönt med ett par platta skor så slipper jag få lika ont i fötterna. Och de jag har hittat matchar ju perfekt! Jag ska springa in på H&M idag och kika om de fått in de gröna. I Borlänge hade de fått in alla färger utom grönt! Kanske har jag bättre tur i Falun. Annars får jag testa en annan färg och sen beställa från nätet.
Och om allt går som det ska så skriver vi ut inbjudningskorten ikväll, då det blev strul förra gången. Så laddad!



Veckoschema - Måndag

(Det står vecka 5 men ska så klart vara vecka 6. Upptäckte det när jag var klar och orkade inte ändra. ^^)



Thrift shop

 
Den här helgen har varit helt galen. Har knappt haft en lugn stund. Ikväll måste jag hinna följande också; 2 träningspass, städa, sortera tvätt, laga morgondagens matlådor, göra nästa veckas matschema. Två träningspass eftersom jag inte hann träna i fredags. Jag taggar med låten ovan. Det är så bra!



Veckoschema - Söndag




Veckoschema - Lördag




Tråkig blogg

I dag finns en risk för att det blir relativt tyst och tråkigt här under dagen. Jag jobbar hemmifrån idag så det blir inte lika många raster som när jag jobbar i Falun. Det är konstigt nog svårare att ta raster när man jobbar under egen ledning så att säga. Personligen tror jag att en blir så fokuserad på att allting ska bli rätt gjort och klart i tid så en blir stressad på ett helt annat sätt. Planen var en promenad vid lunch, men jag vet inte om jag vågar när det är så halt som det är nu. Det blir ju hur som helst styrketräning som blir flyttad till eftermiddagen på grund av jobb, senare. Kanske tar jag en lugn tur på cykeln istället. Om jag ställer den framför fönstret så kanske jag kan inbilla mig att jag är ute, hihi! Nu är det i alla fall dags för lunch!



Veckoschema - Fredag